BU ŞEHRİN HAMURUNDA VAR!..

BU ŞEHRİN HAMURUNDA VAR!..

 

 

Bir takım düşünün, haftalar önce futbolcusu ile tribünde yer alan taraftarı ile yönetimi ile basını ile bağları kopmuş. Kimle kopmuş? Rizeli teknik direktörü İsmail Kartal ile kopmuş…

İsmail hoca ben nerde yanlış yaptım diye evindeki boy aynasına bakmasın. Bakacağı ayna, karayolları tarafından keskin virajlarda konulan aynalar!..

15 yıldan fazla Rizespor’un tüm maçlarını yazarım, yorumlarım. Her sezon ne diyoruz bu satırlardan; Kalite… Kalite … Kalite…

İsmail hocanın bu sezon kurduğu kadroya bakarmısınız..

Tek bir oyuncu var. El Kabir.. Bu oyuncunun parasını zamanında vereceksin, belki sana sezonda 4 – 5 maç alır, 2 -3’de kırmızı yer saha da seni eksik bırakır.. Gerisi boş çuval.. Zaten Faslı oyuncu ilk oynadığı 1,5 maç sonrası sakatlandı. Lige santraforuz başladın, bu taraftar Kweuke’den sonra Vedat Muriqi’i o mevkide izlemiş sen Sepetovici almışsın! Yaptığın transfer içinde 2 kere kapını gelmiş, ücretinde indirim, sahada istiklal marşını yüreği ile okuyan tek baba topçu İsmael Diamonde. Helal olsun Karaoğlan’a dünde sahada üç kişilik oynadı. Diğer transferler kaliteden uzak, her sezon Rizespor yönetiminin ve teknik kadrosunun yaptığı “hafriyat kamyonu” misali doldur boşalt transferleri. Kimler kazanıyor? Menajerler onlarla iş tutan kim varsa! Alayına gitsin…!

Şimdi döneyim ilçe takımı Alanyaspor’a ve acı reçeteyi tek bir örnekle size sunayım. Karar sizin sevgili Rizespor taraftarları..

Senin geçen sezon ki kadronda banko oyuncun kimdi? Çuval dolusu para vererek kadrona kattığın Musa Çağıran. Evet Musa Çağıran geçen sezon Rizespor’un ilk 11’de banko oynuyordu. Kaliteli bir oyuncu 8’de oynar 6’da oynar orta sahanda.

Dün akşam Rizespor’un rakibi olan Alanyaspor 3 gün önce önemli bir kupa maçı oynadı. Bunun yanında ilk 11’de oynayan 4 AS oyuncusu sakat ve cezalı konumunda yer aldığı için bize karşı forma giyemedi. İşte tam bu noktada geçen sezon senin değişmezin olan Musa Çağıran bile Alanyaspor takımında ilk 11 yapamıyor. Bir kez daha Türkçe yazayım.. Alanyaspor’un kadro kalitesi o kadar iyi ki senin kadronda banko oynayan oyuncu bile o kadroda bu kadar eksik oyuncu varken ilk 11 yapamıyor! Rizespor’da her sezon bahsettiğim kadro mühendisliği altında oluşturulan kadro kalitesizliği işte bu acı reçete ile karşımıza kabak gibi çıkıyor!..

Rizespor uçurumun kenarından şimdilik döndü. Ünal Karaman bu takımı belki kurtarır, belki kurtaramaz bunu bilemem ama şu bir gerçek ki Başkanın alabileceği en iyi hoca Ünal Karaman’dı. Bu takım bitmişti, hocaya saygı kalmamıştı, takım içi disiplin diye kalmamıştı. Haftalardır kötü oynayan her hafta ödül gibi ilk 11’in değişmezi , vazgeçilmesi olduğu zaman antrenmanlarda canını dişine takan oyuncu bir yerde salar. O zaman adalet kalmaz, sakat ve cezalı durumunda o oyuncuya şans verdiğin an ondan sen bir şey bekleme. Kulüp çiftlik olmuştu. Giren çıkan, kafasına göre oyuncuyu alıp dışarı çıkartıp gecelere akan.. Rizespor’da tek olumlu iş futbolcunun parası günü gününe yatması idi. Çiftçiliğe dönen kulüp, parayı alan topçu ‘dan bir şey beklemeyin. İkisi çok tehlikeli bir durum. Onun için diyorum ki; Rizespor uçurumun kenarından döndü! Hasan Kartal’ın şansı Ünal Karaman’ın boşta olması.. Ünal hoca tatlı sert disiplin ve bana göre rakip takım analizleri ile bu takımı inşallah sağ salim karaya ulaştırır.

Dün akşam oynanan maçta Rizesporlu oyuncular maç öncesi kamuflaj giyerek maç önü seremonisine çıkmıştılar. Anlaşılan o ki bizim topçular maçın ilk devresi  boyunca kendilerini giyilen üniformanın etkisi ile sahada iyi sakladılar!

Eksik kadrosu altında Alanyaspor müthiş bir ilk yarı oynadı. Bizim ceza sahası içi Cuma namazı saatinde Şeyh camii avlusu gibi giren çıkan belli değil. Adamlar sağdan soldan derken karambolden tek gol ile yetindiler, buda bizim şansımız oldu.

İkinci devre yorulan Alanyaspor karşısında sazı Boldrin eline aldı diyeceğim ama inanmayın! Rize’nin 10 numarası bize ne zaman tek başına maç alacak ben merak ediyorum. Taraftarın gazı ile yapılan transfer olmaz. Olsa idi Fenerbahçe’de Ersun hoca başarılı olurdu! Her aldığı topu ezen, basit kaptırdığı toplarla kontra yiyen , topla bir türlü vedalaşmayan Boldrin’i mutlaka Ünal hocada görmüştür, zaten aylardır İsmail hoca görmediği için bu duruma düştük! Orta sahada İsmael Diamonde’nin bu maçta da anası ağladı. Her yere koştu, takımını ileri çıkardı. Samudio’nun attığı gol hem bir puanı kurtardı hem de kendisi büyük moral buldu.

Ünal hoca ile son 10 hafta çok şeyler değişecek. Birçok kırılma maçına çıkacağız. Birçoğu 6 puanlık maçlar olacak. Benim adıma değişmeyen tek şey ne mi olacak?..

Sezon sonu Ünal Karaman kalite diyecek ve kaliteli topçulardan oluşacak olan listeyi Başkan’a ve yönetime sunacak.

Rizespor Başkanı ve yönetimi ise;

“ Ünal hoca, şey bizim takım malum ekonomik mali dengeleri sarsmama adına bu bütçenin altına girmesi imkansız hoca” diyecekler ve ilave edecekler..

“ Bize Vetrih, Nill De Pauw, Sepetovic, Dimitris, Yusuf Acer, Traore, Jak..gibi gelecek vaat eden maliyeti ucuz olan oyuncular alsanız “ diyecekler..

Ünal Karaman’da onlara diyecek ki ;

“ Bu şehrin hamurunda var, ben size ne diyeyim, hadi bana eyvallah!..”


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın