"BENİM ÜLKEMDE ETNİK SORUN DEĞİL TERÖR SORUNU VARDIR"

ERDOĞAN: "CİCİ ÇOCUK SİZ KİMİ ALDATIYORSUNUZ YA? TELEVİZYON EKRANLARINDA KİMİ ALDATIYORSUNUZ"
- "ŞİMDİ 1 KASIM'A GİDİYORUZ AYNI OYUNU YİNE OYNAYACAKLAR. AMA BİZ DİYORUZ Kİ BU MİLLET İNŞALLAH TEHDİTLERE KULAK ASMADAN GEREĞİNİ YAPACAKTIR"
- "BENİM ÜLKEMDE ETNİK SORUN DEĞİL TERÖR SORUNU VARDIR"

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da düzenlenen mitingde isim vermeden bir siyasi parti liderini ‘cici çocuk’ olarak nitelendirdi. Erdoğan, “Cici çocuk siz kimi aldatıyorsunuz ya? Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz. Şimdi 1 Kasım’a gidiyoruz aynı oyunu yine oynayacaklar. Ama biz diyoruz ki bu millet inşallah tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve bazı bakanlar, Sivil Dayanışma Platformu’nun Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlediği "Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses" mitingine katıldı. Miting öncesinde sahneye çıkan sanatçı Uğur Işılak katılımcılara hitaben mini bir konser verdi. Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkıların da zaman zaman seslendirildiği miting, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile süren miting de sırasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.
Mitinge katılan vatandaşlar ‘Mecliste PKK istemiyoruz’ sloganı atarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “Bu ülkede etnik kökeninden dolayı hiç kimseyi dışlamadık dışlamayız. Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü severiz. Şimdi soruyorum sizlere; benim Türk kardeşlerim, Türkmen kardeşlerim burada mı? Benim Kürt kardeşlerim burada mı? Benim Zaza kardeşlerimiz burada mı? Benim Arap kardeşlerim burada mı? Benim Çerkez kardeşlerim burada mı? Boşnak kardeşlerim burada mı? Roman kardeşlerim burada mı? 78 milyon tüm vatandaşım hepimiz burada mıyız? Öyle ise biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Öyleyse benim ülkemde etnik sorun değil terör sorunu vardır” dedi.

“BİZİM MÜCADELEMİZ HERHANGİ BİR ETKİN GRUBA DEĞİL, TERÖRE KARŞIDIR”
Erdoğan yaptığı konuşmada, “Bizim mücadelemiz de herhangi bir etkin gruba değil, teröre karşıdır. Gerek terör örgütünün içinde, gerek onların güdümündeki diğer kuruluşlarda her etnik kökenden kişiye rastlamak mümkündür. 2005’de Diyarbakır’daki konuşmamda ne demiştim; Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil hepsinin sorunudur. Benim de sorunumdur. Sorunların parça parça adresi olmaz. Bütün sorunların Türk olsun, Kürt, olsun, Arap olsun, Çerkez olsun, Laz olsun bütün Türkiye’nin ortak sorunudur. Çünkü güneş herkesi ısıtır. Çünkü yağmur herkes için rahmettir. Çünkü herkes aynı toprağın insanıdır. Millet olmak işte budur. Orada söyledim bunları. Verilen mücadeleler sonucunda artık Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır diyecek bir noktaya geldik. Elbette tüm etnik unsurlar gibi Kürt kardeşlerimin de sıkıntıları, beklentileri vardır. Peki Türk’ün, Laz’ın, Arap’ın, Çerkez’in Roman’ın yok mu? Velhasıl 78 milyon içindeki tüm etnik unsurların kendilerine has sorunları vardır. Bunların konuşulması, tartışılması ve çözülmesi için bugüne kadar nasıl samimiyetle mücadele ettiysek bundan sonra da aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Seçimlerin yaklaştığını ifade eden Erdoğan, “1 Kasım geliyor. 1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar bekliyoruz. Hani diyorlar ya ‘biz herhangi bir şey yapmıyoruz’ Bakın ben söyleyeyim; 7 Haziran’da muhtarları tehdit ettiler. Ve her ay içerisinde en az bir kez muhtarlarla toplantı yapıyorum. Geçenlerde Güneydoğu ve Doğu’dan da Ankara’ya davet ettim ve 90 tanesi de gelemedi. İnceledik, geleceklerini bildirmişlerdi. Neden (gelemediler) ‘Tehdit altındayız onun için gelemiyoruz’ dediler” dedi.

“CİCİ ÇOCUK SİZ KİMİ ALDATIYORSUNUZ YA?”
İsim vermeden bir siyasi parti liderini ‘cici çocuk’ olarak nitelendiren Erdoğan, “Cici çocuk siz kimi aldatıyorsunuz ya? Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz. Şimdi 1 Kasım’a gidiyoruz aynı oyunu yine oynayacaklar. Ama biz diyoruz ki bu millet inşallah tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır. Millet olarak biz bu sıkıntı ile ilk defa karşılaşmıyoruz. Her dönemde içimize atılan fitne tohumlarından bu şekilde boy atanlar olmuştur. Hepsi gelip geçmiştir. Ama milletimiz vatanı ile devleti ile dimdik ayakta kalmayı başarmıştır” şeklinde konuştu.

“MİLLİ İRADE DIŞINDA BİR ÇÖZÜM ASLA YOKTUR”
‘Milli irade dışında bir çözüm asla yoktur’ diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, “1 Kasım seçimlerinde TBMM’ye hangi partiden olursa olsun fark etmez 550 tane yerli, milli ve bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Şu anda Türkiye’nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yoktur. Siz sandıkta iradenize sahip çıkar, meclise yerli ve milli milletvekili gönderirseniz gerisi çok kolay. Bu konuda milletime inanıyorum. Sizlere güveniyorum. Gün bölücülük değil, fitne değil, kavga değil, birleşme, kenetlenme, hedeflerimize odaklanma günüdür. Biz işte bunun için ne diyoruz; Rabia diyoruz. Tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz, tek vatan diyoruz, tek devlet diyoruz. Eğer millet olarak birliğimizi kaybedersek inanın bana asla belimizi doğrultamayız. Biz bin yıl önce ahdettik bu coğrafya bizim ebedi vatanımız olacak dedik. 23 Nisan 1920’de başlattığımız mücadeleyi 29 Ekim 1923’te yeni devletimizin ilanıyla sonuçlandırdığımız yani bir ahit verdik. Elimizde kalan bu toprakları, kurduğumuz bu devleti ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz dedik. Bugün ahdimize sahip çıktığımızı yedi düvele göstermek için buradayız Yenikapı’dayız” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini merhum Arif Nihat Asya’nın ‘Dua’ isimli şiirini okuyarak noktaladı. Erdoğan’ın şiiri okuması sırasında mitinge katılanlar da hep birlikte 'amin' dedi.
Erdoğan’ın yaptığı konuşmanın ardından sahneye davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Erdoğan katılımcıları selamladı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın