Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu

 

 
- Samsun'da önceki gün otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin ailesince bağışlanan organları 5 kişiye nakledilecek

Samsun'da evinin önünde otururken otomobilin çarpması sonucu yaralanıp hastaneye kaldırılan kişinin beyin ölümü gerçekleşince çocukları organlarını bağışladı. Emekli işçinin karaciğeri, böbrekleri ve korneaları 5 kişi için umut oldu.

Canik ilçesi Belediyeevleri Mahallesi'ndeki evinin önünde önceki gün çay içen emekli işçi 4 çocuk babası İlyas Nazlı'ya (59) bir kadın sürücü, yanlışlıkla fren yerine gaza basınca otomobiliyle çarptı. Ağır yaralanan Nazlı, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan özel bir hastaneye sevk edilen Nazlı'nın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine hastanenin Organ Doku Koordinatörlüğü ekipleri, aile ile görüşüp organ bağışı konusunda talepte bulundu. Nazlı'nın çocukları organlarının bağışlanmasını kabul etti.

 


Bunun üzerine hareket geçen Organ ve Doku Nakli Birimi Samsun Bölge sorumlusu Mehmet Kazak, gerekli yerlere bilgi vererek organların alınması için harekete geçti. Daha sonra Trabzon  ve Erzurum'dan gelen ekip, Nazlı'nın karaciğer, iki böbrek ve kornealarını başarılı bir operasyonla aldı.

Operasyon sonrası gazetecilere açıklama yapan Nazlı'nın yeğeni Celil İçer (44), dayısını kaybetmenin üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

Dayısının organlarının bağışlanması için kendileriyle Organ ve Doku Nakli Birimi'nin görüştüğüne işaret eden İçer, "Bize anlatılanlar eşliğinde organ bağışına duyarsız kalmak istemedik. Birkaç kişiye can verebildiysek ne mutlu bizlere diye düşündük" dedi.

-"Kaza yapan kadın sürücü için de çok üzülüyoruz"-

Dayısının bir kadın sürücünün aracının frenine basmak isterken gazına basmasından dolayı otomobiliyle çarptığını aktaran İçer, "Tutuklanan kadın sürücü için de çok üzülüyoruz. 8 aylık bir bebeği var. Onun için de ne yapabiliriz, aile arasında görüşüyoruz. Netice itibarıyla o da bir anne ve böyle olmasını istemezdi. Kadın sürücünün hapishaneden çıkması adına gereken ne varsa ailece yapmaya hazırız" diye konuştu.

Organ ve Doku Nakli Birimi Samsun Bölge sorumlusu Mehmet Kazak ise ailenin çok duyarlı olduğunu ve zor bir karar verdiğini kaydetti.

Türkiye'de 30 bine yakın insanın organ beklediğine dikkati çeken Kazak, "Maalesef biz organ beklerken bu insanlarımızı kaybetmekteyiz. Bu insanların tek şansları organ bulabilmeleridir. Bu ailemiz çok fedakarca bir davranışta bulundu ve organ bağışı yaptı. 3 cana yeniden can kattı, 2 cana da ışık kattı" ifadesini kullandı.

Nazlı'nın karaciğeri Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, bir böbreği Erzurum'a, diğer böbreği ile korneaları Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın