AK PARTİ PAZAR İLÇE BAŞKANI NURETTİN İNCE OLDU

 

AK Parti Pazar İlçe Başkanlığına Nurettin İnce Seçildi

AK Parti Pazar ilçe başkanlığı 5. olağan kongresinde Nurettin İnce 3 aday listesinin arasında listesiyle birlikte 244 oy alarak AK Parti Pazar ilçe başkanı seçildi.
Nurettin İnce, İlhami Günaydın ve Savaş Büyükterzi’nin listelerinin aday olduğu Kongrede Nurettin İnce 325' delegen 244'ünün oyunu alarak AK Parti Pazar ilçe başkanı seçildi.


Pazar belediyesi Konferans salonunda yapılan kongre’ye; Gümrük ve ticaret eski bakanı AK Parti Rize milletvekili Hayati Yazıcı, İl başkanı Hikmet Ayar, İl yönetim kurulu üyeleri, Rize Belediye başkanı Prof Dr. Reşat Kasap,  İl kadın kolları başkanı Nuran Alim ve yönetimi, İlçe belediye başkanları, Ak parti İlçe başkanları, AK Parti Gençlik kolları başkanı Abdullah Oğuz Hut ve yönetimi,  köy ve mahalle başkanların yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

 
Kongre ilçe başkanı Sabri Aydoğdu’nun konuşmasıyla başladı. Aydoğdu konuşmasında," İlçe başkanlığım süresince görevimi layıkıyla yapmaya çalıştım. AK Parti’ye hizmet etmek büyük bir şereftir. Bu şerefe nail olduğum için rabbime şükürler olsun. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada dışarıdan da olsa partime hizmet etmeye devam edeceğim. Görev verilsin ve ya verilmesin önemli olan üyeliktir. ” İfadelerini kullandı
    

 
İlçe başkanı Sabri Aydoğdu’nun konuşmasından sonra kongre başkanlık divanı oluşturuldu. İl teşkilat başkanı Avukat Harun Mertoğlu’nun divan başkanlığını yaptığı kongrede saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.
İl başkanı Hikmet Ayar Kongre’de yaptığı konuşmada,  "Kısa zamanda çok büyük sonuçlara imza atan bir teşkilatız. Hem seçim sonuçları itibariyle hem de hizmetler itibariyle. 80 yılda yapılamayan hizmetleri 10 yıla sığdırmış bir iktidar ve teşkilatız. Bu başarıları hep birlikte kazandık. Onun için katkıları olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Türk siyasi tarihine baktığımız zaman AK Parti’nin elde ettiği başarı kadar bir başka parti böyle bir başarı elde edememiştir. Onun için kendi yaptıklarımızı küçük görmeyelim. Çok büyük işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Milletin desteği arkamızda olduğu sürece,  Allahın yardımı ve lütfü arkamızda olduğu sürece bu millete daha çok hizmetimiz olacak. Onun için her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır. “  dedi
Gümrük ve Ticaret eski bakanı, AK Parti Rize milletvekili Hayati Yazıcı ise yaptığı konuşmada, “ 13 yaşında bir partiyiz ve 5.olağan kongrelerimizi yapıyoruz. Kongrelerimizi AK Parti'nin kuruluşundan bu yana teşkilat yapımızı güçlendirerek, her kongre vesilesiyle herkesi kucaklayacak, dışarıda kalmış ama siyasete katkı verecek olan tüm vatandaşlarımızı teşkilatımız bünyesinde siyaset yapabilecekleri alanlar oluşturma perspektifinde sürdürüyoruz.  AK Parti Türkiye’de var olan partilerden bir parti değildir. AK Parti bir Türkiye partisidir. Bunu şu anlamda ifade ediyorum; Girdiğimiz ilk seçimde hatta kurulduğu günden bu güne değişmeyen bir sloganımız var. “Her şey Türkiye için” demek ki bizler hizmete odaklı kadrolarız. Yapacağımız her iş ve faaliyeti tasarladığımız, planladığımız her hizmet türünü Türkiye’yi düşünerek, 77 milyon vatandaşımız arasında hiçbir ayrım yapmadan bunları dikkate almak suretiyle icra edebileceğimizin yol haritasını belirlemiş oluyor. Ve bu sloganımız değişmez.  Bizim bir temel özelliğimizde; mademki partiler bir tüzel kişiliktir. Bu tüzel kişiliğin birde omurgası olur. AK Parti’nin omurgası teşkilatlarımızdır. Onun için bu kongrelerimiz çok önemlidir. Kongre süreçlerinde çok farklı çalışmalar yapıyoruz. Biz dar kadrocu bir siyaset anlayışına sahip değiliz. İstiyoruz ki Türkiye’de herkesin statüsü ve pozisyonu ne olursa olsun, elbette ki etik alandaki kırmızıçizgilerimiz çerçevesinde her yurttaşımız geçmişte hangi partide siyaset yapmış olursa olsun, AK Partide siyaset yapacak alan bulacaktır. Bu bizim siyasi yönetim anlayışımızdan birisidir. ”
Protokol konuşmalarının ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider hesap raporu ile tahmini bütçe okundu. Müzakereler sonrasında raporlar ayır ayrı onaylandıktan sonra oy birliği ile yönetim kurulu ibra edildi. İlçe seçim kurulu başkanlığı gözetiminde yapılan seçimler ile yönetim kurulu asıl yedek üyeleri ile il delege asıl ve yedek üyelerinin seçimleri yapıldı.

 
Divan başkanlığına belirlenen süre içerinde Nurettin İnce, Savaş Büyükterzi, İlhami Günaydın, başkan adaylığında 3 liste başvurdu.
Dilek ve temennilerin ardında seçimlere geçildi. Seçimlerde Pazar ‘da 325 delegenin oy kullandığı seçimde Nurettin İnce 244, İlhami Günaydın77,  Savaş Büyükterzi ise 3 oy aldı. Bu sonuçlarla birlikte AK Parti Pazar ilçe Başkana Nurettin ince oldu.
Nurettin ince kongrede yaptığı konuşmada,  "Partimiz, ilçemizde mevcut ve geçmiş yöneticileri döneminde çok güzel çalışmalar yapmış ve Pazar'ımız cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 70 gibi bir oranla seçimi tamamlamıştır. Partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Bugün yapılan seçim sonucunda başkan olmam halinde tüm Pazar halkıyla kucaklaşacak, bütün partili kardeşlerimizle birlikte partimizi daha iyi yerlere taşıyacağız. Ekip çalışmasını seven ve başarının birlik beraberlikten geçtiğine inanan biri olarak "küçük olsun benim olsun" değil "büyük olsun herkesin olsun" felsefesiyle hareket edeceğime herkesin inanmasını arzu etmekteyim. Birlik beraberlik ve saygının olmadığı yerde başarıdan söz edilemez. Onun için bu kongreden sonra bu salondan kol kola çıkarak daha güzel günlere nasıl koşarız bunların hesabını yapmalıyız ve yapacağız. Bu misyona hizmet etmiş hiç kimse ötekileştirilmeyecek ve hep birlikte hareket edeceğiz. ” Şekline konuştu.

 
AK Parti Pazar ilçe  yönetim kurulu şu isimlerden  oluştu: Başkan Nurettin İnce, Ahmet Arslanbaş, Aydan Yıldız, Döndü Hanım Okay, Fuat Öztürk, İlyas Engin, İsmail Çiçek,İsmail Kiraz, Kadriye Şalap,Kemal Kambay, Mehmet Sarıbaş, Metn Şeker, Mustaf Şahinbaş, Ömer Sarıoğlu, Seval Gönder, Süleyman Kesimal,Şevki Tonyalı, Turan Taşkın, Vedat Naiboğlu, Vildan Hacısalihoğlu


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın