Hedefi Olan Hedefsizler!

Hedefi Olan Hedefsizler!

 

 

Bir tarafta yeni yeni bıyıkları terlemeye çalışan genç bir takım, diğer yanda altlarında son model araba ile havasını atan bizimkiler.

Bu tip doymuş oyuncular ile yola çıkmak bu ligin karakteristik özelliğine tamamen ters orantılıdır.

Bu kadro geçen sezon ligin son düzlüğünde son atomluk  barutunu zaten harcadı. O kafalar, o ayaklar bitti, boşaldı. Bu kadroyu sen 24 saat şarja bırak dolmaz! Düz bir takım, yaratıcılıktan uzak, tamamen Kweuke’nin ayağına bakan bir takımın var.

İstersen yönetimi değiş, istersen hocayı değiş, ne değişirsen değiş kadro yapısı anlayışını değiştirmedikten sonra bu oyuncu topluluğu altında ağır sancılar çekmeye devam edersin.

Yıllardır ne yazıyorum buradan? Rizespor’un transfer politikası yok diyorum. Lincoln için ne yazdım? Bu ligde oynayamaz dedim. Hep yanlış transfer maalesef Rizespor’u her sezon maddi, manevi erozyona uğratıyor.

Rize şehrinde nasıl ki “ortak akıl” yok, maalesef Rizespor’da yılardan buyana özellikle orta sahada görev alabilecek saha içinde futbol “beyni” yok, ağır abisi yok. Hikmet Karaman ile 3 yıl doğaçlama futbol oynayan bir ekip yarım gram üstüne koyamayan futbolcu topluluğuna İbrahim Üzülmez ne yapsın. Bu kadroyu ne başkan Hasan Yardımcı kurdu, ne de teknik direktör Üzülmez. Bu kadro günahı ile sevabı ile Hikmet Karaman’a ait.

Bunları yazarken yeni teknik direktör İbrahim Üzülmez ’de artık “delil” liğini göstermesi gerekiyor. Alacaksın eline neşteri en az 3 – 4 oyuncuyu göndereceksin altyapıya, yapmazsan senide yerler hocam. İki maçtır ufak tefek rötuşlarla maça başlıyorsun İbrahim hoca. Bu takıma Özgür Çek ve H.İbrahim her şekil oynar. Mutlak favori olduğun ligin en genç ve deneyimsiz takımına karşı Robin, Saadane, Petrucci gibi daha önce denenmiş, iki metreye top atamayan, düz, ofansif kadro ile çıkmayacaksın. Dikine giden yaratıcı özelliği olan Özgür başta olmak üzere farklı alternatifler üreteceksin.

Saha kenarında bu kadar taktiksel hatalar, saha içinde bu kadar hantal bir yapı ile mücadele eden futbolcular maalesef bir yandan paraya doyarken, diğer yandan anlaşılan o ki bu camiaya iki sene üst üste tarihinin en büyük acılarını çektirmeye devam edecekler.

Antep’te koca bir hiç olan ilk devre izledik. At çöpe gitsin. İkinci devre canla başla oynayan ev sahibi takıma karşı kibrit çöpü misali artık ne kadar yanarsa öyle bir futbol. Sahada Samudio ve Orhan yırtınıyor, diğerleri geziyor. Yazıktır, günahtır. Giren, çıkanı aratıyor.

Sonuç olarak kulübün bir hedefi var. Sezon sonu tekrar süper lige dönmek. Bu hedef doğrultusunda bu “hedefsizlerle “ en ağır cezayı vereceksin. Şimdi neşteri atma zamanı, yarın çok geç olur, benden söylemesi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 1 0
    {usertitle}

    abdullah seçkin

     24 Ekim 2017 14:14
         

    Yıllardır takip ederim her yazdığın futbol adına doğru teşhis selim bey. yeni yönetimde futboldan anlayan yönetici yok hepsi hava peşinde bu takım daha da acı çekecek. futboldan anlayanlar iş başına geçmesi gerekiyor. Senin gibi futboldan anlayan insanlara neden görev verilmez..

Yorum Yapın