İktidar Bileti Kimin Elinde

İktidar Bileti Kimin Elinde


 
Ülkemiz bir genel seçimi daha başarı ile sonuçlandırdı. Bir iki olay dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. 85 milyonluk ülkede demokrasinin bir göstergesi olan seçimlerde Erdoğan: Yüzde 49.51, Kılıçdaroğlu: Yüzde 44.88,
Sinan Oğan: Yüzde 5.17, Muharrem İnce: Yüzde 0.44 oy aldı. %50+1 hiçbir aday alamadığından Cumhurbaşkanlığı ikinci tura kaldı.
Bugünden sayarsak 13 gün var ikinci tur oylamaya...
İlk turda SİHA’lar, uçaklar Anadolu LHD, füzeler ve sanki bu ülkenin başka derdi yok gibi patates soğan yarıştı.
Bu ülkenin güvenlik kaygılarına muhalefet bir çözüm ortaya koyamadı. Kaçak güreşti. 21 yıllık yıpranmışlığın verdiği eksiye rağmen muhalefet bu durumu lehine çeviremedi.
Vatandaşın güvenlik kaygılarına İktidar olumlu sinyaller verdi, kıl payı denilebilecek bir oranla ikinci tura gidiyor. Üstelik meclis çoğunluğu cebinde!
60 milyondan fazla seçmenin bulunduğu ortamda Erdoğan’a yaklaşık olarak 300 bin Kılıçdaroğlu’na bunun 5 katı oy gerekiyor. Seçim sisteminin ilk turda getirdiği olumsuzluklar ikinci turda yaşanmayacak. Taraflar sadece kendi adaylarına, daha doğrusu ittifak adayına oy vereceklerinden Erdoğan kazanmaya en yakın aday bana göre.
Güvenlik sorunu, ekonomik açmazlar, döviz sorunu var. “300 milyar para buldum, ben gelince döviz kendiliğinden düşecek” türünden yaklaşımlara millet pirim vermiyor.
Milletin duygularına beklentilerine cevaplar bulmak zorunda muhalefet.
HDP’nin muhalefete getirdiği yükün yanında Deva ve Gelecek’in hiçbir katkı vermediğini gördük. Ki buna Saadet Partisini de ekleyebiliriz. Sağ tandanslı bu partilerin tabanları bir şekilde Erdoğan’a oy vermiş kesimlerden oluşuyor. CHP’ye 39 milletvekili gibi önemli bir yük getirmelerinin karşılığı sıfır katkı oldu. Başarılı bir şekilde yorumlanan muhalefeti birleştirme çabalarında zamanında Muharrem İnce’ye burun kıvırmak pahalıya patladı Kılıçdaroğlu’na.
Erdoğan Yeniden Refah kartını oynayarak kazançlı çıktı.
Şimdi ortada Sinan Oğan’ın % 5.17 lik kitlesi var. Önemli bir oran! Seçimlerin kıyasıya bir yarışla gerçekleştirileceği düşünülürse Sinan Oğan önemli bir aktör şimdilerde!
Kırmızı çizgileri muhalefetin aleyhine fakat bakalım nasıl davranacak? Kimden yana tavır alacak? Şunu diyebiliriz; Cumhurbaşkanlığı bileti Sinan Oğan’ın elinde! Kılıçdaroğlu’nun verecek bir şeyi kalmadı. 7 Başkan yardımcısının 8’e çıkması imkansız görünüyor.
Seçimler demokrasinin hediyesidir. Demokrasi uzun soluklu bir mücadeledir. Umarım bütün şartları ile demokrasi yarışında ilerleriz ve hepimiz kazanırız.
Selam ve dua ile…


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın