KARADENİZ'DE GOLF SAHASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GOLF SAHASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye’nin sınıfında en büyük ve Karadeniz Bölgesi’nin tek golf sahasını yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Samsun Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi 19 Mayıs 2016 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ile birlikte yapımı devam eden ve yüzde 90 oranında çalışmaları tamamlanan Samsun Golf Antrenman Sahası ve Golf Akademisi alanında incelemelerde bulundu.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK
Karadeniz’in tek, Türkiye’nin de 9 delikli saha sınıfında en büyüğü olacak tesislerin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Burada 370 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan sahamızın 250 dönümü golf alanı, kalan 120 dönümü ise peyzaj ve rekreasyon alanı olarak planlandı. Bir ucundan diğer ucunu görmek bile oldukça zor. Çok geniş bir sahamız var. Saha içinde ulaşım golf arabalarıyla sağlanacak. Hedefimiz önümüzdeki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda buranın tam anlamıyla hizmete açılmasıdır” diye konuştu.

ÇİMLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

 


Golf oynanabilmesi için çim uzunluğunun 0.3 milimetre olması gerektiğini ve çimlerin düzenli olarak biçilmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Yılmaz şu bilgileri verdi: “Sahamızda toplamda 3 suni göl bulunuyor. Saha çevresindeki çimleri bu gölde biriken su ile sulayacağız. Ayrıca aşırı yağışlarda bu göllerde herhangi bir taşma olmaması için denize tahliye yapabileceğiz. Bunların alt yapısı tamamen hazır. Karadeniz’in azgın dalgalarına rağmen burada tahkimat çalışmalarımızda sürüyor. Yaptığımız setler ile golf alanındaki çimlerin deniz suyundan etkilenmemesini sağlıyoruz ve bunları yaparken tamamen belediyemizin imkanlarını kullanıyoruz.”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın