RTB A SINIFI BORSA OLDU

RTB A SINIFI BORSA OLDU

 

 

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Akreditasyon Sistemi’nde 14 Eylül 2012 tarihinde yapılan ilk denetimle Borsamızı B sınıfı akredite borsalar arasına taşıdık. Üç yıl içinde kendini sürekli yenileyen borsamız 21 Aralık Pazartesi günü geçirdiği başarılı denetim sonucunda A sınıfı Borsa belgesini almaya hak kazanmıştır.

Denetim Türk Loydu denetçisi Yüksek Endüstri Mühendisi İlker Gür tarafından RTB Genel Sekreteri İsmail Kocaman ve RTB Akreditasyon ve Kalite Yönetim Temsilcisi İlkay Kavalcı Yazıcı’nın katılımıyla gerçekleşmiştir.

Denetimde Borsamız; yönetim ve oda borsa mevzuatı, mali yönetim, insan kaynakları yönetimi, iş planlaması ve yönetimi, haberleşme ve yayınlar, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı, üye ilişkileri, kalite, iletişim ağı, politika ve temsil, bilgi, danışmanlık ve destek, iş geliştirme ve eğitim, satış salonları ve laboratuvar maddelerinden denetlenmiştir. Tüm maddelerden yüksek puan alan Borsamız, beş yıldızlı hizmet anlayışını A sınıfı Borsa unvanıyla belgelemiştir.

Denetim sonunda yapılan toplantıda konuşan RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş, Akreditasyon sisteminin Borsamıza; stratejik yönetim etkinliği, kuruluşun imajının güçlenmesi, kalite bilincinin oluşması, daha iyi bir dokümantasyon, sistematikleşmek, etkinlik ve üretkenlik artışı, maliyetlerin azaltılması, üye memnuniyeti, üye artışı, rekabet gücünün artması, daha iyi üye ilişkileri katkılarını sağladığını ifade etmiştir.

Konuşmasında Okumuş, Rize Ticaret Borsası’nın Türkiye’de A sınıfı Borsa Belgesi almış 8. Borsa olduğunu vurgulamıştır. Bu belgeyi almamıza katkı sağlayan Borsa yönetimi, Genel Sekreter İsmail Kocaman, Akreditasyon ve Kalite Yönetim Temsilcimiz İlkay Kavalcı Yazıcı ve tüm çalışanlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edip, bu bilinçle Borsamızın ülkemize, bölgemize ve Rizemize hizmet edeceğini belirtmiştir.

A Sınıfı Borsaların Listesi

  1. Ankara Ticaret Borsası
  2. Bandırma Ticaret Borsası
  3. İzmir Ticaret Borsası
  4. Konya Ticaret Borsası
  5. Nizip Ticaret Borsası
  6. Polatlı Ticaret Borsası
  7. Tarsus Ticaret Borsası
  8. Rize Ticaret Borsası

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın