Kırmızı Halı

 


Kırmızı Halı

Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk, ligin ikinci devresi öncesinde sabahlara kadar uyumayarak irmik irmik ördüğü kırmızı halının üzerinde asalette yürümeye devam ediyor.

Yaz transfer döneminde eski Başkandan methiyeler alanların beceremediğini, Ocak ayı içinde Okan hoca tek başına becerdi. Ben hep söylerim, “transferde etikete değil, oyuncunun yüreğine bakacaksın” veya Türkçe yazayım bir kez daha; ”Bir futbolcunun adam olanı vardır, adam olmayanı vardır!”.. Aynı teknik adamlarda olduğu gibi.. Okan Buruk’tan öncekileri de biliyoruz!..

Rizespor’un attığı goller sonrası dikkatli bakın. Bu çok önemli, takım olmak, birlik, beraberlik olmak, oynayan, oynamayan oyunculara bir daha bakın. Nasılda her pozisyona sonrası yedek kulübesi ayağa kalkıyor, atılan her gol sonrası omuz omuza nasıl bir mutluluk tablosu yaşanıyor. İşte olay bu, bu olayı yaşatan ve kısa bir zaman dilimi içinde 7 banko oyuncuyu Rizespor’a kazandıran Okan Buruk’a ne kadar övgü yazsak bu satırlardan az. Onun için bu satırlardan geçen hafta yazdığımı bir kez daha yazmak istiyorum. Sayın Başkan Hasan Kartal, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Okan hoca ile tez zamanda kırmızı halı üzerine nikah kıyın. 15 günde bu kadar kaliteli yüreği bir araya getirip, bu takımı ayağa kaldıran Okan Buruk, yaz transferi döneminde neler yapar, varın siz düşünün. Rize şehri ile Okan Buruk’un kimyası müthiş uyuştu. Rizeli bundan önce çok fırıldak, kibri paçasından akan , tesisten dışarı çıkmayan paragöz hocalar gördü, Sayın Kartal, Okan hocayı kaçırma!..

Dün akşam oynanan Malatyaspor maçına geçecek olursam, açık söyleyeyim maç öncesi benimde korkum vardı diyebilirim. Sarı – siyahlı takım Rize’ye ne kadar eksik oyuncu ile gelse de, bu işler kağıt üzerinde durduğu gibi durmuyor. Örnek isterseniz Ankaragücü, Alanyaspor ve son olarak Antalyaspor maçlarını verebilirim. O takımlarda çok eksik oyuncu ile Rize’ye gelmiş ama maç sonunda bir puan ile evlerine dönmüştü.

İlk yarı boyunca iki takımda bir birleri tartılar ama usta ayak Aatıf, bu devrenin ortasında ustalığını sol ayak dışı ile ceza sahası yayı üzerinden konuşturdu ve takımını soyunma odasına 1 – 0 önde girmesini sağladı. İkinci devrenin başında Malatyaspor iki önemli atakla kalemizi yokladı ama nafile. Son haftaların formda kalecisi Gökhan bu pozisyonlarda bir kez daha kalesine set çekti, olası rakibin ayağa kalkmasına dur diyen isim oldu.

Son çeyrekte nefesler tutuldu derken, Aatıf’ın direkten dönen topu sonrası Malatya takımı hakem “Göçek”in penaltı noktasını göstermesi ile anlık sevindi ama haksız penaltıya Riva! Dur diyerek doğru bir tespit yaptı. Tıpkı Erzurum’da olduğu gibi!..

Bu maçta Azubuike’ye bir kez daha parantez açmak gerekiyor. Geçen hafta Bursa’da, dün akşam Rize’de” İddaa’da ev sahibi takıma verilen oran boyu kadar” müthiş işler yaptı. O boyla nasıl tekmeye kafayı sokuyor, nasıl savaşıyor iyi bakın. Hele attığımız 3.golde Nakoulma’ya verdiği pasta, inceliği iyi okuyun derim size. İşte bu, futbol deyimi ile “ Box to Box” yani iki yönlü orta saha oyuncusu. Hem kesiyor, hemde hücuma katkı sağlıyor. Geçen hafta Bursaspor deplasman maçında atığı gol ile fişi çekti, bu hafta 90 dakika “körük” oldu ve son pası ile Malatya takımına “tıpa” vurdu, son "mührü" ise Nakoulma bastı.

Ligin ikinci devresinde Çaykur Rizespor, Okan hoca önderliğinde tarih yazıyor. 6 maç 16 puan! Önümüzde 11 maç daha var. Bu hafta sonu Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında Okan Buruk, her zaman yaptığı gibi çok sevdiği Fenerbahçe takımına karşı bir kez daha “marazlanacak!” Tabi buna futbola yön veren perde arkası güçlerin ne kadar müsaade edeceğini bilmemek aptallık olur. Fenerbahçe takımı bu ligde kalacaksa haftaya kendi evinde Rizespor’u yenmek isteyecek ama bak göreceksiniz bu işi sahada değil, perde arkası güçlerle yapacak!. Fenerbahçe takımının sahada Okan Buruk’un Rizespor’u yenme şansı yok, kalın harflerle yazıyorum, Kadıköy’de bizi Cuma namazı çıkışı cami avlusunda toplanan “bozuk para” gibi harcayacaklar!...


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın