Hayal Başka Bir Bahara !..

 

Bu sezon Şampiyonluk ümidiyle lige Şenol Güneş ile başlayan ancak gelinen noktada dört hoca birden değiştiren Beşiktaş için iyi bir sezon geçiriyor diyebilir miyiz? Mümkün değil...

Bu kadar çalkantılı bir sezon geçiren ve dün akşam Ç.Rizespor'a karşı birçok önemli oyuncusundan eksik olarak maça çıkan Beşiktaş takımı sezonun en fazla ( 25 ) şut çektiği, aynı zamanda en çok ( 40 ) kez rakip ceza sahasına girdiği ve topla buluştuğu maç bize karşı oynadığı maç oldu!..

Aslında maçla alakalı bu verdiğim rakamlardan sonra bir şey yazmanın da pek anlamı yok..

Beşiktaş'ı mağlup etmemiz halinde onun üzerine çıkacağımız ve Avrupa ümitlerini son üç haftaya taşıyacağımız maçta sezon boyunca beklentinin çok altına kalan bir takıma karşı özellikle savunmada çıkarken kaptırılan çok basit toplar, yine savunmadan çıkarken oyun kurma konusunda çok zayıf kalmamız, orta sahada yapamadığın bir iki top alış verişi, kısaca üretim yapamayan bir orta saha, ileride Akintola ve Gustavo ikilisinin sadece gezi amaçlı Dolmabahçe stadını ziyarete çıkmaları, ayaklarına gelen topları rakip oyunculara kaptırmaları ve en önemlisi bana göre aylardan sonra kaleyi devir alan kaleci Tarık'ın biri sayılmayan yenilen dört golde müdahale edemediği toplar dün akşamdan bizim adımıza hiçte iyi olmayan görüntülerdi. İyi olanlar ise yükselen formu ile bir gol birde asist yapan organik yerli stoper Emirhan'ı baş listeye yazalım. Diğer yandan kazandığımız duran toplarda ne kadar tehlikeli takım olduğumuz bu maçta da görüldü.

Şimdi bu fotoğrafı bir tık daha büyütüyorum ve sezon genelinde İstanbul'da oynadığımız diğer maçlara bakıyoruz. İlk olarak Fenerbahçe deplasman maçı. Yine aynı açık futbol oynar gibi hiçbir şey yapmadan Kadıköy'de teslim olduk, Fener takımı rekor kırdı rakip ceza sahası içine bizim maçta ( 60 ) kez topla buluştu. Aynı şekilde G.Saray maçı. Bu maçta da açık futbolu tercih ettik sonuç yarım düzine gol kalemize gördük, çoğu ceza sahası içine girmeden dışardan atılan gollerle.

Bu tip maç yazılarında fazla istatiksel rakam vererek kafanızı karıştırmak istemem ama bu sene maalesef İstanbul deplasman maçlarının özetine bakma adına rakam verdim. Dün akşam kötü sayılabilecek Beşiktaş takımı ligde çok iyi bir sezon geçiren İlhan hocanın takımına karşı bu rakamlar altında rekor kırıyorsa, gelecek sezon için İlhan hocaya büyük uyarı taşır. İlhan hocanın takımı tam bir iç saha takımı, bu sezon dış sahada maalesef bir türlü istenilen oyun kıvamını yakalayamadık, çoğu dış saha maçında açık futbol adına, çok kırılgan bir görüntü verdik. Zaten Avrupa hayali de dış sahada aldığımız negatif sonuçlar ardından suya düştü. Aylar önce bu takım Avrupa yapacaksa dış sahada oyun şekli değişmezi lazım diye uyarı amaçlı defalarca yazdım. Demek ki bu takımın oyuncu yapısı dış sahaya uygun değil, yeni sezonda kadro planlamasında İlhan hoca ve ekibi bu olaya el atacaktır. İki yıl önce Konya takımının başında yer alan ilhan hoca içerde ve dışarda Konyaspor'u dengeli bir takım yapmıştı. İç saha dış saha fark etmiyordu. İşte o takım Avrupa yapmış, başarılı olmuştu. Şimdilerinden örnek vereceksem Fatih Tekke li Alanyaspor. Dar kadroları altında Alanya takımı içerde, dışarda aynı oyunu oynuyorlar, dışarda kimseye boyun bükmüyorlar. Yeni sezonda İlhan hocadan bizde, Rizeli de böyle bir takım istiyor. Bizim adımıza bu sezon "Evinde Aslan, Dışarda Kuzu" başlığını rahatlıkla atabiliriz. Özetle bu sezon dışarda agresif değiliz, topun kıymetini bilmiyoruz, savunma anlamında pudra şeker kıvamındayız ve en önemlisi çıkarken kaptırılan toplar bize çok pahalıya mal oldu. İçeride coşan Dal Varesanovic ve Shelvey gibi oyuncularımız dış saha maçlarında aynı görüntüyü vermekte zorlandılar.  Hal böyle olunca da zaten kanat ve santrafor sıkıntımız var sonuçlar kaçınılmaz oldu..


Süper ligde perdenin kapanmasına üç hafta kaldı. Çok şükür bu sezon İlhan hoca önderliğinde son yıllarda yaşamadığımız en rahat bir sezonu geride bırakacağız. Hafif bir Avrupa telaşı yaptık ancak, devre arası yapılmayan takviyeler ve son üç hafta yaşanılan üst düzey puan kayıpları ile birlikte özellikle son iki hafta içinde son dakikalar içinde yenilen ve soğuk duş etkisi yaratan goller bu sezon bizim adımıza Avrupa hayalini başka bir bahara bırakmak zorunda kaldı..

Ç.Rizespor adına bir dış saha maçı daha geride kaldı. Beşiktaş takımını bu kadar eksik yakalamışken bu tarihi sezona tarihi bir Beşiktaş deplasman galibiyeti yakışırdı ama bir kez daha olmadı. Olmadığının nedenlerini kendi adıma yukarda sıraladım, şimdi erkenden yola koyulma vakti, yeni sezonda çok daha güçlü bir kadro altında bu ligde yükselen çıtayı daha da yukarı taşıma adına erkenden kolları sıvayalım, işimize bakalım, en önemlisi ders alalım..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Hüseyin Efendioğlu...

     4 Mayıs 2024 20:09
         

    Tüm maçlarda BİR devre varız .Pas trafigimiz oldukça zayıf..Akintole sahada boşa kaldı..Şelvi çok vasatti .Bu ikili degişmeliydi..Oyuncu yoktu derizde,çıkacak bunlardi..Takımda BİR DEVRELİK KONDİSYON var..Seri anı dönüşler unutulmuş..Pas trafiği oyunda zor zamanlarda uygulanacak en geçerli sistemdirde,,5_2 yi sadece maçlarda ısınırken yapmışlar demek..Ankara gücü 2.yari bu şekil maç aldı..Tedbiride hoca almalıydı.Bir gerçekte var,,Ne kadar EKMEK,o kadar köfte..!!..

Yorum Yapın