"İNTERNET MEDYASI HAK ETTİĞİ YERE GELECEK"

Dünya E- Basın Konseyi Birliği Kurucusu Bilici'den 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

 

 


Dünya E- Basın Konseyi Birliği Kurucusu ve Uluslararası Türk Medyası Platformu Sözcüsü Nizamettin Bilici, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Bilici, teknolojideki gelişmelerin internet haberciliğini son derece kolay, ucuz ve yaygın hale getirdiğini söyledi.

Bu gelişmelerin habere olan güveni de olumsuz etkilediğini belirten Bilici, "İletişimin son derece hareketli olduğu günümüzde haberin doğruluğu ve niteliği yerine haber konusu ve başlığının savunulan görüşe uygunluğuna dikkat edilmekte ve buna göre paylaşılmaktadır. Bu durum da her türlü haberin çeşitli yollarla insanlara ulaşmasına sebep olmaktadır. İnternet medyası bir araya gelmeli ve internet haberciliğinde otokontrolü sağlama yoluna gitmelidir. Aksi takdirde internet medyasına ve üretimlerine olan güven gittikçe azalacak, bu durumda sektör hem ciddiyetini hem de kaynaklarını kaybedecektir. Kendi içinde otokontrolü sağlamak zorunda olan internet medyası nitelikli yayımcılık için kaynak üretmek zorunda kalacaktır" dedi.

İşini habercilik anlayışı içinde yürütmeye çalışan medya mensuplarının her geçen gün daha ciddi sıkıntılarla karşılaştığını ifade eden Bilici, "Sektörün bu sıkıntıları uzun süre kaldıramayacağı ve acil kaynak üretmek zorunda olduğu günümüzün önemli bir gerçeğidir. Bu amaçla ülke genelini kapsayacak şekilde kaynak üretmek için yeni bir yapılaşma gerekliliği kaçınılmazdır. Üzerinde uzun zamandır çalıştığımız bu yapıda sona doğru gelmekteyiz. İnanıyor ve umuyoruz ki kendi mecrasında geliri artan internet medyamız ülkemizin dünyada hakkettiği yere gelmesinde lokomotif görevi üstlenecektir" diye konuştu.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ise internet gazeteciliğinin her gün yeni bir gelişme sağlayan teknolojiyi de takip ederek hızla ivme kazandığı belirterek, bu anlamda gazetecilerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Temiz ayrıca, gazeteciler için en büyük desteğin birlik ve beraberlikten geçtiğini sözlerine ekledi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın