MHP'Lİ ÖZDAĞ GENEL BAŞKAN ADAYLIĞINI RİZE’DE AÇIKLADI

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ, genel başkanlığa adaylığını açıkladı

 

- Özdağ: "MHP liderleri, ölümden ölüme değişmeyi düşünmemeli. Başarısız olan genel başkan gitmelidir"
- "Yardımcıları güçlü olan bir genel başkan daha güçlüdür. Eğer kurultayda beni genel başkan seçerseniz, mevcut genel başkan adaylarının tamamını divanda görmek isterim"
- "Önümüzdeki MHP'nin kongresinde MHP Genel Başkanlığına adaylığımı koyuyorum"

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, patisinin genel başkanlığına adaylığını açıkladı.

Özdağ, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen "Geleceğe Ümit'le Bak" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, "MHP liderleri, ölümden ölüme değişmeyi düşünmemeli. Başarısız olan genel başkan gitmelidir." dedi.

Özdağ, çözüm sürecinin ardından terör örgütü PKK'ya taviz verildiğini iddia ederek terör olaylarını ve Türkiye'nin Suriye politikasını eleştirdi.

MHP'nin iktidarı için partinin bütün organları ile iktidara hazır hale getirilmesi gerektiğini belirten Özdağ, "MHP kendisini yenileyerek, zayıf yanlarını güçlendirerek, güçlü yanlarını daha etkili hale getirerek Türk milletinin önüne bir iktidar projesi ile çıkmalıdır. İktidar, sosyal kültürel projesi olan kolektif bir projedir. İktidar, bireysel arzularla inşa edilmez. Ortak proje sonunda bunu millete kabul ettirirsiniz ve sizi benimser. Önce iktidar projesini inşa etmeli ve Türk milletinin beğenisini kazanmalıyız. Türk milletini MHP iktidarı konusunda heyecanlandırmalıyız." diye konuştu.

Özdağ, MHP'de değişimin, genel başkanlık konusundaki anlayışın değişimi ile başlaması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Başbuğ hakka yürüdü. Artık Başbuğ'u aramamalıyız, Allah rahmet eylesin. O Türk milliyetçiliğinin 20. yüzyıldaki ikinci kurucusuydu. Bundan böyle MHP liderleri, ölümden ölüme değişmeyi düşünmemeli. Başarısız olan genel başkan gitmelidir. Başarının tek ölçüsü vardır, partiyi iktidara taşımaktır. Parti iktidarda değilse başarı yoktur. Genel başkan partiyi iktidara taşıyamadığı zaman başarısızdır ve görevi bırakmalıdır."

MHP toplantılarında beyin fırtınalarının yapılması gerektiğini ifade eden Özdağ, şunları kaydetti:

"Tartışan kuruma dönüşmeliyiz. Başkanlık divanında en az genel başkan kadar güçlü isimler yer almalı. Yardımcıları güçlü olan bir genel başkan daha güçlüdür. Eğer kurultayda beni genel başkan seçerseniz, mevcut genel başkan adaylarının tamamını divanda görmek isterim. Çünkü hepsi müstesna insanlar, harekete faydaları büyük. Onun için birlikte olmalıyız. Sadece MHP'nin değil, Türkiye'nin de gelecekte onlara ihtiyacı var. Hiçbir arkadaşımızın sadece babaanne, dede, baba olmasına izin vermeyeceğiz, hep birlikte çalışacağız."

- "Kadına siyasette daha fazla yer vermemiz lazım"

Özdağ, MHP'nin bir erkek partisi görünümü verdiğini ve bunun her dönem eleştiri konusu olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadına siyasette daha fazla yer vermemiz lazım. Türkiye'nin yüzde 50'si kadın, yüzde 50'si erkek. Sadece yüzde 50’ye hitap ederek iktidara gelinebilir mi? Sizi doğuran annenin, neden siyaset için yetersiz olduğunu düşünüyorsunuz. Babanızı da doğuran o. Erkekler kadar kadınlar da MHP'de etkin olmalıdır. Milyonlarca hanım üyeyi hedeflemeliyiz. Hanım il ve ilçe başkanlarımız olmalı. Siyasette birkaç milletvekili ile olmaz, MHP'yi birlikte iktidara taşımalıyız."

MHP'nin 1965 yılından bu yana çok büyük birikimi ve kadrosunun olduğunu dile getiren Özdağ, yapacakları tüzük değişikliği ile gelecek nesillerin geçmişte partiye hizmet veren kişilerden faydalanabilmesi için "ak sakallılar" heyeti oluşturacaklarını belirtti.

Özdağ, PKK terörünün ilelebet aşılmaması halinde Türkiye'nin rahatlamayacağını, terörü aşmanın müzakere ve mücadele etmek olarak iki yöntemi olduğunu, kendilerinin mücadele yöntemini uygulayacaklarını kaydetti.

Teröre karşı geliştirdikleri "demir güvercin" projesini uygulamayı hedeflediklerini anlatan Özdağ, "Bu, Türkiye'yi terör sorunundan kurtarabilecek yegane projedir. Milli kimliğin gelişimi için çocukların Türkiye'nin başta Çanakkale, Dumlupınar ve Sarıkamış gibi yerlere götürülerek tarihin derinliklerinin öğretilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Özdağ, Türkiye'nin dördüncü sanayi hamlesini artık başlatması gerektiğini ifade ederek, "Bunun da merkezinin Çanakkale olması gerekiyor. İstanbul artık sıkıştı." ifadesini kullandı.

Ümit Özdağ, Türkiye gündemine ilişkin açıklamaları ve projelerini anlatmasının ardından, "Anlattıklarımı yapabilmek için önümüzdeki MHP'nin kongresinde MHP Genel Başkanlığına adaylığımı koyuyorum." dedi.

Özdağ, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın