SEN NEYMİŞSİN ZİGANA! 

 

SEN NEYMİŞSİN ZİGANA! 

Gazetede okuduğum bir haber yaramı depreştirdi. Trabzon Erzurum arasında kaç kilometre yol var, Rize Erzurum arası kaç kilometre? Vallahide billahi de verilen rakamlara inanmıyorum. Çünkü kamuoyu aldatılıyor. Çok kısa bir güzergah değişikliği ile Rize Erzurum arası170-160 kilometreye düşer. Trabzon Erzurum 310 kilometre. Arada 140 kilometre fark var Karadeniz’e inmek için. 

Zigana tüneli bitmek üzere ama gerekçelerini anlatmak, anlatırken yalana dolana batmak hala devam ediyor. 

Habere bakın: 

“Zigana Dağı'nın önce tırmanılması, ardından da inilmesi dolayısıyla Gümüşhane-Trabzon arasındaki 100 kilometrelik virajlı yol, hava ve yol durumuna göre değişmekle birlikte 1-1,5 saat arasında gidilebiliyor. Türkiye'nin en uzun kara yolu tünelinin ulaşıma açılmasının ardından bu yolun 40 dakikada alınacağı tahmin ediliyor.” Denilmiş. 

İnanılır gibi değil! Neden tahmin ediliyor? Gidilecek kilometre belli, yapılacak hız belli. 8 kilometre net bir yol kısalması ( ilk haberlerde sadece 4 kilometre idi) var. Yani eski yol 20 kilometre ise (tahmini) Zigana tüneli bu yolu 12 kilometreye düşürüyor. Rize Erzurum arası Dallıkavak ve Kırık tünelleri bittiği zaman 1.5 saat. Trabzon Erzurum 4.5 saat. Ülkemin kaybına baka mısınız?  

Zigana Tünelini, Türkiye’nin en pahalı konfor yatırımını haklı göstermek için rakamlar havada uçuşuyor. Hesap soran yok ki bu ülkede! Bu yalanlarla devletimi kandıranların gözü kör olsun ki başka büyük yanlışları devletime yaptırmasınlar. Birbirine ulaşamayan vilayetler varken bölünmüş yolla 12 ay sorunsuz açık olan yola sırf hava olsun diye, çok daha konforlu ve modern olsun diye dünyanın en büyük 2.nci karayolu tüneli unvanını Ovit ve Rize’nin elinden almak için Avrupa’nın en büyük tünelini yapmak öyle rakamlarla saklanamaz. Eğer hesap soran bir yönetim gelirse ki hiç tahmin etmiyorum, bu durumu izah etmek hiçte kolay olmayacaktır. 

Trabzon Gümüşhane arasına onlarca tünel yapılmış. Ama bu yol bir türlü güvenli hale gelememiş. Çünkü doğa müsaade etmiyor. Aniden hareketlenen bir toprak yapısı var o vadilerde. Trabzon Erzurum arasını tamamen tünel yapsanız ancak bu olumsuzluklar giderilebilir.  Beri tarafta Rize Erzurum arası 6 ay ulaşıma kapalı. İki vilayet birbirine ulaşamıyor. Toplamda 10 adet tünelle bu yol tarihi ipek yolunun Karadeniz’e en kısa yoldan ve güvenle ulaşmasını sağlar. Fakat “kim anlar seni kim anlar”. 

Yıllar evvel temeli atılan 2 adet tünelin yapımı yalandan iptal edilen haleler nedeniyle hala yapılamamış. Dallıkavak ve Kırık Tüneli bitmiyor bir türlü. Önce Trabzon Erzurum arası tamamen bitecek, hatta İspirden Bayburt’a bölünmüş yol da bitecek ki Rize Erzurum yolu bitirilsin. Bittiğinde de işe yaramaz hale gelsin. Belki ülke yakıttan, zamandan akıl almaz tasarruf edecek ya. Sırf inat ve gösteriş uğruna Trabzon Erzincan arasına yüze yakın tünel inşaa ettiler. Yalandan ülkemin eforunu boşa harcayanların yüzü kızarmıyor ki! 

Bekliyor bütün Karadeniz. Devletimiz kurguladığı yanlışından ne zaman dönecek ve Samsundan Sarpa hızlı tren projesini ne zaman gündemine alacak? 

Umut fakirin ekmeği. Umalım ki bir an önce devletimiz verdiği yanlış karardan dönsün, 6 vilayet 60 kazaya Samsun Sarp müjdesini versin. 

Yukarıdaki örneğimize bakarsak asla devletin aklı başına gelmeyecek sanırsınız ama gün doğmadan neler doğar! Hak ve adalet bir gün mutlaka yerini bulur. 

Metin TOPÇU 

22.5.2021- Çekmeköy 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     17 Haziran 2021 14:13
         

    zamanında bir fetöcü şöyle demişti biz öyle çöreklendikki kimi işten alırsan al yerine gelende bizdendir yani matruşka gibi şimdi ne hikmetse  ulaştırma bakanlığını  trabzonlular kimseye kaptırmıyo gelende trabzonlu gidende işte bu tünel olayının sebebi olabilirmi zaten reisin her tarafı trabzonlu damatları bakanları her taraft bu reisi bitirecek nolanlarda bunlar zaten bunu göremiyen dünya lideri

Yorum Yapın