Aman Son Haftaya Kalmasın!..

 


Sivasspor Şampiyon olur mu?

Olmaz, burası Türkiye ligi, akvaryumun suyu yıllardır bulanık, o suyu değiştirmeden bu ligde İstanbul takımlarının borusu öter. Bu sezon da öyle olacak, tabi Trabzonspor camiası müsaade ederse…

Keşke Sivasspor şampiyon olsa Anadolu’dan 3. Şampiyon çıksa ama müsaade etmezler. Sivasspor’un şampiyonluğunda yıllardır Rıza Çalımbay’ın ekibinde yer alan idari menajer Eskişehir’li Kerem Atılmaz diye bir isim var. Dünya tatlısı, işinde uzman. En çokta onun adına sevinirim ama Sivas takımı bence Beşiktaş galibiyeti sonrası kadro dezavantajının yanında bazı oyuncularının hem saha da hem de saha dışında çenesi düştü. Oyuna konsantre olmuyorlar, hakeme karşı harcadıkları enerji bence yersiz. Tabi bunun yanında yan kollar devreye girecek. Örneğin Riva. Kısaca bu pastayı Sivas’a yedirmezler. Benim tahminin sezon başından buyana Fenerbahçe. Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ile Trabzonspor amansız bir yarışın içine girecekler, son hafta İstanbul’da biz Fenerbahçe takımı ile karşılaşacağız, Trabzonspor takımı da son hafta Rizespor’un Kadıköy’de çıkaracağı puana bel bağlayacak, öyle bir hafta bekliyorum. Trabzon’da gözler sahada kulaklar Kadıköy’de olacak. Rizespor Fenerbahçe maçından alacağı puan Trabzonspor’u yıllar sonra şampiyon yapacak. Olmaz demeyin, lig ona gidiyor. 3 yıl önce nasıl ki bizi Trabzonspor’un evinde “ağı gitmiş, vahı kalmış” Bursaspor karşısında “dik” oynamasını bekledik bu sezon da son hafta Trabzonspor , son hafta komşusu Rizespor’un Fenerbahçe deplasman maçında çatır çatır futbol oynamasını bekleyecek ve komşusunun oradan alacağı puan veya puanlarla şampiyonluğunu ilan edeceği gün olacak!..

Tabi maç öncesi İsmail Kartal soyunma odasında oyuncuları toplayacak, bu maçın önemini anlatacak, tek değişikliğini maçın sonlarına doğru yapacak, İsmail hoca’da eski bir Fenerbahçeli olarak yeniden o kulübe dönme adına rüştünü ispatlayacak, takımı Rizespor ile tarih yazacak. Dönüşte ise Trabzon’da havalimanında bordo – mavili taraftarlar tarafından omuzlarda taşınacak!

Bu bir rüya olabilir ama gidişat onu gösteriyor. Az kaldı, Mayıs ayı içinde nasıl ki biz 3 yıl önce Ramazan ayının ilk iftar saatinde bir alt lige boyladık o maçta iftar sonrası oynanacak ve Rizelinin göbeğinde biriken yağlar bakarsınız iftar sofrasında erimiş olacak…!

Haftalar sonra yaşanacak olan olası kehanet’i bırakıp birazda dün akşam oynanan maça dönelim.

İsmail Kartal’ın ana ocağı olan Sivas şehri Beşiktaş galibiyeti ile iyice Şampiyonluk havasına girmiş. Topçusu da havaya girmiş. Bu tip maçların havasını iyi koklayan İsmail hoca rakibini “önce bekle sonra vur” başlıklı taktiğini maç öncesi anlaşılan taktik tahtasına yazmış ve oyuncularına ezberletmiş. İlk devre cılız bir iki atak dışında iyice kapandık, Sivas takımı da bu devre fazla bir şey yapmadı. Zaten en iyi yaptığı işi de hakemler çizgiyi çekerek gollerini iptal ettiler, ha bir de direkte patlayan topları var.

Maçın ikinci devresinde bana göre faul alma ustası olan Garmash hamlesi yerinde idi ve meyvesini de kaleci hatasından kapadığı köşeden yedik. Gol sonrası Sivas takımı taktik değişikliğe gitti özellikle sağ kanattan Fatih ile iyi geldiler. Kalecimiz Gökhan kurtardı, kurtardı derken son uzatma içinde maalesef oyuna yeni giren Samudio’nun kendi adamını tutacağı yerde eskortluk yapması sonrası açılan ortada son nefeste veladdalin amin eşliğinde “yasin” okundu bize! 1 – 1

Kazansak bizim adımıza bambaşka bir senaryo ile karşılaşacaktık. Bir kere alt taraftan bağımızı iyice koparıp, çok daha özgüvenli maçlar oynayacaktık. Maç öncesi bir puan ver öp te başıma koyarım ama her maçın hikayesi farklı. Son onda yediğin gol iki punan mal oldu. Bir puana ben pek sevinemedim ama başta Fener olmak üzere Trabzon, Başakşehir ve G.S takımları bence liderin kaybettiği iki puana çok daha sevindiler. Evet beyler burası süper lig ve zarlar yeniden atılmaya başladı. Herkese bol şans aman son haftaya kalmasın!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın