Rizelinin Gözyaşlarını Kim Silecek ?

 

 

Futbolda haklılar değil, sahada güçlüler kazanır..

Her maç sonrası “takım iyiydi, olmadı”, “ onu atsaydık, maç çok farklı bir yere giderdi”, “ defansta şu hatayı yapmasak, maçın seyri değişirdi”, “hücumda çok pozisyona girdik ama bir türlü kaleciyi geçemedik” sözleri 80’li yılların Türk futbolunda kaldı…

Gerçek olan şu ki, Osmanlı’dan buyana gelen atasözümüz “atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti..!”

Maç sonu konuşmak bekara karı boşamak gibi kolay.. Önemli olan sahada güçlü olacaksın. Oyun şablonun olacak, her maç doğaçlama futbol adına yeteneksizler ordusu ile eziyet çekmek bu sene Rizelinin alın yazısı oldu. O yazıyı Rizelinin alnına yazanlar utanmayacak ama bu renklere gönül veren milyonlarca Rizeli utanacak, bu ıstırabı cebinden para vererek katlanacak, diğer yandan bu ıstırabı, bu kadroyu kuranlar, sahada hiçbir varlık gösteremeyen oyuncular üstüne para alacak.

Kasımpaşa takımı Kemal Özdeş hoca ile nasıl şaha kalktı? Bu sezon bu takımı iyi incelemek lazım. Sezon başında Rıza Çalımbay’ın ayrılması sonrası bu takım “kesin küme düşer” diyenler çok fena yanıldı. Elde ki mevcut kadro yeni hocası ile bir bütün oldular, tam bir aile havası altında hepsi geliştiler. Öncelikle oyun sistemini oturttular. Çok basit, Tak, tak. Dikkat edin Adem Büyük dışında hiç kimse ekstra iş yapmıyor. Alıyor ve en yakın arkadaşına garanti pas atıyor. Bu kadar basit.

Bizim takım tam tersi. Hiçbir şey yazmayacağım, sadece sağ beke dikkat diyeceğim. Sezona Orhan’la başladın, Mehmet Akyüz’le devam ettin, kritik Kayserispor maçında Ahmet İlhan’a şans verdin. Ne yaptı Ahmet? Bir çuval inciri yenilen iki gol ve kırmızı kart ile berbat etti. Halbu ki elinde sağbek menşeli Matic Fink var, bu adamı oynat en azından o bölgeden iki gol yemezdin, sahada da seni eksik bırakmazdı.

Kupa rövanş maçında ilk maçta elde ettiği skor üstünlüğü altında Rize’ye gelen Kasımpaşa takımı sahaya tam kadro çıkarken, Rizespor yedek ağırlıklı bir kadroyu tercih etti. Hikmet hoca kenardan maçı istedi ama, sahada görev verdiği bir çok oyuncu özellikle son vuruşlarda çok kötüydüler. Şu takımın kadrosunda eli ayağı düzgün 2 – 3 oyuncu olsa inanın 2 – 0 değil, ilk maç 3 – 0 bile olsa rövanşta fişi rahatlıkla çekilir, yarı finale çıkılırdı.

Neticede futbolcular bu sezonu kafasında bitirmişler. Bu takımı hafta sonu Adana deplasmanına yerine Ankara’ya Gençlerbirliği deplasmanına yeniden getirsen anlamazlar bile. Kimse ligdeki konumuna, fikstüre bile bakmıyorlar. Onların en iyi bildiği şey saç bakımı başta olmak üzere, üst baş giyimi ve manitalarına alacakları hediye seçimi. Eee bu kadar garanti maç başı parası bir yerlere akacak, onda sorun yok Allah daha çok versin ama bu sezon Rizelinin gözyaşısı ne zaman duracak. Akan gözyaşlarını kim silecek!


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın