” Durdur bu nikâhı, nikâh memuru”

 


” Durdur bu nikâhı, nikâh memuru”

Rizespor için Gençlerbirliği maçı “eşik” atlama maçıydı.

Ya bu maçı kazanıp orta sıraların müdavimi olacaktık, ya da olası bir mağlubiyet sonrası alt tarafın ateşini ramazan ayının sonuna kadar hissedecektik.

Futbol deyimi ile Gençlerbirliği maçı 6 puanlık bir maç kategorisine giriyordu..

Teknik direktör İsmail Kartal, Antalya kampı boyunca dersine iyi çalıştı ve ilk hedef olarak oyuncularına Gençlerbirliği takımını ezberletti diyebiliriz.

Bırakın ilk 45’i bana göre maçın ilk 70 dakikasını izleyenler “ bitse de gitsek” havası altında temposuz iki korkak rakip boksörün son derece kontrollü bir kör dövüşünü izledik. İsmail hoca bu tip maçlarda özellikle kendi evinde bana göre bilerek tempoyu yükseltmiyor. Kısaca biz buna risk almıyor diyoruz. Futbol da buda var. Baldır güldür gittiğinde her zaman maç sonu karşına balık etinde Banu Alkan çıkmıyor, birde bakıyorsun rakip cezayı kesiyor ve elin boş kalıyorsun ve bu kez de Yıldız Tilbe’nin ; “ Delikanlım veya Sevemedim Ayrılığı” damar parçalarını söylemeye başlıyorsun!..

Dünkü maçta klasik bir İsmail Kartal maçı izledik. Tabi ligin ilk yarısında kulübede TOFAŞ marka “Kartal” vardı ama sahada bir “Skoda” yoktu. Ligin ikinci devresinde rakip Gençlerbirliği takımı ile tam nikâh kıyacakken biri kapıdan içeri girdi ve bu kez tavernalar kralı Arif Susam ;” Durdur bu nikâhı, nikâh memuru, kıyma bu nikahı nikah memuru” diyerek imzayı attırmamış, Çekyalı oyuncuyu gerçek aşkı bulacağı Rizespor’a apar topar kaçırılmış ve Antalya’da sessizce imzayı attırılmıştı.

Çekyalı santrafordan devam edeyim. Aslında eski takımında uzun süre stoper oynadı, forvet yokluğunda hocası ona santraforda görev verdi ve sonradan golcü oldu. Gösterişsiz bir santrafor ama yapması gereken şey gol atmak o da bu işin bence ustası. Özellikle attığı ikinci gol kolay gözükse de bence zor bir vuruş. Özetle bizim ligde geçen sezon Vedat Muriqi santrafor çıtasını çok yükseltti. Kosovalıyı Fener kaptı, Trabzon takımı Vedat’ı örnek aldı ve sezon başında sessizce aynı özellikle Norveçli Sörloth’ı aldı ve bu oyuncu estiriyor. Başakşehir Vedat’ı alamadı ama o tipte Enzo Crivelli’yi kadrosuna tonla bonservis bedeli ödeyerek kattı, Fransız oyuncu da estirmeye devam ediyor. Bunları yazmamda ki sebep bizim lig boğuşma ligi, temas ligi. Santraforun güçlü olacak. Bak gör seni yıllardır Kweuke taşıdı, bir sakatlandı tak düştün. Aynı şeyi bu sezon lider Sivas’ın santraforu Yatabare ile yapıyor. Güçlü, kuvvetli. İlk devre bizim adımıza en çok gol atan oyuncu 4 gol ile Boldrin. Buldun güçlü kuvvetli ve gol vuruşu usta oyuncu ilk maçında iki gol attı ve hanene 3 puanı yazmasını bildin. Neticede Çekyalı oyuncudan gösteriş beklemeyin ama gol vuruşu yani puan 34’lük delikanlıdan bekleyin..

Diğer transferler İsmail hocanın kadro kalitesini bir iki tık yükseltti. Keşke ligin ilk yarısında kadro seçiminde daha iyi işlerin altına imza atsaydık. Demek ki oluyormuş, farkındaysanız Rizespor transferde bir kanal buldu. Ukrayna kanalı işlenmeli. O ligden bazen bakir oyuncu bulacaksın bazen de tecrübeli isimleri kadrona katacaksın. Kadroda şimdilik 3 Ukraynalı oyuncun var ama kulübede Rusça bilen bir tercümanın yok. Hani son 30 yıldan buyana birçok Rizeli erkeklerin Ruslarla ikili ilişkileri iyi idi! Demek ki dil öğrenemediler ama beyaz çarşaflar üzerine atletik hareketleri iyi öğrendiler!.

Ez cümle Çaykur Rizespor dün akşam son derece kritik bir galibiyet aldı ve şimdilik alt taraftan uzaklaştı. Sakın ola bu puan rehavet götürmesin, bu ligde daha çok sular akar. İsmail hocanın kontrollü futbolu sıkıcı gelebilir ama puan her zaman puandır. Takımda son Malatya deplasman maçı sonrası havalimanında saatlerce gözlerimle gördüğüm ve kaleme aldığım arkadaşlık üst seviyede, bence Rizespor bu birlikteliğin meyvesini yiyecek. Sezon sonu bizi bu kadro ve arkadaşlık nereye götürecek hep birlikte göreceğiz ama şu bir gerçek ki Çaykur Rizespor bu sezon başı kurduğu kadro ile değil tıpkı geçen sezon devre arasında olduğu gibi gelen oyuncularla kabuk değiştirecek!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Salarhali

     21 Ocak 2020 23:56
         

    Atif Chechecu antalyada kadro disi kalmis, bu oyuncu orta sahaya alinsa faydali olur, gecen sene attirdigi goller ortada.Hazirda su ana takimi yokken alinabilir.

Yorum Yapın