Blok siyasetinin Rize uzantısı Köymen
CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen HDP ile ortak bir dil kullanarak terör örgütünü temize çıkartıp AK Parti’yi şehitler üzerinden siyaset yapmakla suçladı.
Türkiye’de AK Parti karşısında geliştirilen blok siyaseti Rize’de CHP Milletvekili Adayı Kemal Köymen ile hayat buldu. Milletvekili adayı Köymen, HDP, paralel yapı ve bir kısım medya tarafından manipüle edilen AK Parti tek başına iktidar olamadı diye PKK ile mücadele başlattı. Şehitler üzerinden siyaset yapıyor söylemine sığındı.
PKK’nın seçimlerin hemen ardından çatışmasızlık sürecini bitirip eylemelere başlamasına karşın blok siyasetinin ortaya koyduğu “AK Parti şehitler üzerinden siyaset yapıyor” söylemine Kemal Köymen’in de katılması şaşkınlıkla karşılandı.
PKK’nın yaptığı eylemleri üslendiği bir dönemde HDP gibi CHP Rize Milletvekili Adayı Kemal Köymen’in aynı suçlayıcı dili kullanması ve terörle mücadeleyi bir ‘savaş’ olarak adlandırması Rize’de tepkiyle karşılandı.
İşte CHP Rize Milletvekili Adayı Kemal Köymen’in terör örgütü PKK’yı temize çıkartıp AK Parti’yi suçlayan açıklaması;
"… O masada tartıştılar ve kararlar aldılar. 7 Haziran sonrasında tek başına iktidar olamadılar ve savaş başladı. Şimdi 1 Kasım seçimi yaklaştı ve rafa kaldırılan çözüm süreci tekrar bir barış sağlanabilir düşüncesiyle raftan indirildi. Demek ki verdiğimiz şehitler üzerinden Türkiye'de siyaset yapıyorlar. AK Parti şehitler üzerinden siyaset yapıyor. 7 Haziran'dan bu yana geçen 4 aylık sürede 160'a yakın şehit verdik. Savaşarak bir yere varamayız. Kürt sorunu diyerek ortaya bir sorun attılar…”
Yorum Yapın