Rize'de ''Aile Hekimliği ve Yaşlı Sağlığı Polikliniği" açıldı

Rize'de ''Aile Hekimliği ve Yaşlı Sağlığı Polikliniği" açıldı

 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ''Aile Hekimliği ve Yaşlı Sağlığı Polikliniği'' hizmete girdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Ardıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarılı yaşlanma sürecine dahil olmak isteyenlerin Yaşlı Sağlığı Polikliniğine başvurabileceğini söyledi.

Poliklinik hakkında bilgi veren Ardıç, "65 yaş ve üstü bireylerin sağlık sorunları, hastalıkları, sosyal hayatları, fonksiyonel yaşamları, yaşam kaliteleri, duygu durumu, bilişsel sorunları, koruyucu hekimlik uygulamaları ve toplum yaşlanmasıyla ilgilenen bir poliklinik hizmetidir." dedi.

Ardıç, Aile Hekimliği Polikliniğinde verilen hizmetlere de dikkati çekerek, "Kanser tarama, yaşa uygun kanser tarama programı, görmenin korunması ve takibi, işitmenin korunması ve takibi, erken tanı ve taramaların yapılması, yaşlılarda sık görülen hastalıkların taranması, sigara kullanımının kontrolü, fiziksel aktivite ve beslenme gibi yaşlılara yönelik hizmetler veriyoruz." ifadesini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın