Asansör ve Şerefiye Payı!

Asansör ve Şerefiye Payı!


Asansör ve Şerefiye Payı!
Piyasada yer alan en akla kalan asansör markası nedir?
Valla Müttehit değilim, babadan kalma bir evim var, onu da yakın zamanda devlet baba istimlak edecek, dolayısıyla kaliteli asansör markasından anlamam ama futbolda en üst ligde en fazla çıkıp, düşen takımlar yani ligin asansör takımları benim ilgi alanıma giriyor.
Çaykur Rizespor bu sezon altıncı kez süper lige çıkma sevinci yaşadı ve bu alanda bir başka Karadeniz takımı olan Samsunspor’un rekorunu egale etmiş oldu. Bana göre özellikle bu sezon ne zaman düştük, ne zaman çıktık bende anlamadım…
Çıkıp, düşmek önemli değil, bu alanda İngiliz devleri Chelsea 6 kare düştü 7 kere çıktı. Az kaldı Türk siyasetinde rahmetli Süleyman Demirel’in gidip, gelme sayılarına. Arada bir rahmetlinin Yassıada serüveni var tabi ki de bu alanda İngiliz devi baktı bu işler olmuyor, arkasını Rus Milyardere yaslayarak kurtulmuş. Bir başka dev kulüp Manchester United ise beş kere düşüp, altı kere geri gelmiş. Ben Rizespor’u Alman takımı FC Köln’e benzetirim. Bu takım neredeyse Alma liginde küme düşüp, çıkma makinesi haline geldi. Avrupa liglerinde asansör takım sayısı fazla ve bu alanda sizi daha fazla yormadan Rizespor’a geçelim.
Çaykur Rizespor için bu sezon başı hep misafir takım dedik ve öylede oldu. Bu iş kolay olmadı, geçen haftalarda da yazdım bu işin başı geçen sezon Mayıs ayı içinde gazetemde attığım punto başlığa ait. Ne yazdım o manşette size bir kere daha hatırlatayım ; “ Kalkavan bırakıyor, Yardımcı Geliyor” Ben görüyordum, bu takım uçurumun eşiğine geldi ve anca bir adam bu takımı yeniden toparlar ve ayağa kaldırır. Bir kez daha yanılmadım. O başlığın altına ilk zamanlar çok ezildim, birileri bana tetikçilik yapıyorsun dediler ama ben vicdanımın sesine Rizespor aşkını ekleyerek o başlığı attım ve gündem yaratım. O gündem saraydan da duyuldu ve el değiştirme işleme gerçekleşti.
Başkan Hasan Kemal Yardımcı için bu satırlardan çok yazı kaleme aldım. Bu takım süper lige bir nefeste çıktıysa yine geçen yazdığımın arkasındayım. Ne hoca, ne topçu, ne taraftar.. Bu takımın geri dönmesinde en büyük pay sayın Yardımcı ’ya ait. Başkan’ın Rize ve Türkiye’de popülaritesi çok yüksek. Yine rahmetli Demirel’den örnek vereyim, hani fötr şapkasını gönderse kırat seçimi kazanır düşüncesi vardı ya, şimdileri de Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı aynı konumda. Başkan ceketini bıraksın bu Rizeli onun uğrunda sel olur…
Gelelim futbola.. Asansör takım olmak Rizespor’un kaderi değil. Burada önemli olan Başkan Yardımcı’nın asansöre binerken basacağı düğme. Bu işin bir teras katı var. Ben, çocukluğumda çok velet birsiydim. O yılarda asansör düğmelerine eğlence olsun diye basar en üst kat daha sonra alt kattan kaçardım. Başkan bu sezon bir kere basacak. O da teras katta. O düğmeye basmak için transferde en az hatayı yapacaksın ve mevcut kadro içinde yer alan ve kullanma tarihleri dolan birçok oyuncu ile helalleşeceksin. Bu takım bulunduğu yerde misafir olur düşüncesini kaldırmalı. Bu algı bu sezondan itibaren yıkılmalı. Gideceksin ilk İstanbul deplasman maçında bir güzel hayvan logolu takımları pataklayacaksın, o işi yaptın mı bak gör Rizeli nasıl takımına sahip çıkıyor, bu şehirde Rizespor konuşuluyor. Bu takım düşen, çıkan yine düşen çıkan takım olmaktansa her sezon “teras partisinde” yani ligin üst katını zorlayan bir ekip olmalı. Önümüzde ki haftalarda Başkan Yardımcı, asansörde hangi düğmeye basacağı yani dış transferde kimleri alacağı bu işi belirler. Kapıcı daireleri üzerinde güneş görmeyen alt taraflarda her sezon rutubet altında göçebe hayatı yaşamak Rizeliye yakışmaz. Başkan Yardımcı, Şerefiye payını bilen adamdır. Hesap, kitabını yapar ve teras olmazsa da üst katlara yakın bir daireye yeşil – mavili takımı taşıması bu camianın en büyük hayalidir.
Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın