Karadeniz'de 3 mevsim çilek hasadı

Karadeniz'de 3 mevsim çilek hasadı

 

 
- Ordu'da 30 dönüm arazi üzerinde çilek tarlası oluşturan Ali Bulut, ekim ayında da hasat yaparak müşterilerine 3 mevsim çilek satıyor
- Bulut:
- "Müşterilerimize 3 mevsim organik çilek yedirmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Ordu'da 30 dönüm arazi üzerinde çilek tarlası oluşturan Ali Bulut, mayıs ayının ardından ekimde de hasat yaparak müşterilerine 3 mevsim çilek satıyor.

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde bin 200 rakımlı yayladaki arazisine çilek fidesi diken Bulut, ekim ayında da hasat yaparak çilek satışı yapıyor. Bulut,  yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce 17 dönüm fındık bahçesini keserek çilek diktiğini, daha sonra çilek tarlasını 30 dönüme çıkardığını belirterek, ilk hasadı ilkbaharda yaptığını söyledi.

Çilek hasadına ekim ayında da devam ettiğini, hasadın kasım ayının ilk haftasına kadar süreceğini ifade eden Bulut, "Müşterilerimize 3 mevsim organik çilek yedirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Karadeniz'de çilek yetiştirmenin zor olduğunu ancak kendisinin bunu başardığını anlatan Bulut, "Havaların soğumasıyla çilek tarlasını naylon brandalarla örtü altına alarak soğuktan korunmasını sağlıyorum. Böylelikle hasat süresi uzuyor" diye konuştu.

Çilek yetiştirirken kesinlikle kimyasal madde kullanmadığının altını çizen Bulut, "Bu konuda da çok hassasız. Müşterilerimizin büyük bir bölümü bundan dolayı çilek almayı bizden tercih ediyor" ifadesini kullandı.

Bulut, bu yıl hedefledikleri rakamın üzerinde hasat yaptıklarını belirterek, "Birçok kesim Karadeniz'de çilek olmayacağını söylemişti ancak ben bunu başardım hatta bin 200 rakımlı bir bölgede bunu başardım. Yeter ki doğru teknikleri kullanalım. Toprağı doğru işleyelim. Soğuktan nasıl korunacağını bilelim. Bunları bildikten sonra bir sorun olmuyor" şeklinde konuştu.

- Arap turistler çileği sevdi

Çilek tarlasının Çambaşı Yaylası yolu üzerinde olduğunu söyleyen Bulut, şunları kaydetti:

"Son aylarda bölgeye gelen Arap turistlerde çilek tarlasını keşfettiler. Özellikle Çambaşı Yaylası'na gidip gelirken mutlaka çilek tarlasına uğruyorlar. Bu yıl çilek tarlasına gelen Arap turistlerin sayısı hayli fazlaydı. Gelen her turist çileği çok sevdi. Bu da bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki yıllarda bu turistlerin daha da artacağını bekliyorum."

- Müşteriler çilekleri kendisi topluyor

Tarlaya gelen müşteriler, elleriyle çilek toplamanın keyfini yaşıyor.

Gülcan Kahveci, ekim ayında çilek toplamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, "Bunun hazzı anlatılmaz. Bazen düşünüyorduk ekim kasım aylarında çilek olur mu diye ancak bunun olduğunu gördük. Çileklerin tamamının organik olduğunu da görmek ayrı bir mutluluk veriyor insana. Herkesi özellikle bu aylarda canı çilek çeken vatandaşları bu tarlaya davet ediyorum" dedi.

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın