HASAN KARAL EKTİĞİNİ BİÇİYOR...

İyidere”de seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Rize Millet vekili Hasan Karal”a ilçede büyük ilgi gösterildi.

 

 

 

7 Haziran seçimleri öncesi seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal  İyidere ziyaretlerinde büyük ilgi ile karşılandı.

   Seçim çalışmalarını İyidere ilçesi ve köylerinde yaptığı ziyaretler ile sürdüren AK Parti Rize Milletvekili Adayı Hasan Karal sabah saatlerinde Sarayköy”de vatandaşlar ile birlikte yaptığı kahvaltı sonrası yakınını kaybeden bir vatandaşın evine baş sağlığı için uğrayan Karal daha sonra İlçe Kaymakamlığına uğradı, ilçe kaymakamı ile bir süre sohbet eden Karal, kahve hanede vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra Hazar Mahallesinde Çay fabrikasına uğrayarak kampanya hakkında bilgi aldı.  

 

Dev paketleme yıl sonu bitecek

 

 

İyidere Hazar Mahallesinde inşaatı devam eden ve henüz hafriyat çalışmaları sürdürülen Çaykur”a ait paketleme fabrıkası inşaat alanını gezen AK Parti Rize Milletvekili ve Milletvekili adayı Hasan Karal fırma yetkililerinden inşaat hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada “ 263 Trilyon liraya mal olacak olan Paketleme tesisi Dünyanın en modern tesisi olacak. 17 bin 500 metre kare alan üzerinde toplam 7 kat olarak yapılacak olan binanın kullanım alanı 8156 metre kare olacak. Deniz suyundan enerji üretecek olan tesiste 216 metre uzunluğunda 39 metre genişliğinde  zemin katta depo ve aynı zamanda ek depolar yapılacak” dedi.

 

Yüzümüz ak , Hizmetimiz tam

 

 

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Paketleme tesislerinde yaptığı incelemenin ardından Çiftlik Köyünde yapılacak olan semt sahasının yerini ve Çiftlik orta okulunu gezdi. Ardından Çiftlik köyünde esnaf ziyaretlerinde bulunan Karal köy kahvesinde vatandaşlara hitap etti, Karal konuşmasında “ Seçildiğim günden beri haftanın 3 günü Ankara”da 4 günü ise Sizlerin arasındaydım. Sürekli olarak sizlerin arasındaydım, seçimden seçime sizlerin yanına gelmedim, bundan böyle de yine sizlerin arasında olacağım” dedi.

 

İyidere cazibe merkezi olacak

İyidere ilçesinin Rize”nin cazibe merkezi olacağını belirten Karal “ İyidere”de Paketleme tesisleri ile birlikte Lojistik üst çalışmaları sürüyor. Paketleme tesisleri yıl sonunda bitecek. Ovit tüneli ise 2016 yılı Haziran ayında hizmete girecek, buranın hizmete girmesi ile İyidere ve bölge cazibe merkezi olacak. Lojistik üst Paketleme tesislerinin önünde 800 trilyon maliyet ile 800 dönüm bir arazı deniz dolgusu ile kazanılacak. Ovit Tünelinin maliyeti bağlantı yolları ile birlikte 1,5 katirilyonu buluyor.  Hava alanı ise 600 trilyon a mal olacak. Giresun- Ordu hava alanı 26 Mayıs tarihinde uçuşlara açık olacak” dedi.

    Hizmete devam

Rize Araştırma hastanesinin bölgenin hastanesi olduğunu belirten Karal Hastanenin yüzde yüz  on kapasite ile çalıştığını belirterek “ Artık hastane yeterli değil, Rize”de yeni bir hastaneye ihtiyaç var, Kanser hastanemize Cumhurbaşkanımız 30 trilyonluk cihaz gönderdi. 800 dolayında kanser hastamız var ve burada modern bir şekilde tedavileri yapılıyor” dedi.

 

Artik İMF yok

 

 

Karal konuşmasında  “ Artık Türkiye İMF den borç alan bir ülke değil, geçmişi hatırlayın, Catarelli mi, Cosratelli mi ne , elinde çanta ile Türkiye”ye gelerek Türkiye”ye 1 milyon dolar borç vermek için hükümeti sıkıştırıyordu. 26,5 milyar dolar borçluyduk. Parayı harcayacağımız yeri bile söylüyorlardı. Başbakanlarımız, bakanlarımız bu kişilerin karşısında ceketlerinin düğmelerini ilikliyordu, artık o devirler geride kaldı. Çaykur”un telefonları haciz nedeniyle kapalıydı. O günleri sakın unutmayın” dedi.

 

Çay kapasetesi arttı

İktidara geldiklerinde Çaykur”un 6 bin 600 ton günlük yaş çay işlediğini belirten Karal “ Kapasetiye 2 bin 400 ton artırdık. Bu rakamı 10 bin ton saviyesine çıkartmak istiyoruz. Geçmişte çay paraları yeni yıla sarkıyor veya Rize”ye bakan gelmesini bekliyorduk, artık o devirler bitti, üretici alın teri soğumadan ürün bedelini alıyor” dedi.

    Bu seçim Türkiye”nin seçimi

 

 

Karal konuşmasında  7 Haziran seçimlerinin Türkiye”nin seçimi olacağını belirterek “ Geçmişte 140 Sigorta şübesini idare edemeyen ve iflas ettiren kişi bugün Türkiye”yi yöneteceğini söylüyor. Bu milletin aldatılacak halı kalmadı. 80 yıl aldatıldı. Bunların niyeti AK Partinin doldurduğu kasaları boşaltmak sonra da kaçmak. Siyaset cambazlarına bu millet firsat vermeyecek. Pireye kızıp yorgan yakmayalım. Aramıza sızan pireler vardır, bizler bunlardan temizleniyoruz. Yorgan yakmıyoruz” dedi.

    Pijamalalı karşılama dönemi bitti

 

 

Ülkede Başbakanları pijamalarla karşılayanlar olduğunu söyleyen Karal “ Artık o dönemler bitti, halkın seçtiği, halkın iktidara getirdiği kişiler halk önünde değerlidir, bunlara kimsenin saygısızlık etmeye hakkı yok.  Ülkede bir avuç insan ülkeyi yönetirdi.  O devirler geride kaldı” dedi.

   Cemaatçilerin PKK ile iş birliği içinde olduğunu belirten Karal “ Halkımız bunları görüyor. Paralelcilerin iman birliği vardı. Peki ne oldu , bunlar iş birliği yaparak bizi çökertmeye çalışıyorlar. Halkımız bunlara izin vermeyecek” dedi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    vatandaş

     22 Eylül 2016 11:33
         

    allah yolunu açık ettisin başarılarının devamını dileriz

Yorum Yapın