Ligler Ertelendi! Ya Sonrası?

 


Ligler Ertelendi! Ya Sonrası?

Dünyada kıyamet kopuyor, uluslararası tüm turnuvalar ve ligler ertelenirken TFF Başkanı Nihat Özdemir ; “Erteleme olmayacak, maçlar seyircisiz oynanacak” açıklamasını yapmıştı. Tüm dünyayı salan bu salgın altında Türkiye ligleri bir hafta seyircisiz oynandı ve acı gerçek karşısında bu kez Bakan Kasapoğlu aklıselim bir karar alarak liglerin süresiz ertelendiğini açıkladı. Çok doğru ve geç alınmış bir karar. Bu futbol temas oyunu, mutlaka birinden birine geçecek, ondan da evinde ki ailesine bulaşacak. Rizespor’un son oynadığı Göztepe maçında bizim topçular olayın vahametinin farkında oldukları için özellikle yenilen ilk golde rakip takımın oyuncusuna dokunmuyorlar. Oyuncu topu alıyor,  sürüyor, kimse müdahale etmiyor bile, helal olsun bizimkilere arada ki mesafeyi kuruyarak topuda fileden kaleci Gökhan zaten elinde ki eldiven ile çıkartı, hijyen ve sağlık kurallarına uygun bir şekilde erteleme maçını tamamlamıştılar.

Yukarda anlattığım olay belki kara mizah ama gerçek. Bir iki ay sonra futbol devam etse bile hiçbir topçudan sen mücadele bekleme. Futbolcu cin gibidir. Hepsi biliyor, bu bir salgın, havadan ve temastan bu hastalık karşı tarafa bulaşıyor. Bunun tesisi var, antrenmanı var, seyahati var, konaklayacağı otel var.  Özellikle yabancı oyuncu girmez riske, çoğu bak göreceksiniz ülkesine döner, ailesini koruma kalkanına alarak ülkesine bir şekil ger döner. İlk örnek Trabzonspor’dan geldi. Maddi fedakârlık ederek Trabzon’dan ayrılan Obi Mikel’lerin sayısı ülkemize artacaktır…

Bence Ülke olarak geç tanıştık Korona virüsü ile. Bu salgının tüm dünyada ve bizde yaratacağı tahribatın boyu 2 – 3 ay içinde belli olur. Bundan sonra gerekli önlemler alınsa da kesin olan tek şey bu virüse karşı insanoğlunun kendini “izole” etmesi ve biran önce “aşının” bulunması.

Evet şimdi gelelim futbolun ertelenmesi sonrası nelerin olabileceğine..

Aslında sözü fazla uzatmanın bir anlamı yok. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın futbol konusunda bir numaralı fikir aldığı kişi Rıdvan Dilmen’dir.

Kendisi geçtiğimiz günde ekranlardan bir öneri yaptı ve şunları söyledi.

“ Ligler play – off la bitirilmeli, düşme kaldırılmalı”

Rıdvan hoca Rizespor’un akıl hocasıdır. Sayın Mustafa Erdoğan ile birlikte. Rizespor başkanı Hasan Kartal’ın bazı açıklamalarında “üst akıl” deyip,  onlarında görüşleri alındı dediği kişililerin başında gelir. Burada bir başka söz sahibi ise eski Bakan Osman Aşkın Bak’tır. Son örnek Ünal Karaman’ın Rize’ye gelmesinde olduğu gibi. Buna birde Rizeli TFF Başkan yardımcısı Servet Yardımcıyı da ekleyim. Benim tahminin Rıdvan hoca bu öneriyi televizyon ekranlarından dile getirmişse, gelecek aylarda alınacak olan kararda etkili olacağı yönündedir. Tabi önce sağlık diyoruz, bu salgın geçse bile bir sonra ki salgın daha vahim olacak. Çünkü milyonlarca garibanın yüzlerce milyarderden alacağı var! Bu kadar adaletsizliği görmüyor mu yüce yaratan..

Gelelim Rizespor’a !...

Maalesef çok kötü yakalandık..

Ben bu filmi izlemekten bezdim. Bizim lig ikiye ayrılır. İlk yarı ve ikinci yarı diye. İlk yarı topladığın puanlara güvenip, devre arası transferinde bana bir şey olmaz dediğin gün sen mayıs sonunda düştün demektir. Hatırlayalım şimdi 2001 – 02 sezonu. İlk yarı sonunda 12 puan ile lig sonuncusu olan Malatyaspor o sezon sonunda kümede kaldı ama ilk yarı ligi 12. Sırada tamamlayan Rizespor maalesef küme düşmüştü. Hatta dönemin as Başkanı Vedat Peker abi ;”Bizi Allahtan başka kimse düşürmez” demesine rağmen!

Kadir Çakır Başkanlığı dönemi yani 2007 – 08 sezonu. Rizespor ilk yarıyı 21 puan ile 11. Sırada tamamladı. İkinci devre ise sadece 8 puan aldık ve 29 puan ile küme düşmüştük. Bu sezonda aynı akıbete doğru gidiyoruz.  İlk yarı 20 puan ilk iki maç 4 puan etti 24 puan, ya sonrası !..

Bunlar hep ders. Sen geçen sezon 12 puan toplamıştın, Bursa takımı ise ilk yarıyı 21 puan toplamıştı. Bu sezon Bursaspor hangi ligde? Yani küme düştü. Devre arası yapılan transferlerde Rizespor çok kötü çuvalladı. Buna birde sakatlık ve kart sorunu eklediğin anda sen bittin. Transferlerde boy gösteren her şeyi bilenler nerede? Yerel basının sorduğu sorulara ukala ukala cevap verenler nerede? ..

Özetle bu ligin son sekiz haftası oynanırsa bu takım açık ara küme düşer.  Rizeli bir kez daha bu kez çok kuvvetli bir şekilde kandırılmış olur. Gider Hasan gelir Hüseyin! Olan Rizeliye olur.. Burada önemli olan Hüseyin’in gelmesi değil, önemli olan Hüseyin ile birlikte gelecek olan çakçıbaşı!..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın