RİZE İHH DERNEĞİ MAĞDURİYETE SEYİRCİ KALMADI

RİZE İHH DERNEĞİ Bayır Bucak Türkmenleri BASIN AÇIKLAMASI

 

 

Rize İnsani Yardım Derneği, Hanım Komisyonu Genç İHH gönüllüleri tarafından geliri Suriyeden sürülen Bayır Bucak Türkmenleri için Kilis’te oluşturulan Kampa gıda yardımı ulaştırmak amacıyla kahvaltı organizasyonu hakkında bir basın açıklaması yapıldı.

İHH RİZE Kadın komisyonu genç İHH Gönüllüleri, konuyla ilgili kısaca şunları söyledi.

Saygı değer Basın mensubu arkadaşlar, Gönüldaşlar, çok muhterem hayırseverler!

Bildiğiniz üzere Suriye’de Beş yıl önce rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan kriz, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönüşmüş durumda. Savaş nedeniyle 300 bine yakın insan hayatını kaybetti, binlercesi hapse atıldı, 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip başka ülkelere sığındı. Türkiye, 2 milyonu aşkın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye, şimdilerde harabeden farksız İnsani durumun gittikçe kötüleştiği topraklar büyük bir yıkım yaşıyor.

 

 

 

İHH İnsani Yardım Vakfı krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriliyor. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurulan yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisi hafifletilmeye çalışılıyor.

Biz Rizelilerin hayır sever olduğunu bildiğimiz için Rize İhh olarak İHH Vakfıyla Koordineli olarak yardım kampanyalarıyla bu mağduriyete seyirci kalamazdık. Ülkesini terk etmiş bu mazlumların yanında olduğumuzu bilmelerini, Rizeli Hayırseverlerle birlikte yardım kampanyalarıyla en azından sıcak bir ekmek yiyebilmeleri için birçok yardım kampanyaları düzenledik. Düzenlemeye devam ediyoruz.

Bu amaçla Rize İHH Hanım Komisyonu Genç İHH Suriye’den sürülen Bayır Bucak Türkmenleri için Kilis’te oluşturulan Kamplara gıda yardımı ulaştırmak için 20 Mart 2016 Pazar günü saat 11:00 da Kültür Park Taç Salonda kahvaltı organizasyonu gerçekleştirilecektir. Tüm hayır sever vatandaşlarımızı bekliyoruz. Davetiyelidir. Bayanlara özel bir program olup programımızda davetiyede yazdığı gibi kahvaltı, Suriye resim sergisi, sürgün edilen kardeşlerimizin dramını anlatan resimlerden ve Rize’mizde yaşayan Suriyeli çocukların çizdiği resimlerden oluşacaktır.

Programın içeriğinde dışarıda gençlerimiz Facebooklarda WatsApplarda sanal âlemlerde gezinirken gerçek dünyada olup biten trajedilerden uzak kalıyoruz  algımızı değiştirmek ümmet bilincini yakalamamız gerekiyor, mesajlarını içeren bir program yapabilmeyi hedefliyoruz.

Tüm Rizeli hayırsever bayanlarımızı kahvaltı programına teşviklerini bekliyoruz. Gelemeyen kardeşlerimizin maddi manevi desteklerini bekliyoruz. Mülteci kardeşlerimize Ensar olabilmeyi ALLAH Yar ve Yardımcıları olmasını temenni ediyoruz. Biletleri dernek binamızdan temin edilebilir. Dernek binamız her gün açıktır. Şimdiden yardımlarınız için Allah Razı olsun. Teşekkür ederiz.

RİZE İHH DERNEĞİ

HANIM KOMİSYONU

GENÇ İHH


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın