GURUH DOYMUYOR!

GURUH DOYMUYOR!

 

Karadeniz ayakta!. Pür dikkat hızlı tren hattı tartışmalarını can kulağı ile izliyor!

Trabzon’da çok küçük bir gurup , mikro milliyetçi, bölgeyi düşünmeyen, diğer vilayetlere yaşam hakkı tanımayan bir güruh Trabzon Erzincan hattı hatasına elan devam ediyor!

Bütün Karadeniz Sivil toplum kuruluşları, bütün yaşayanlar, Trabzon’un bütün kazaları ve diğer 6 vilayet 60 kaza Samsun Sarp derken, maliyetler yapım kolaylığı ve hitap edeceği milyonlarca insan Samsun Sarp derken, ısrarla sadece Trabzon’a hitap eden, bütün vilayetleri mahkûm eden görüşüne ısrar ediyor, haklıya ve doğru proje samsun Sarpa çatlak ses diyorlar utanmadan!...

TCDD genel müdürünün “güzergah tartışmalarına en güzel cevabı coğrafya verecektir” sözüne Trabzon Millet vekili Salih Cora” bizde katılıyoruz” dedi, vicdanının sesine kulak verdi bir bakıma ama

Trabzon Basını Trabzon Erzincan hattı dışındaki seslere çatlak ses diyor!

Acaba dünyanın en büyük, en zor, en maliyetli tüneline -ki 80 kilometredir- çatlak meydana gelmeyecek mi? Tüyü bitmemiş yetim hakkını, 6 vilayet 60 kazada yaşayan milyonlarca Karadenizlinin hakkını bu şekilde gasp etmeye çalışmak esas çatlak düşünce değil mi?

Eğer, Karadeniz'e inen en kısa, en anlamla, en az maliyetli hat düşünülüyorsa, birincisi Erzurum İyidere Oftur, ikinci en kısa ve maliyetli hat Bayburt üzerinden İyidere Of’a inen hattır, en pahalısı ve akla ziyan hat ise Trabzon Gümüşhane Erzincan hattıdır ki, diğer iki alternatiflerin toplamından daha pahalıya mal olacak korkunç yanlış bir projedir!

TCDD Genel Müdürü bilimsel, tarafsız ve teknik bir cümle kuruyor!. güzergah tartışmalarına en güzel cevabı coğrafya verecektir” diyor!, Bir bakıma idamı göze alıyor! Çünkü o güruh onu makamından edebilir, işten bile atabilir!

Eyyyyy! Karadeniz'in cefakar halkı!. Eğer bu devlet aklını başına almıyor ve bir vilayete bütün Karadeniz’i mahkûm etmeye, tren gibi alt yapı yatırımlarının anası bir hizmetten seni mahrum etmeye kalkıyorsa sesini yükselt, avazın çıktığı kadar bu yanlışa dur de, Samsun Sarp hızlı tren hattını devletin aklına sok! Bunu başaramaz, devleti yönetenler sesini duymasa önüne gelen ilk sandıkta herkese ama herkese haddini bildir!..

Bir yanda bir milyon, diğer yanda altı milyon, bir yanda iki vilayet iki kaza, diğer yanda 6 vilayet 60 kaza!. Maliyeti nerede ise aynı para!..

Bu çatlak beyin kim de?! Yolda mı buldunuz parayı de?! Milletin parasını bir hırs, kin ve bağnazlığa mahkum edemezsin de! 6 vilayet 60 kaza mı büyük yoksa iki vilayet iki kaza daha büyük de laftan anlamayanlara, önüne gelen ilk sandıkta ders ver, ders vereceğini ima et, dile getir! Bu ölüm kalım meselesi gibidir! “Bu devletin imkanları daha elverişli hale gelince elbette Trabzon Erzincan da yapılacak, Giresun Sivas, Ordu Sivas, Rize Erzurum yapılacak sırası ile ama şimdi ilk yapılacak mantıklı hat Samsun Sarp’tır” diye olanca gücünle haykır eeeeeeeyyyy halkım!...

Haykır ki, halkın dediği hakkın dediğidir diyen Cumhurbaşkanımıza sesini duyur. O duyarsa Karadeniz’i bir vilayete mahkum etmez. O halkının görüşlerine çok değer veren bir liderdir.!

Sevgi ve saygılarımla!...

Metin TOPÇU


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın