CENNET DİYARI RİZEMDEN MERHABA 

 

CENNET DİYARI RİZEMDEN MERHABA 

Zaman su gibi akıp gidiyor. Son yazımı İstanbul’dan 5.5.2021 tarihinde yazmışım. 44 gün geçmiş üzerinden. Rize’ye geleli bir ay olmuş. İnternetimi bağlatamadığımdan sizlerle buluşmalarıma, dertleşmelerime, hesap vermelerime bana göre çok uzun bir süre ara vermişim. Bunlar basit sebepler. Esas mesele Cennet diyarımın güzelliklerine dalıp gitmemdir. Böyle güzel bir memleket bana göre dünyada yoktur. Boş durmadım ama yeterli yoğunlukta ziyaretler yapamadım, dolayısıyla sorunlarımızı birinci elden öğrenemedim, fazla bilgi sahibi olamadım. 

Milletvekilimiz Sayın Muhammet AVCI ile Rize’de yapılan muhteşem yatırımları teker teker gezdik kendisinden önemli bilgiler aldım. Üç dakikada dalyandan Salarha’ya geçtik birlikte. Yeni yapılacak olan sanayi bölgesini, eski sanayi sitemizin olduğu alanda yapılacak olanları yerinde anlattı bana. 

Şehir Merkezimizde başlayan muhteşem dönüşümü birlikte gözlemledik. Erzurum ve Artvin’e  doğru iki ziyaret sözü aldım kendisinden. En kısa zamanda gerçekleştirip siz değerli okurlarımla paylaşacağım. Açıkçası göğsüm kabardı. Bu vilayet yapılan ve yapılacak olan yatırımlarla resmen çağ atlıyor, bir başka dünyaya yelken açıyor. 

Biliyorsunuz uğruna para cezaları ödediğim hastane meselemiz ekonomik zorluklar nedeniyle bir süre ertelenmiş gözüküyor. Yıl sonuna doğru ihalesinin yapılacağı sözünü aldım, çok mutluyum. Rize’ye bu dev eser Muhteşem hava limanımızla birlikte kazandırıldığında Rize tarihinin seyri değişecek. Rize o tarihten önce ve o tarihten sonra diye devirlere ayrılacak. Çünkü gelişen ülkemin bütün olanaklarında Rizem’de olağan üstü bir şekilde istifade ediyor olacak. 

Hele Samsundan Sarp’a Hızlı tren hattını başlatabilirsek bütün Karadeniz’in şaha kalktığına şahit olacağız.  

Hamaset yapmak, bir tarafta durmak, oradan birilerinin yanında birilerinin karşısında olmak basitliğine düşmem. Benim görevim olayların üzerindeki perdeyi aralayarak gerçeği halkıma göstermektir.  

Bilgilerle donanmak ve gelişmelerin perde arkalarını siz değerli okurlarıma sunmak için randevular aldım. Halen dönmeyen idarecilerimiz var. Çok yoğunlarmış. Üzgünüm. Olsun, ben çabalarıma Rizem için devam edeceğim. Ben hancıyım. Yolculara her zaman saygı duydum. 

Selam ve sevgilerimle… 

 Metin TOPÇU


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Muzaffer

     8 Temmuz 2021 10:21
         

    Metin bey merhaba. Ben bu konuyu Sayın Belediye Başkanımıza çeşitli platformlardan yazdım. Maalesef herhangi bir çalışma veya habere ulaşamadım. Şimdi size buradan yazıyorum. Ben iş gereği il dışında yaşayan, Aktaş köyünden bir komşunum. Katılıyorum Rize'me yıllar önce yapılması gereken yatırım ve hizmetler bu gün yapılmakta. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın katkısı inkar edilemez. O Olmasaydı bu gün bu yatırımlar kesinlikle olmazdı. Evet bildiğim kadarıyla 30 büyükşehir yanında Reisimizin ili olması sebebiyle Rize'min de aralarına eklendiği "Şehir Hastanesi Yapımı" ilimiz için başlı başlına bir nimettir. Havaalanı hakeza öyle. burda uzunca sayamadığım diğerler yatırımların da her biri ilimiz için faydası muhakkak. Benim yıllarca dikkatimi çeken bir konu var. "OTOBÜS TERMİNALİ" Bunu beyaz masadan sayın Belediye Başkanıma da yazdım. Metin bey, ilimize otobüsle gelen turistlerin veya ziyaretçilerin ilk durağı olan otobüs terminalidir. Ama terminalin durumu ortada. Sizin de malumunuz. Anlatmaya gerek duymuyorum. Bir ilin aynası niteliğindeki göstergelerin başında, şehrin temizliği, ana giriş arterlerinin düzenli oluşu, tren veya otobüs veya havaalanı terminallerinin modern görünümlü olması gelir bence. İlimize özel araç veya tur otobüsleri dışında gelenler için ilk durak yeri olan terminalin bir an önce taşınarak, Reisimizin şehrine yakışır modern bir terminal binasına kavuşturulması gerekir diye düşünüyorum. Taşınacak olan Engindere sanayi sitesinin orda yapılması, havaalanının da o tarafta olması ve karadeniz sahil yoluyla bağlantısının kolay olması, Recep Tayyib Erdoğan Eğitim ve araştırma Hastanesi ve bağlı Fakülteler ile yapılacak olan Şehir Hastanesine de yakın olması nedeniyle uygun olacağı kanaatindeyim. Bu benim şahsi görüşüm. Lütfen basın mensubu olarak köşenizde bu konuda da yetkililere bir duyuru yapın. Bizim kuru sesimizi kimse duymuyor. Saygılarımla. 

Yorum Yapın