‘ENGELSİZ RİZE’ İÇİN BİR ADIM DAHA

 

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şehirde üst geçit için tamamlanan engelli asansörü ve şehrin çeşitli yerlerinde varolan merdiven rampalarının kullanımı için hazırlanan elektronik kartları kendisini makamında ziyaret eden İshak Bilgi, Şenol Karaaslan ve Ferhat Kavuncuoğlu’na takdim etti.

Daha önce yürüyen merdiven, yaya kaldırımlarında engelli yoları, akülü engelli arabaları için şehrin iki ayrı noktasında akü dolum istasyonları gibi bazı hizmetleri hayata geçiren Rize Belediyesi son olarak Çaykur Genel Müdürlüğü önünde bulunan üst geçide yerleştirilen engelli asansörü hizmetini hayata geçirdi.

 

 

“AMACIMIZ ENGELSİZ BİR RİZE OLUŞTURMAK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Rize Belediyesi olarak engellilerimize yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Şehrimizde bulunan üst geçitlerimize asansör sisteminin yerleştirilmesi için geçmişte vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde bizlere talepler gelmişti. Gelen talepleri değerlendirdik ve hizmeti hayata geçirerek uygulamaya ÇAYKUR önünde bulunan üst geçitten başladık. Amacımız “Engelsiz bir Rize” oluşturmak ve şehrimizde bulunan engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için elimizden gelen gayreti göstermek. Bu çalışmayı zaman içerisinde şehrimizde farklı noktalarda bulunan diğer üst geçitlerimize de yapmayı düşünüyoruz. Vermiş olduğumuz kart engellilerle yönelik elektronik hizmetlerimizin tümünde geçerli olacaktır” dedi.

İLK ASANSÖR ÇAYKUR ÖNÜNDEKİ ÜST GEÇİTE YERLEŞTİRİLDİ

Engelli vatandaşların şehrin sahil kısmına daha kolay ulaşabilmesi için şehir içerisinde bulunan üst geçitlere asansör sistemi yerleştirilmesi için çalışma başlatan Rize Belediyesi, ilk olarak Çaykur Genel Müdürlüğü önünde bulunan üst geçite asansör yerleştirdi. Uygulama ile engeli vatandaşlarımızın sahile daha kolay ulaşımı sağlandı.

ASANSÖRLER ELEKTRONİK KART SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYOR

Elektronik kart sistemi ile çalışan asansörlerin kullanımı için yapılması gereken tek işlem sadece engeli vatandaşlarımızın Rize Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracat etmeleri halinde kimliklerini göstererek alacak oldukları elektronik kartla asansörlerden faydalanabilecekler. Ayrıca verilen kartlarla vatandaşlar, Rize Belediyesi hizmet binası girişi merdivenlerinde ve şehrin diğer noktalarında bulunan merdivenlerdeki asansörleri de kullanabilecekler.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın