SAMSUN SARP SÖZÜNÜ VERMEDİ

SAMSUN SARP SÖZÜNÜ VERMEDİ


 
Genel seçimlerde liderlerin yurt gezileri mitinglerle devam ediyor. Mitinglerde halkımıza önemli sözler veriliyor. Kimin ne zaman gerçekleştireceği belli olmayan sözlerin çoğu zaman havada kaldığını biliyoruz.
Tekrar etmeye gerek yok.
Kimileri savaşa gider gibi, kimileri o makamlara oturmuş gibi açıklamalar yapıyor.
Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize, Trabzon, Ordu ve Samsun’da Doğu Karadeniz’in kanayan yarası demiryoluna hiç değinmediğini görünce çok şaşırdım.
Çorum, Merzifon, Samsun Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de yaşayanlara beklenen müjdeyi vermedi.
Bir bildiği var.
Fatih Sultan Mehmet gibi yapmadı. Bir bakıma savaştan kaçtı.
Oysa gördük ki Kaan, Kızılelma, Anadolu LHD ve daha pek çok savunma sanayi ürünlerini ülkemize kazandırmanın verdiği moralle meydanlara iniyor, fakat “Kılıç dövdürme” ye sıra gelince çark ediyor bir şekilde.
Oysa taraftarları “Fatih Sultan Mehmet  Şahi'yi döktürmüştü! Reis de Kaan kızıl elma  savaş gemisi vesaire yaptırdı! Savaşta gözü olmayan kılıç dövdürmez. Fetih çok yakın mutlak zafer Allah'ın dır. Yakındır vaadettiği günler Hakk'ın.” Diye ortalığı velveleye veriyorlar. 
Fakat Sayın ERDOĞAN’ın aldırdığı yok. Bir bölgenin top yekûn tek hayali Samsun Sarp demiryoludur. Doğu Karadeniz’in tek umudu bu demiryoludur. Ve söz verilmesi halinde onun bu işi başaracağına inanan insanların desteği beklenen bir neticedir. Fakat öyle bir cendereye vurulmuş ki bu neticeyi görmüyor veya ona bunu göstertmiyorlar. O çevreler bu memleketin hayrına hiçbir iş yapmazlar. Sadece devleti yönetenleri yanıltırlar.
Fetodan beter Sayın ERDOĞAN’IN etrafında otağ kuranlar bir 
çok yanlış yatırıma sebep oldular.
En son ve büyük örneği Zigana tünelidir. Trabzon’a yeni bir hava limanı sözüdür.
Erzurum Trabzon arasında ulaşım diye bir problem yoktu ki!.. Daha konforlu olsun diye, Avrupa’nın en büyüğü olsun diye, Rize Erzurum arasında Ovit tünellerinden büyük olsun diye yapılan fuzuli zamansız bir yatırımdır. Kimse bana bunu izah edemez...
Ordu Hava limanı Rize Artvin hava limanı varken Neden Trabzon’a dünyanın en… en… hava limanı yapılsın ki… Sadece büyüklük tastaklamak, devletin parasını çarçur etmektir.
Samsun Sarp demiryolunu söz vermeyen nasıl oluyor da “O hava limanını yapacağım” diyor. İnanılır gibi değil ama oluyor işte…
Oluyorsa görelim Mevla neyler…
Selam ve dua ile…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın