Avcı: “Güçlü Yönetim Güçlü Türkiye”

Avcı: “Güçlü Yönetim Güçlü Türkiye”

 

 

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, katıldığı canlı yayın televizyon programında Türkiye’nin medeniyetler çatışmasının tam ortasında yer aldığını ve bu zorlu coğrafyada ayakta kalabilmek için ülkemizin güçlü bir siyasal sisteme sahip olması gerektiğini ifade etti.

Avcı, “Bu kadar büyük bir ekonomik ve fiili savaşın yaşandığı dönemde hükümet sistemimiz dayanıklı değilse, bilakis mevcut sistemin kriz üretme olasılığı çok yüksekse, ayakta kalabilmeniz mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti hükümet etme sistemini güçlendirmek zorundadır” diye konuştu.

“BATI DÜNYASI DOĞUNUN GELİŞİMİNİ GÖRÜYOR VE ENGELLEMEK İSTİYOR”

Doğu ile batının medeniyetler çatışmasında olduğunu belirten Avcı, “Doğu ile batının 80’li yıllardaki milli gelirlerini karşılaştırıldığında doğu yüzde 20 batı ise yüzde 80 civarındaydı. Günümüzde ise doğu yüzde 50’nin üzerine çıkmış durumdadır. Batı dünyası, bu gelişimi önlemek için faşist ve islamafobik yöntemler kullanmaktadır.” dedi.

“2001 KRİZİ, TİPİK BİR PARLAMENTER SİSTEM KRİZİDİR”

Avcı, “2001 krizi, parlamenter sistem krizidir. Bu net bir şekilde görmeliyiz. Cumhurbaşkanıyla Başbakan arasında yaşanan yetki tartışmasının ardından ülkemiz krize gitmiştir. Türkiye’nin üniter yapısını çok daha güçlü bir şekilde devam ettirebilmesi için, hükümet sistemini çağımıza uygun hale getirmelidir.”

“CHP’NİN HALİ İÇLER ACISI”

İl Başkanı Avcı, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle ilgili üretmiş olduğu politikalarda tutarsızlık olduğunu belirterek, “Seçilme yaşının 18’e düşürülmesinde gençleri aşağılayan bir tavra büründüler. Daha sonra o tavrı dönüştürmek zorunda kaldılar. Bunu yaparken de kendileriyle çeliştiler. Bu açıdan Cumhuriyet Halk Parti’sinin durumu içler acısıdır. Milletimiz bunu görüyor. Çok güçlü bir evet oyunun çıkacağını düşünüyorum” dedi.

“İLÇELERE DOĞALGAZ MÜJDESİ”

Avcı, “Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerimizin doğalgaza kavuşmasıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak müjdeyi verdi. Kendisine hemşehrilerim, şahsım ve teşkilatım adına yürekten teşekkür ediyorum. Bizim önümüzü açmak konusunda çok güçlü bir irade ortaya koydu” dedi.

“HAYATİ YAZICI RİZE’NİN BÜYÜK PROJELERİNDE ÖNDERLİK YAPTI”

Avcı, “Ovit Tüneli, Lojistik Merkez ve Rize-Artvin havalimanının bu aşamaya kadar gelmesinde o dönem Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yapan AK Parti Genel Başkanımız Sayın Hayati Yazıcı’nın büyük katkıları olmuştur. O süreçte liderlik ve ağabeylik yaptı. Bu anlamda Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“BÜTÜN VATANDAŞLARI CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LA BULUŞMAYA DAVET”

Avcı, “3 Nisan Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılamak ve dünyaya çok gür bir mesaj vermek üzere bütün hemşehrilerimizi saat 13.00’te Rize Valiliği önüne davet ediyorum” şeklinde konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    1000kartal

     3 Nisan 2017 11:59
         

    güclü yönetimden bahsedenlere bak  be kardesim cikip su rizesporun halinden neden bir bahsedip gücünü gösteremiyen rize siyaseti aynen rizespor gibi yerlerde sürünüyor   hic bir sey yapamassaniz insan sn reis bu yönetim kafaya koymus bizi lig den düsürecekler  bu faturada sana kesiecek  kadar da bir isi becermeyen  basif  asagilik kompleksine girmis,milletvekileri ve tüm siyaset  bes kurus etmeyecek derecede basif ---EGERKI BU DURUMDA KOMSU TRABZON OLSAYDI YEMINLE BU SÖZDE SIYASETCILERI SOKAKLARDA GEZDIRMEZDILER TÜRKIYEYI AYAGA KALDIRIRLARDILAR :BEYLER BIRAZ UTANIN UTANMASANIZ EDEP YAHU NE YÜZLE MILLETIN KARSISINA CIKIYORSUNUZ AYIPTIR-------------GÜC KELIMESINI EN SON AGZINA ALABILECEK SIYASETCILER RIZE SIYASETCILERIDIR

Yorum Yapın