Artvin'e gelip 20 bin dolar harcadılar elleri boş döndüler

Yaban keçisi avlayamadan ülkelerine döndüler
- Artvin'e yaban keçisi avına gelen 2 ABD'li, 10 gün süren çabalarına rağmen amaçlarına ulaşamadı

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün av turizmi uygulaması kapsamında Artvin'e gelen 2 ABD'li, yaban keçisi avlayamadan ülkelerine döndü.

Indiana Eyaleti'ne bağlı Danville kentinde yaşayan Henricus Jacobus Johannes Schottens (48) ve arkadaşı Nancy Schindler (42), av turizmi uygulaması kapsamında Artvin'e geldi.

ABD'li avcılar, yaban keçisi avlamak için 10 gün, bin 800 rakımlı Ortaköy köyünün kayalık ve dağlık arazisinde dolaştı. Schottens ile Schindler, keçiyi avlayamadan ülkelerine döndü.

Çoruh Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Gökhan Soydan, AA muhabirine, ABD'li avcılara Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlisi ile kendisinin de eşlik ettiğini belirterek, "Amerikalı avcılar, yaklaşık 10 bin kilometre yol katederek ilimize geldi. İl merkezine bağlı Ortaköy bölgesindeki dik ve engebeli arazilerde avlandı" dedi.

Avcıların birkaç kez yaban keçisi gördüğünü, atış yapmalarına rağmen başarılı olamadığını dile getiren Soydan, "Tahminen bugüne kadar 20 bin dolar harcamalarına rağmen ilimizden eli boş gitmelerine üzüldüm. Ancak ilimiz için avcılık, gelir kapısı oldu. Avcılar önümüzdeki kış sezonunda tekrar geleceklerini söyledi" diye konuştu.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın