Çöpten kazandığıyla emekli oldu

Çöpten kazandığıyla emekli oldu

 

- Çaycuma ilçesinde babasından kalan bakkal dükkanını borçları nedeniyle kapattıktan sonra yaklaşık 10 yıl çöp toplayarak geçimini sağlayan kişi, elde ettiği gelirle tarım sigortası primlerini ödeyerek emekli oldu
- Çöp toplayan Köktürk:
- "Beş yıldır kendi dairemizde kira vermeden oturuyoruz. Tarım sigortamı da yine bu işten kazandığım parayla ödeyerek 6 ay önce emekli oldum. Emekli maaşımla da aileme katkı sağlıyorum ve en çok bu beni mutlu etti"
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde babasından kalan bakkal dükkanını borçları nedeniyle kapattıktan sonra yaklaşık 10 yıl çöp toplayarak geçimini sağlayan kişi, kazandığı parayla tarım sigortası primlerini ödeyerek emekli oldu.
Çaycuma'da ikamet eden Erkan Köktürk (52), 10 yıl önce, büyük marketlerin yaygınlaşması ve vatandaşların alışveriş yapmaması nedeniyle işlerinin bozulması üzerine babasından kalan bakkal dükkanı kapatarak çöp toplamaya başladı. 
Çöpten topladıklarından elde ettiği gelirle ev alan Köktürk, tarım sigortası primlerini de ödeyerek 6 ay önce emekli oldu.
-"Çöpçü değilim, geri dönüşümcüyüm"
Köktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevresindekilerin kendisini çöpçü olarak bildiğini ve maddi destek sağlamak istediklerini söyledi.
İlçedeki çöp konteynerlerini karıştırarak bulduğu pet şişe, içeçek kutuları, alüminyum ve bakır gibi malzemeleri ayırarak bir torbaya doldurduğunu evinin deposunda sakladığını anlatan Köktürk, şöyle konuştu:
"Ben, çöp toplamaktan utanmam. Sonuçta beni birilerinin nasıl bildiği değil, 3 çocuğum ve ailem önemli. Yaklaşık 10 yıl önce büyük marketlerin yaygınlaşmasının ardından babamdan kalan bakkal dükkanında işlerim bozuldu ve borçlandım. Bir süre işsiz kaldım. Daha sonra çöplerden pet şişe, kola tenekesi gibi malzemeler toplayıp satmaya başladım. Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Çevreden beni tanıyanlar bana para ve erzak gibi yardım yapmak istiyorlar. Ben, onlara 'Çöpçü değilim, geri dönüşümcüyüm' şeklinde söylesem de sonuçta gece geç saatlerde çöp konteynerlerini karıştırarak yiyecek aradığımı düşünüyorlar."
Elde ettiği gelirle ev aldığını ifade eden Köktürk, şunları kaydetti:
"Beş yıldır kendi dairemizde kira vermeden oturuyoruz. Tarım sigortamı da yine bu işten kazandığım parayla ödeyerek 6 ay önce emekli oldum. Emekli maaşımla da aileme katkı sağlıyorum ve en çok bu beni mutlu etti. Buradan tüm işsizlere seslenmek istiyorum. Çalışsınlar, çöp toplayıp satın, kendinizi bir şekilde emekli edin. Kimin ne dediği önemli değil, sizin hayatınızdaki geleceğiniz önemli."

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın