ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHTİYACI 

 

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İHTİYACI 

Vilayetlerin sanayileşmesinde, kalkınmasında önemli amil OSB’lerdir bana göre. 2000 yıllarda emeklemeye başlayan Rize Organize Sanayi Bölgesinin birinci etabı 50 hektarlık arazi üzerinde kurulmuş ve bugün itibariyle ÇED raporunda belirtilen 140 hektarın 50 hektarı dolmuş vaziyettedir. 

2. etap OSB için CED raporu kapsamında olan alandan 50 hektarın daha kullanılması söz konusudur. 

Yetililerin müracaatlarının ardından ilgi bakanlık yeri belirledi parayı aktardı ve çalışmalar başladı. CED raporuyla belirlenen yerden 50 hektar daha kullanıma açılacak.  

Vilayetimiz bu sayede belki 25-35 adet daha işyerine, üretim yapan yere sahip olacak. Benim bu noktada diyeceğim şey hiçbir mağduriyetin yaşatılmamasıdır. Yani istimlak edilecek alanlarda vatandaşların hakkını almasıdır. Cebri kamulaştırmalarda Rize’de  mağduriyetlerin olduğuna çokça şahit olduk. Artık bu saatten sonra komşu iller gibi bu işleri vatandaşın mağdur olmayacağı bir şekilde çözmeyi becermemiz lazım. OSB’nin nere nasıl yapılacağına bakanlık karar verdiğinden kimseye bir sitemde bulunmaya gerek yoktur. Yaklaşık 140 hektarın tamamı kısa zamanda belki 3. Etapla kullanılmış olacaktır.  

İyidere havzası lojistik merkezin hayata geçmesi belki Samsundan Sarpa uzanacak hızlı tren hattıyla geleceği parlak bir alandır. Rize Erzurum yolu 12 ay ulaşılabilir olduğunda paha biçilmez bir yer olacaktır. 

O nedenle vatandaşlarımızın istimlaklerde mağduriyet yaşamaması lazım. 

Konuyu takip edeceğim ve eğer vatandaş hakkını alabilirse yetkilileri tebrik edeceğim. 

Çünkü bu belki Rize’de bir ilk olacaktır. 

Kimse kusura bakmasın. Daha önce yaşanılan mağduriyetler beni bu şekilde yazmaya itti. 

Bu sefer aynı hataya düşmeyelim. Memleketin kalkınması adına ata toprağını sanayinin, esnafın, girişimcilerin emrine veren insanımı artık mağdur etmeyelim. Mümkünse onları çok mutlu edelim. 

Sevgi ve saygılarımla… 

Metin TOPÇU 

2.12.2020- Çekmeköy


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın