HAVALANMAMIZA AZ KALDI

 

HAVALANMAMIZA AZ KALDI 

Rize Valisi Kemal ÇEBER’İN yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanının 1.5 ay içerisinde dolgusun tamamlanacağını, Aralık ayı itibarıyla altyapı çalışmalarının tamamen biteceğini açıklaması Rize’nin havalanmasının açılmasına  sayılı günlerin kaldığının işaretidir. 

2011 yılında başlattığım ve 5 sene süren mücadelemizin sonunda başardığımız Rize-Artvin Havalimanının hayata geçme işi Aralık 2021 de gerçekleşecek. Demek oluyor ki birilerinin yürek ağrısı veren muazzam eser hayal değil gerçektir artık. 

Rize 20 yıllık Ak Parti döneminde devasa altyapı sorunlarının tamamına yakını halletmiş 

Dünya ligine esaslı bir adım atmıştır. 

Rize Erzurum bölünmüş yolunda yapılan Ovit tüneli ve bağlantı yollarındaki diğer tüneller gecikmeli de olsa bir bir hayata geçiyor. Lojistik Merkezimizin temeli atıldı süretle dolgu işlemlerine başlandı. Rize’yi Güney aksında geliştirecek olan güney Çevre yolu Çifte kavak bağlantısı hariç bitmiş durumda. Salarha tüneli bu yönde atılmış çok önemli bir yatırım ve bitti sayılır. 

Stadımız, kapalı yüzme havuzumuz, Rize Merkezde devasa Kentsel Dönüşüm altyapıda geldiğimiz durumun açık göstergesidir. 

Hepsi birer hayal olan bahsettiğim projeler Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın bizzat ilgileri sayesinde hayat bulduğunu söylemek gerekir.  

Sağlık alanında şehrimizi marka yapacak Şehir Hastanesi aynı zamanda Rize-Artvin Havalimanını tamamlayan çok büyük bir yatırımdır ve eli kulağında dolgu ihalesini bekliyoruz. Çok değerli Milletvekilimiz Muhammed AVCI’yı üstün gayretlerinden dolayı kutluyorum. Akla hayale gelmeyen engelleri onun sayesinde aştık. 

Bu devasa altyapı yatırımları bütün sorunlarımızı çözdü diyemeyiz elbette. Bazen ayağımız taşlara takılıyor. Mesela dünya şampiyonları yetiştiren vilayetimizde güreşçilerimizin yetersi salonlara çalışması çok büyük bir eksikliktir. Rize Milletvekili Sayın Osman Aşkın BAK’ın olurunu çıkardığı 30 milyonluk modern salon projesi akla ziyan bir tavırla bir türlü gerçekleştirilemiyor. 

Kim ne için bu muhteşem imkana kavuşmamızı engelliyor. 

Güreş Eğitim Salonumuz kişisel hesaplarla öteleniyor, boynumuza takılan altınlarımıza göz koyan zavallılar yüzünden bir türlü yapılamıyor. Tabiri caizse kuru derelerde boğuluyoruz. 

Siyasetin çirkin yüzüne şahit olduğumuz bu olay çok su kaldıracağa benziyor. Çünkü karar vericiler her ne hikmetse geri vitese takmış, güreşçilerimin modern imkanlara kavuşmasını engelliyor. Allah aşkına nerde, hangi dalda, ne zaman altın, gümüş ve bronz madalya kazandık. Hangi dümdüz mantıkla bu işe bir an önce bir çözüm bulmuyor ve bu önemli tesisi yaptırmıyorsunuz. Bir araya gelin ve en doğru yerde yapılması için bir an önce kararınızı verin. 

Dünya ligine çıkan vilayetimizin güreşçilerini izbe yerlere mahkum etmeyin, bir an önce modern imkanlara kavuşturun Rizemiz altın madalyalar kazanmaya devam etsin. 

Eğer bunu başaramazsanız bu millet size bedel ödetir haberiniz olsun. 

Selam ve Dua ile… 

Metin TOPÇU 

29.10.2021 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın