MUTFAKTAN SALÇAYI ÇIKAR!

 

Başta kaptan Kıvanç’tan başlayayım, Türk mutfağının olmazsa olmazı salçayla devam edeyim!..

Geldiği günden beri “Burun kıvıranların” sayısı fazla idi..

Neymiş efendim, Şanlıurfa’dan geldi..

Yok neymiş, Rıza hoca’nın “Adamıymış”…

Geçin bu işleri.. Kıvanç Karakaş’ın oynamadığı maçlarda Rizespor’un maç kayıplarına bir göz atın..

Fazla değil, 2-3 maç geri gidelim. Beşiktaş maçında sakatlandı dışarı çıktı. Kartal, Kıvanç’ın yokluğunu fırsat bildi, beraberlik golünü attı. Mersin ve Bursa karşılaşmalarında kaptan yok, Rizespor’a da puan yok!

Kıssadan hisse ; Türk mutfağında salçayı çıkar, Türk mutfağı diye bir şey kalmaz, direk iptal olur. Rizespor takımından da Kıvanç’ın yokluğu böyle bir şey… Gerisini siz doldurun, ne demek istediğimi anlarsınız..

Kaptan’a ayrı bir parantez açarak başladım. Bunu hak ediyor. Her şeyini ortaya koydu, hele ki sakat sakat fedakarca oynayan, eses tribünlerinden koro halinde kendisine edilen tonla küfürler sonrası artı bir motivasyon ile yüreğini ortaya koyması apayrı bir durum. Tebrikler kaptan..

İnelim sahaya şimdi, gelelim sadede;

Eskişehirspor maçının ilk devresinde klasik bir Rizespor izledik. Şartellerin bir çoğu aşağı inmiş. Takımda sadece kaleci Serkan, orta da Kıvanç ileride de oynar gibi görünen Kweku’nin Jeneratörleri çalışıyor. Bu devre ana jeneratör olarak kaleci Serkan’ı bir çok pozisyonda yaptığı kritik kurtarışlarla baş köşeye yazalım.

ESES, ilk dakikadan itibaren taraftarı ile yüklendi. Lawal ve Hürriyet orta sahada bizim çıtır delikanlı Engin’i pepecura etti. Sağdan Kamil, önünde oynayan Erkan’ı yaptığı bindirmelerle “Zengin” ederken, solda Kaan takım arkadaşı Ömer’e verdiği üst düzey katkı ile bir güzel “Şişman”latıyordu.

İlk 30 dakika yaslandıkça yaslandık. Takımın arkasında deseniz “Kuş tüyü” yastık vardı! Bir allahın kulu demiyor ; Ya arkadaşlar, şu topu yere indirelim, ayağa pas yapalım, ileride top tutalım. Emin alinin canı için “vur ileri” … yok böyle bir futbol arkadaşlar..

Sıkıntılı dakikalarda biri sizi hayata bağlayacak. Bu maçta kalecimiz Serkan o dakikaya kadar yaptığı güzel bir o kadar da yerinde kurtarışlarla takımını ayakta tutan isim oldu. Helal Adana’lı..

Kaleci Serkan’ın çırpınışları altında ilk devre mübarek kurban bayramı niyetine kalemize gol görmedik. Devre arası soyunma odasında neler yaşandı, neler oldu bitti, orasını bilemem ama, görünen o ki Mehmet hoca gevşeyen vidaları bir güzel sıkmış.

Yeşil-mavili takım ikinci devre oyunu alan daraltarak presle başladı. Yapması gerekende buydu. Orta saha forvete destek, bir o kadar da Orhan ve Eren’in bindirmeleri eklendiğinde yavaş yavaş ESES kalesini yoklamaya başladık. İlkinde Kıvanç, sağdan Orhan’a güzel bir top indirdi, bu futbolcu orta şut karışımı derken, kaleci Bofin inanılmaz çıkardı. Hemen akabinde “Çakma on libero” Oboabona usta işi bir pas verdi Murat’a. Şans, akıl, ne derseniz diyen ilk devre sahanın kötülerinden Murat “Sihirli” bir dizle dokundu bu kez Bofin çaresizdi..

Golden sonra kurban bayramında Rizespor aslında “Kelleyi” rahatlıkla alabilecek pozisyonlar buldu. Özellikle Kwekue sağdan “alda at” dedi, Deniz ve Holosko “Yok kalsın” derken ESES’in Rizeli stoperi Birol” Parlak” bir şekilde ;” sizin demenize gerek yok, ben zaten araya girdim” müdahalesini yaptı. Yediğimiz golden saniyeler önce Kwekue, yaklaşık 45 metre topu sürdü, ne var ki kullandığı pil “Duracell” olmadığından ayakta enerji bitti, kötü vurdu, yığıldı kaldı orada..

Tam değiştir beni diyecekken, dönen topu Sırp futbolcu  sinsice vurdu, gol oldu mu. Al sana 1-1..

Eses taraftarı bu kez bando desteği ile yüklendikçe, yüklendi.. Ertuğrul Sağlam, tüm kartlarını sahaya sürdü. O kartlardan Serdar Özkan’ın ayağına her gelen toptan sonra tribünlerden bolca küfür alırken, kale arkasında benim yanımızda ısınmaya devam eden Erman Kılıç’ın bana söylediği sözler” Kılıç” gibiydi. Anlaşılan Eskişehir’de hem maddi, hemde manevi sorun “Porsuk” çayı gibi bulanık akıyor..

Her işte bir hayır var derler ya.. Müsait pozisyonda ayakları ile golü kaçıran Kamerunlu Kwekue, bu kez soldan Eren’in “muz ortasına eses’li iki piliç savunma oyuncusu Birol ve Berkay’ın yanından kafayı yapıştırdı, kalecileri Bofin sadece topu ağlarda gördü 1-2

Attığımız 2. Golden sonra eses taraftarları da Rizespor’un hakkını teslim etti ve alkışı esirgemedi. Bu galibiyetin anlamı çok büyük. Takım yeniden ayağa kalktı. Moral ve özgüven geldi. Deplasmanda alınan bu üç puanı evimizde Balkes maçıyla taçlandırmamız gerekiyor. Eskişehir’de uzun yıllar sonra aldığımız bu galibiyet bizi hayata bağladı. Tersi bir durumda şimdi lig sonuncusuyduk. Sakın olan milli arada gevşemeyeyim ve bana sorarsanız bu futbolun çok daha üstüne çıkmamız gerekiyor, bu galibiyet bizi yanıltabilir!


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın