Karal, Rize’deki 15 Temmuz Şehit Ailelerine Sahip Oldukları Haklarla İlgili Bilgi Verdi

Karal,  Rize’deki 15 Temmuz Şehit Ailelerine Sahip Oldukları Haklarla İlgili Bilgi Verdi.

 

 

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, 15 Temmuz da şehit olan Rizeli vatandaşların Rize’deki ailelerini ziyaret ederek, 15 Temmuz şehitlerinin ve ailelerinin daha önce terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçleri ve ailelerinin sahip oldukları tüm haklardan yaralanmasıyla ilgili kanun hükmünde kararnameyle ilgili bilgi verdi.

Milletvekili Karal, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra kanun hükmünde kararname çıkararak 15 Temmuzda şehit olan 241 vatandaşın terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçleri ve ailelerinin sahip olduğu haklardan yaralanması konusunda adım attıklarını ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla birlikte şehit ailelerini ziyaret ederek bunu tebliğ ettiklerini belirtti.

Milletvekili Karal; beraberindeki İl yönetim kurulu üyeleri, SGK İl müdürü Yusuf Baltacı,  İkizdere ilçe başkanı Ahmet Aksu, Kalkandere ilçe başkanı Hasan Ayyıldız,  İkizdere belediye başkanı Hasan Kösoğlu ve  Müftü Yusuf Karali dini ihtisas merkezi müdürü Mehmet Bilgin’le birlikte önce Şehit Selim Karakoç’un İkizdere’deki ailesi daha sonrada özel Hareket Müdürü Fikret  Metin  Öztürk’ün Kalkandere’deki ailesini ziyaret etti.

Ziyarette şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Milletvekili Karal; Şehitlerin Yakınları ile Gazilere Vazife Malullüğü Aylığı Bağlanması,   Nakdi Tazminat Ödemesi, Ek Tazminat veya Emekli İkramiyesi hakkı, İstihdam Hakkı, Sağlık Yardımı ve Sağlanan Diğer Haklar hakkında bilgiler verdi.

Milletvekili Karal ziyaretler sırasında Başbakan Binali Yıldırım’ın şehit ailelerine selamlarını ileterek, “Sayın başbakanımızın sizlere çok selamları var. Başbakanımızın talimatı gereği bir tebligat yapacağız. Bu acının karşılığını yerine getirmek elbette mümkün değil. Darbeden kısa bir süre sonra çıkarmış olduğumuz kanun hükmünde kararname gereği darbe teşebbüsü sırasında şehit olan kardeşlerimizin de daha önce terörle mücadelede şehit olan şehitlerimizin sahip oldukları tüm haklardan yaralanması konusundan kanun hükmünde kararname çıkardık. “ dedi

Milletvekili Karal, “Bu söyleyeceklerim elbette sizin acınızı hafifletmez ama dünyalık olarak bir nebze olsun devletimizin sıcak ve şefkatli elini sizin yanınız da hissettirmesi de önemlidir. 241 tane şehidimizin Türkiye cumhuriyetinde çıkarılan daha önceki kanunlarla şehitlik hakkına sahip bütün şehitlerimizin hak ve imkânlarından yaralanabilmesi için hemen kanun çıkarıldı. Onun için şehidimizin eşine, çocuklarını anne ve babasına devletimizin bazı katkıları var. Her ay anne, baba, eşi ve çocuklarına maaş ödenecek. Ayrıca nakdi tazminat ödenecek, şehitlerimizin eş ve çocuklarından biri ile ana baba ve kardeşlerinden biri olmak üzere toplam iki kişi devlet tarafından istihdam edilecektir. Kurumca sağlanacak sağlık hizmetlerinden hiçbir katılım payı alınmayacak. Şehitlerimizin yakınları faizsiz konut kredisinden yararlanabilecekler. Şehitlerimizin ilk öğretim, orta öğretim ve lisede eğitim gören çocuklarına yılda bir defa eğitim öğretim yardımı yapılacak. Şehitlerimizin hak sahipleri toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecekler. İndirimli su ve elektrik hakkından yararlanabilecekleridir.” dedi


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın