PANİK YAPMAYIN !...

 


PANİK YAPMAYIN !...

 

Süper ligin 2. Haftasında Çaykur Rizespor evinde ağırladığı Karagümrük’ten sancılı bir futbol ve kalite eksikliği altında kıvranarak bir puanı aldı.

Evet, ligin henüz başı. Her takımda olduğu gibi temsilcimizde de taşlar yerine oturmadı ve çok da geç  kalındı. Geçen sezon Tomas önderliğinde çıkılan ilk 2 maçtan sıfır çekmiştin. Bu sezon kadro kalitesi bakımından “şimdilik” yerlerde süründüğümüz bu dönemde ilk iki maçtan bir puan aldık, buna da şükür!..

Yeni transferlerin birçoğu maç sonu kendilerini seyrederken kendileri de sıkılmış ve bence de elinde ki kumandayla belgesel izlemeyi tercih etmiştir diye düşünüyorum. Uzun bir aradan sonra maça gelen Rizesporlu taraftarlar maçta kazanılan tek korner için büyük bir heyecan duyarak alkış tufanı kopardılar. Taraftar heyecan içinde ama şimdilik oluşturulan kadro ve sahaya sürülen oyuncular o heyecanı sahada gösteremediler. Elbette futbolda mazeret bitmez. Özellikle transfer döneminde ama Rizespor başında kim gelirse gelsin transferlerde bir türlü istenilen kıvamda olmuyor, olamıyor. Önceki yıllarda birçok kez yazdım. Yapılan transferlerin ahbap çavuş ilişkilerini, yetersiz oyuncuların bu formayı nasıl giydiğini, oynatıldığını. Bu sezonda özellikle yabancı oyuncu seçiminde istenilen kalite tutturulamadı. Adı Ronaldo soyadı Mendes denilen Brezilyalı oyuncuyu Brezilyanın dünyaca meşhur plajı Copacabana da anca cankurtaran görevlisi olarak tutarım. Bu adam Boldrin’e mu kâse etmeyi bırakın yanından bile geçemez.

Aşırı yağan yağmur Çaykur DİDİ stadyumunu oldukça hırpalamış görünüyor. Bu görüntü hoş değil ama bence kazanılan bir puanı zemine yazalım. Çünkü Sayın Hurma’nın takımı özellikle ayağa pas kalitesi olan bir takım. Neredeyse tiki – taka oynayan futbolcularla oluşan bir ekip. Hal böyle olunca da bu zeminde bunu yapmak isteseler de saha zemininde oluşan hasar bizim lehimize üzülerek çalıştı diyeceğim.

Bizim adımıza maçta söyleyecek fazla bir şey yok. Kaptan Gökhan Gönül’ün tandemde oynaması aklı ve tecrübesi ile Karagümrük ataklarına dur demesi kazanılan bir puanda önemli bir etken. Stoperde Holmen geçen haftadan daha iyi bir görüntü verirken, sanırım partneri Gökhan Gönül’ün etkisi onu da motive etti diyebilirim. Sol bekte Cemali de toparlanan isimlerin başında yer alıyor. İtalya’dan gelen Dabo bence daha da iyi olacak, Alper Potuk ise son oynanan Beşiktaş maçına göre biraz durağan futbol oynadı. Beşiktaş maçında çok daha istekliydi.  Neredeyse forvetsiz oynadık. Eric Sabo eski takımına karşı hiçbir varlık gösteremedi. Bu oyuncuda sürekli bir mutsuzluk ifadesi var. İlk yarı maçın belki de en net pozisyonu altı pasta ayağına geldi ve çok da kötü kullandı. Maç boyu hiçbir şey yapmayan Sabo’yu hocası dışarı alırken bile tepki gösterdi. Sanki çok çok iyi bir günündeydi de “ beni neden oyundan alıyorsun” ifadesi altında duşa gitti! Ronaldo Mendes bu ligin topçusu değil. Çok basit  top kaybı yapıyor. Kenardan adam eksiltir diyorsun, o da yok. Takım oyunundan çok uzak bir o kadar da savruk. Şayet sakat sakat oynuyorsa onu bilemem ama bu görüntü altında bu oyuncuya süre vermek takımı bir kişi eksik bırakmakla eş değer.

Bülent Uygun hoca teknik direktör olarak belki de en zor sezonlarından birine girdi. Oysa ki geçen sezon bitiminde elimizde bin 100’den fazla oyuncu portföyü var demişti ama şimdi gelinen noktada topu menajerlere atarak mazeretlerini sıraladı. Yapılan yabancı transferlerin bir çoğun da " bana Mazlum”u getirin kokusu ve ismi var, aman dikkat!..

Çaykur Rizespor’un lige iyi başlayamadığı açık, ortada. Sorun transferlerin kalitesi ve sakatlıklar. Düzelir mi ? Elbette düzelir, düzelecek. Ligin ilk haftaları “sarhoş” tur. Ne alırsan kardır. Görünen o ki biz ilk haftalarda sancı çekmeye devam edeceğiz. Son transfer Boyd dışında bu hafta 1 – 2 oyuncu daha kadroya katılacak. 1 – 2 yabancı oyuncu ile de yollar ayrılacak. Rizespor biran önce Remy sorununu çözmeli. Gerekirse zarar edip çözmeli. Bu oyuncu aldığı bu ücretle diğer takım arkadaşlarını rahatsız eder ve o isimler oynamaz. Bu parayı Remy alıyorsa “ o çıkıp, oynasın” der. Bu durum bizim gibi bir Anadolu futbol takımı için en tehlikeli durumdur. Bu ligde Remy’ye bel bağlamak hele ki müzmin sakatlığı olan bir oyuncuya bel bağlamak “ incir ağacından oklava yapmak” la eş değer bir durum ve olmaz..

Son olarak sayın Başkan Tahir Kıran’a..

Taraftarın heyecanını maçta gördünüz. Maçta kazanılan tek korner atışında bile sanki penaltı diye hep birlikte ayağa kalktılar ve alkışladılar. Bu taraftara memleketinize bu saatten sonra üst düzey kaliteli isimler almak size yakışır başkan. Sakın ola panik yapmayın. Milli ara var ve transfer 8 eylül de sona eriyor. Transfer yaptık diye transfer yapmayın. Yapılacak olan yerli ve yabancı transferi bu sezon devre arasına kadar Rizespor’un rotasını çizer. Bu isimler kalite kokmalı ve sana direk katkı sağlayacak kramponlar olmalı. Yeni takviyeler altında, sakatlıkların düzelmesi ve takımın tam olarak hazır hale gelmesi ile bence milli aradan sonra çok daha iyi oluruz. Aksini düşünmek bile istemiyorum…

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    saldıray

     22 Ağustos 2021 15:00
         

    çok iyimser bir yazı olmuş herhalde temennide bulunuyorsunuz selim bey ama unutmakiş alınan adamların kalitesi ile rota çizilmiş hani bir arkadaş yazmışltı ya dümende kaptan var diye galiba bizimki emekli kaptan rota yanlışçizilmiş elalem transfer yapar 2 gün önce takımakatılır şakırşakıroynar oyuncular bizimkiler transfer yapar 2 ayda hazırolamazlar geçen sene hatay busene altay bakın aldıkları oyunculara ve skorlara bidebize bakın yıllardır aynı tas aynı hamam transferde çuvallamaya devam mantalite farkı görüş farkı var bedavaya iyi topçu alamazsın öylebiroyuncuyu zaten sana yedirmiyorlar hep beleş topçu peşimnde koşmayacaksın alsaydın rondon ile bolasieyi takımıgörürdün onun için boşkonuşmaya gerekyok ne kadar para okadar köfte bide tabiki yiyicilerden uzak durmaklazım öyledeğilmi

Yorum Yapın