HASAN HARAL, RİZE'NİN GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 53 Gazeteciler Derneğini ziyaretinde Rize”de yapılan ve yapılacak yatırımlar ile ilgili bilgiler verdi.

 53 Gazeteciler Derneğini ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Rize gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

   53 Gazeteciler Derneğini Ziyaret eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal”ı dernek binasında Dernek Başkanı Mustafa Bayrak ve Gazeteciler karşıladı. Dernek binasında Gazeteciler ile sohbet eden Karal  Isırlık mevkinde yapımına başlanan Isırlık parkının Rize halkına rahat bir nefes aldıracağını söyleyerek” Yıllarca 150 dönüm arazı üzerinde ne yapacağımızı düşündük,  Doğa koruma ve Milli parklar genel müdürlüğü tarafından bu alanda piknik alanları, restoran ve dinlenme tesisleri yapımına başlandı, ulaşım sorununu ise Dağsu mahallesine yapılacak olan teleferik ve yol genişletme çalışmaları ile çözeceğiz, Dağsu mahallesinden 1700 metre mesafede olan Isırlık mevkine ek bir teleferik konulması düşünülüyor” dedi.

 

Çaykur”un eleman alması siyası karardır

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Çaykur”a 3500 işçi alımının siyası bir karar olduğunu belirterek” biz 4300 dolayında düşündüğümüz işçi alımı hazineden 3500 olarak çıktı, işçi alımı kesinlikle noter huzurunda yapılacak. Buna hiç kimse müdahil olmayacak veya olamayacak. İş Kur üzerinden yapılacak olan müracaatlar sonrasında bazı kriterlere dikkat edilecek, önceliğimiz kendi bölge insanımız olacak” dedi.

    Hava alanı yapımı başliyor

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal deniz üzerinde yapılacak olan Havaalanının Dünya”da 3 üncüsünü Rize”de yapacaklarını belirterek” Bunun bir örneği Japonya”da bir örneği ülkemiz Or-Gi hava alanı olacak, tabii Rize”de yapılacak olan hava alanı daha kusursuz şekli ile yapılacak. OR-Gİ hava alanının yapıldığı alanda deniz derinliği 17 metre olurken Rize”de bu rakam 27-32 metre arasında ,  yaklaşık 100 milyon metre küp taş dolgusu yapılacak” dedi.

   Karal Lojistik üst çalışmalarında Çet raporlarının hazırlanıdığını ve B planı ile çalışmaların yıl içinde hız kazanacağını belirterek” Rize Merkez”de Timya vadisi Toki konutları inşaatı Mart ayı sonunda başlayacak,  artık her şey tamam ve ilk kazma Mart sonunda vuruluyor, Orta camiinin kalkması için Toki konutları alanı içinde Orta Camiinin bir benzerini yapıp Vakiflar Genel Müdürlüğüne teslim etmemiz gerek, Güney Çevre yolu, Salarha  Tüneli, Pehlivantaşı yolu, Toki konutlarının bitimi ile Yeniköy yolunun açılması ile Rize 4-5 yıl sonra farklı bir il olacak” dedi.

   Rize yeniden planlaniyor

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal geçmişin hatalarını temizlemeye çalıştıklarını belirterek” Dolgu alanı üzerinde yapılan dev binalar artık tehlike oluşturmakta, bu binalara çok katlılık vermek büyük bir hataydı, yerel ve genel seçimlerde bunlara göz yumulması doğru değildi. Dolgu alanında ki binalarda artik demir eksemi kalmamış ve en ufak bir sarsıntıda büyük can kayıpları meydana çıkacak; bu insanlara bunları anlatmak yetmiyor, Rize yeniden planlaniyor. Rize Sahil projemiz var, sahilde 200 trilyonluk dev bir projemiz var” dedi.

    Organize sanayi yetmiyor

Karal konuşmasında Rize”nin uzun yıllar gündemini oluşturan Organize Sanayı bölgesinde son aşamaya geldiklerini belirterek” Ovit Tüneli, Lojistik üst ve Havaalanının Rize gündemine girmesi ile daha önce iş adamı bulamadığımız Organize Sanayi bölgemiz artık tamamen talepler ile dolmuş durumda, 570 dönümlük alan artık bize yetmeyecek hale geliyor. Bu bizim için sevindirici” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın