SAFFET METE; DERSİMİZ, İYİDERE
AK Parti İyidere Belediye Başkan Adayı Saffet Mete; “ İyidere’yi birlikte yöneteceğiz. Takım olarak, gençlik, kolları, ana kademe, İyidere Belediyesinin en son noktasına kadar kapısı açık, birlikte yönetilen bir İyidere modeli gerçekleştireceğiz. Seçilirsek Allah nasip ederse, beş yıl sonunda dönüp geriye baktığımda, sevdamıza bir şeyler daha katmış olmanın huzurunu yaşamak istiyoruz.” dedi.
İyidere için projelerini ve hedeflerini anlatan Saffet Mete, 22 yıldır Rize’de yaşadığını, Rize’nin gelişimi için çok farklı sivil toplum kuruluşlarında, Rize ve iyidere’nin gelişimi için görev yaptığını ve aklının bir köşesinde her dönem İyidere olduğunu belirtti.
Siyasetin dışında olmasına rağmen ailesinin siyasette aktif rol alması nedeniyle siyasetin kenarında her zaman yer aldığını kaydetti.
Verilen görevin bilincinde olduğunu vurgulayan Mete, “Sevdamız İyidere’ydi. İyidere’ye hizmet her zaman gönlümüzün bir köşesinde yatıyordu. Diğer kuruluşlardaki görevleri bir kenara bırakarak Sevdamız olan İyidere’ye hizmet için yola çıktık.” diye konuştu.
Siyasete yön veren bir ailenin ferdi olarak sorumluluklarının daha zor olduğunun bilincinde olduğunu anlatan Mete, “Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Allah inşallah insanların kalbine dokunan, insanlara hizmet etmek için gecesini gününe katan bir birey olarak hizmet etmeyi nasip eder.” İfadelerini kullandı.
“İyidere Rize’nin avlusu”
Rize’ye gelen insanları İyidere’nin karşıladığını belirten Saffet Mete, “İyidere Rize’nin avlusu. Görevimizin bilincindeyiz ve eksikleri biliyoruz. Bir yıldır çalışmalarımızı hazırlıyoruz. İyidere yatırım alıyor ve almaya devam edecek. Türkiye’nin en büyük paketlemelerinden bir tanesi ÇAYKUR’A ait ve hizmete açıldı. Yatırımı onaylanan Lojistik Merkezi çalışmaları bekleniyor. İlçe bir turizm merkezi olarak onaylanmıştı. Biz turizm ile birlikte sosyal bir ilçe olmanın önünü açmalıyız. İyidere’de sosyal yaşam kalitesini yukarı çekmeliyiz. Yatırımlarla birlikte gençlerin yaşam alanlarını, insanların huzurlu bir şekilde bu ilçede yaşamasını sağlayacak gelişimler göstereceğiz.” İfadelerini kullandı.
İyidere’ye yeni marka projeler taşımak zorunda olduklarının altını çizen Mete, “İlk önceliğimiz sosyal alanlar, sosyal alanların gençlerle birlikte aktif olarak kullanılmasını amaçlıyoruz. İyidere kendi içinde kalan bir ilçe. İmar yapısı gözden geçirilmeli. Sahil kesimindeki atıl alanların insanların sosyal anlamda kullanımına açmalıyız. Trafik sorununun çözümü için projeler ortaya koymalıyız. İki ayrı nokta olarak düşünülen Hazar Mahallesi içinde benzer uygulamaları oluşturmalıyız.” dedi.
Mete, kamu yatırımı olarak kaymakamlık ve belediye binasının yeni yapımı olduğunu kaydederek, kullanımda olan diğer iki binanın eğitimin hizmetine kazandırılacağını, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine ait binada ise mutlaka 4 yıllık bir fakültenin kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.
“Eğitim ile İyidere’nin geleceğine dokunmak istiyoruz”
Mete, ilçelerin marka değerini eğitimin artırdığına işaret ederek, “Eğitim ile İyidere’nin geleceğine dokunmak istiyoruz. Bunun için iyi eğitimcilere ihtiyacımız var. Var olan belediye binamızı öğretmenler evine çevirerek onların sosyal yaşam kalitelerine hizmet etmek istiyoruz. Eğitim, eğitim, eğitim.” Dedi.
Nihat Mete ve Ahmet Mete’nin İyidere için değerli isimler odluğuna vurgu yapan Saffet Mete, “Ahmet başkanımız görevine gayretle devam ediyor. Bayrağı kim devralırsa devralsın her zaman fikirleri ile yanımızda olacaktır. Geçmişine dayalı tecrübeleri var. Çalınacak her kapıda yanımızda olacaktır. İyidere’ye yapılacak hizmetlerde bizlerle olacak ve başlatmış olduğu projeler var. Tamamlamayı ve birlikte açmayı Allah bizlere nasip eder.” Şeklinde konuştu.
İlçenin görünümünün dış cephe kaplamaları ile değiştiğine dikkat çeken Mete, “Bu değişimini ikinci aşamasını ilçenin iç kesimlerinde de sürdürmeyi planlıyoruz. İyidere’nin en ciddi sorunu toplu konut. Toplu konutlarla birleştirirsek çağdaş, doğayı bozmayacak bir mimari düşünüyoruz. Pileki mağarası ile birlikte yüz yıllık değirmenlerimizi turizme kazandırıyoruz. Pileki Mağarası ile birlikte bir yürüme yolu yapımı gerçekleşti. İnşallah açılışı bizlere nasip olacak.” Dedi.
Doğa ile birlikte İyidere’nin plajları ile ün yaptığını, bunların faaliyete geçmesi ile İyidere’nin önemli bir turizm merkezi olacağını anlatan Mete, hedeflerinin gelecek yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını anlattı. Mete, 3 adet plajın Akdeniz kadar olmasa da Akdeniz’i aratmayacak şekilde eski günlerine döneceğini kaydetti.
Memurların İyidere’de konaklamadığını belirten Mete, bunun sebebinin konut ve doğal gaz kaynaklı olduğunu, 2 yıl içerisinde Derepazarı ile birlikte ihalesinin gerçekleşeceğini, yaklaşık 3 yıl içerisinde alt yapı çalışmalarının tamamlanacağını anlattı.
Mete, İyidere’nin 5 yıl içerisinde alt ve üst yapı çalışmalarını tamamlayacağını sözlerine ekledi.
Turizm noktalarına toplu taşıma araçlarının ulaşması gerektiğine vurgu yapan Mete, “Toplu taşıma aracı olmayan yerlerde turizm bireyselleşir. Pileki Mağarasının bir yol sorunu var. Bunu aşmak ve toplu taşıma yapmak zorundayız. Bu bölgeye yürüme yolu ile birlikte toplu taşıma koyarsak bir adım daha üste çıkacağız. Beş yıl içerisinde zor ama imkansız olmayan yol ve toplu taşıma sorununu aşmalıyız.” İfadelerini kullandı.
“RİZESPOR RENGİMİZ DURUŞUMUZ”
“Saffet Mete eşittir Rizespor” şeklinde açıklama yapan Mete, şöyle devam etti:
“Rizespor bizim hayatımızın anlamı yaşam umudumuz, hayalimiz, olmazsa olmazımız. Rizespor değerlerinden vazgeçemeyiz. İlçemizdeki sportif faaliyetlerden de vazgeçemeyiz. İlçe halkından destek gördüğümüz müddetçe yapılması gerekenden fazlasını Saffet Mete olarak aynı şekilde desteklerimiz devam edeceğini herkesin bilmesini istiyorum. Rizespor bizim rengimiz, duruşumuz. Olmazsa olmazımız.” Dedi.
Spora mutlaka el atacaklarını anlatan Mete, “İyidere’nin 8 takımla mücadele ettiği dönemler oldu. İyidere’ye marka değer katacak iki takım ve İyidereli gençlerin spor yapacağı gelişmeler mutlaka olacak. Bunu düşünerek encümen listesine dahil ettiğimiz, spor ve gençliğin gelişimini takip edecek arkadaşımız var. İyidere’nin tarihinde basketbol ve voleybol var. Bunlar için herkesin fikirlerini alacağız ama önceliğimiz Rizespor. İlke İyidere’nin gençliğine spor yaptırmak ve Rizespor’a hizmet etmek. Hedef Rizespor’a oyuncu yetiştirmek. Rize’ye kaliteli sporcu yetiştirmek. Türkiye’deki ilk 30 denizciyi saydığımızda 20 tanesi İyidereli. Mutlaka İyidere’nin liman içerisinde Yelken takımı olacak.”
“Encümen A takımıdır”
İyidere’nin en renkli ve en geniş aileye dokunan listeyi hazırladık. Neredeyse her aileden bir ferdi İyidere’ye hizmet için içimize kattık. Elbette sayının azlığı nedeni ile birkaç aileyi dahil edemedik ama bunu yaparken kimsenin oy oranına bakmadık. Encümen listesi Belediye başkanının A takımıdır. Halk mutlaka başkana istediği an ulaşmalı. Encümen başkanın keyifle çalışacağı takımıdır. Encümen listesine bakın son 20 yılın en geniş listesi. İyidere hepimizin. Seçimden sonra oy veren vermeyen herkesin gönlüne dokunmalıyız.” Dedi.
Yarışa giren herkesin ideallerinin samimi duygularla İyidere’ye hizmet etmek olduğunun altını çizen Mete, şunları kaydetti:
“Halk kimi isterse o seçilecek. 1 Nisan’dan sonra herkes İyidere’de yaşamaya devam edecek. Kimsenin gönlünü kırmadan, kimsenin değerleri ile oynamadan, samimi bir seçim süreci yöneteceğiz. 1 Nisan’dan sonra hep beraber İyidere’ye değer katmak için çalışacağız. Kimse kaybetmeyecek. İyidere kazanacak. Encümen listesinde de aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Seçilen herkesi halk seçmiştir. Halkın seçtiği herkesi görevlendirmek zorundayız. Biz seçilirsek kendi encümenlerimizi için ne düşünüyorsak diğer arkadaşlarımız ile de aynı duyguları hissediyoruz.”
Mete, İyidere’de Rize bezi üretiminin çok iyi olduğunu ancak pazarlama alanında eksikliklerin olduğunu anlattı.
Rize bezine Pazar bulmak zorunda olduğunun altını çizen, geniş anlamda insanların kullanacağı geniş yelpazeye ulaşmaları gerektiğini söyledi.
Mete, büyük firmalarla anlaşarak, gerekirse sadece, Rize bezinden atlet veya gömlek üretmeleri gerektiğini, büyük markalarla anlaşmaları gerektiğini aktararak, “Arz talep dengesine göre üretim yapmalıyız. Pazarı oluşturmadan üretim gelir getirici olmuyor. Bizim pazar bulmada farklı arayışlara yönelmemiz lazım.” diye konuştu.
“Ekip ve takım çalışmasını seven bir insanız”
İyidere için gerçeği bulmak zorunda olduğunu anlatan Mete, “Gerçeği bulursak İyidere’yi çok daha iyi yerlere taşırız. Yatırımları daha geleceğe dönük planlarız. İyidere bizim sevdamız. Ödemiz, İyidere. Dersimiz, İyidere. Önümüz İyidere. Biz artık iş adamı değiliz. Her şeyimizi İyidere’ye göre şekillendireceğiz. Ekip ve takım çalışmasını seven bir insanız. İyidere’yi birlikte yöneteceğiz. Takım olarak, gençlik, kolları, ana kademe, İyidere Belediyesinin en son noktasına kadar kapısı açık, birlikte yönetilen bir İyidere modeli gerçekleştireceğiz. Seçilirsek Allah nasip ederse, beş yıl sonunda dönüp geriye baktığımda, sevdamıza bir şeyler daha katmış olmanın huzurunu yaşamak istiyoruz.” Dedi.
AJANS53.COM ÖZEL
YASAL UYARI: BU HABER AJANS53.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ
Yorum Yapın