Burçlar Üzerine Düşünceler

İnsanlık yaratıldığından bu tarafa çeşitli şekillerde geleceğini tahmin etmeye çalıştı. Fal bakanlara kimileri müneccim dedi, kimileri falcı, cinci falan dendi. En sonunda da fala inanma falsızda kalma dediler. Günümüzde özenle seçilmiş gerçek yorumculara dilediğin zaman fal baktırabilirsin. Kahve falı, Tarot Falı, Katina Falı, Yıldızname ve Su falından istediğini seçebilirsin mesela. 

Fakat bir kesim külliyen büyük günah olarak saydı fala bakmayı. En önemlisi dinimiz kesin kez yasakladı falı! 

Çünkü gelecekten haber vermek sadece yüce yaratanın bilgisinde olan bir şeydir ve bu konuda görüş bildirmekte de fala sığınan insan kadar suçlu sayıldı! 

Bir gün biri bana musallat oldu! Israrla “sen güzel yazıyorsun, ne olursun falıma bir bak.” demez mi ! 

Şaştım kaldım. 

Koç burcuymuş. Hemen Google amcaya müracaat ettim. Osmanlı dikildi karşıma. Osmanlı bu burca Dava-ül Kurban demiş! 

“Acaba o mu hem davar hem kurban, ben mi?” diye geçti aklımdan. Yükselen burcu eğer Boğa ise yandık. Osmanlı o burca Sığır-Ül Camış demiş! 

Allah’ım! Nedir günahım? Neler geliyor başıma! 

Napsam netsem diye düşünürken sabah gazetelerini karıştırmaya başladım. 

“Yeni bir girişimde bulunmadan önce her şeyin hazır olduğundan emin olmalısınız. Elinizdeki işleri tamamladıktan sonra hareket etmek gücünüzü daha etkin kullanmanızı sağlayacaktır. Sabah saatlerinde önemli görüşmelerinizi yaparak bu konuda ilk adımı atabilirsiniz” diye yazıyordu Davar-Ül Kurban’ın hizasına. Elbette elindeki işleri güzelcene tamamladıktan sonra insanın daha güçlü olacağı kesindi. Onda ne şüphe!  

Neyse devam ettim kurcalamaya! 

Allahtan Sığır- Ül Camış değilmiş yükselen burcu, başakmış! Osmanlıya göre BAŞAK: Nebat-Ül Arpa Vü Yulaf mış! “Yesin patlayıncaya kadar, bana ne” diye geçti akımdan! 

Eğer Akrepse, yani Hasat-Ül Zehr-i Zıkkımsa buralardan kaçmak gerekiyor. Ömrümüzü bu virajı almadan sonlandırmak istemiyorum. 

Evet Mahsulat-i Derya (BALIK) karşımda ama gel de bu feci günaha bulaş bakalım!  

En iyisi yükselen burcu Terazi olmasını umut edeyim. Endaze-i Kantar inşallah yanlış tartmaz. Tartarsa elinde Yayla, yani Silah- Ül Zemberekle peşime düşeceklerinden eminim.  

OĞLAK  : Davar-Ül Sakal-ı Sivri razıyım karşıma tabi en fenası ASLAN:  Mahlukat-Ül Vahşi çıkmazsa!.. 

Selam ve dua ile 

20.5.2022 

Metin TOPÇU 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın