Rize İl Sağlık Müdürlüğünden fiziksel aktivite

Rize İl Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından düzenli fiziksel aktivite hareketi başlatıldı.
Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve teknolojideki gelişmeler ile yaşam koşullarının kolaylaşması giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırmıştır. 
“Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017” sonuçlarına göre ülkemizde 15 ve üzeri yaş her 10 kişiden 4’ü yetersiz düzeyde fiziksel aktivite yapmaktadır. 
2022 Yılı Fiziksel Aktivite Etkinlik Programı kapsamında, fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacı ile Rize İl Sağlık Müdürlüğü toplum Sağlığı Merkezinde görevli Fizyoterapist Oğulcan Uysal eşliğinde müdürlüğümüz bahçesinde çalışanlarımızın katılımıyla hafif egzersiz programı düzenlenmiştir. 
İl Sağlık Müdürlüğü ile Merkez Toplum Sağlığı Merkezi organizasyonuyla Fizyoterapist Oğulcan Uysal öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte; önce genel bir bilgilendirme yapılmış ardından masa başı çalışma hayatının etkisiyle oluşan rahatsızlıklar (özellikle sırt ve boyun hastalıkları ) göz önüne alınarak hafif esneme ve germe hareketleri uygulanmıştır.

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın