Rizespor'un En Büyük Transferi !...

 

Bir tarafta Süper ligin Avrupalısı Konyaspor, diğer tarafta transfer döneminde genç ve kapalı oyuncuları kadrosuna katan, bunun yanında iskelet kadrodan bir çok kaşar oyuncusunu yola koyan ev sahibi Ç.Rizespor.

Evet, Rizespor bu sezon kabuk değiştirdi. Tepeden, tırnağa değişime gidildi. Transferin son haftasında alınacak 3 -4 kaliteli isimle takım elbisesi yeşil – mavili kostümün üzerinde tam oturacak. Buna zaman ve sabırda ekleyelim.

Ç.Rizespor’un bu sezon en büyük transferi Hibrit çim !

Şaka değil, gerçek bu..

Ne demek istediğimi ileriki haftalarda çok daha iyi anlayacaksınız.

Hikmet hoca ve yönetim, baktı bu stat üç sezondur dolmuyor, taraftara ne yapsak maça gelmiyor bu kez yol haritasını değiştirdiler ve sahanın zeminini Hibrit çim yaptılar.

Bu çim bu takımı oynatır. Maça gelmeyenlerde televizyon başından parmaklarını yalar.

Rize’ye gelen rakip takımlar bu çime alışana kadar ev sahibi Rizespor bir çok maçta fişi çeker!

Siz bakmayın Konyaspor’a. Rizespor bu zeminde sadece bir kez çalıştı. Atmaca, hibrit çim üzerinde bir çok test sürüşü yaparak maça çıkacak. Atmaca’nın bu sezon transferleri çok genç bir o kadar da yetenekli. Bunların başında Oğulcan, Emrah Başsan, Saadane, Recep.. Hepsi genç ve kumaş altınyıldız!

Faslı orta saha oyuncusu Saadane’nin yanına kaliteli bir ayak koydun mu , santrafor bölgesine Tuszynskı çıkar yerleştir oraya Kweuke veya bir başka yıldız oyuncuyu, birde arkalarında gelecek olan 10 numara bak ne oluyor! Kenarlar ve kale oturur. Merak etmeyin.

Transfer döneminde Osmane Vira’cılar nerede ? Bak işte 21 yaşındaki Iraklı Stoper Ali Faez.. Dikkat ettiniz mi ? Bütün topları temiz kazandı ve uzun pasları Vıera gibi dan dun değil, direk 40 – 50 metre takım arkadaşına nokta attı. Viera vuruyor, taraftarın hoşuna gidiyor ama o top 3 – 5 saniye sonra bizim kalemize geri dönüyor, pozisyon oluyordu.

Konya maçında Hikmet hoca baktı stat zemin yenilendi bende yeni sistem ile maça başlayayım dedi. 3 – 5 – 2

Burada sorun göbekte ve kenar beklerde. Solda Oboobana müthiş oynadı. Sağ stoperde de Ali Faez. Ümit Kurt’un basit hataları devam ediyor. Enerjisi ise bu sezon yüksek.

Saadane’nin yanı Robin’le gitmez. Buraya mutlaka iyi bir 8 numara gerekiyor. Ahmet İlhan, Emrah Başsan, Oğulcan’ı birde deplasman maçlarında izleyin derim. Ani toplarla bu üçlü  YHT hızıyla kaleye iner, dikkat.

Özetlersek, Konya maçında Rizespor geriye düştü, yenilebilirdi. İşin nüvesi bu takımda ışık var. Ortaya konulan mücadele, tempo, akıcı futbol bizi umutlandırdı. 3 -4 kaliteli takviye ile dertsiz, sıkıntısız bir sezon yaşamak artık bizimde hakkımız! Ligin 5 – 6 haftasında topladığın puanlar kardır. Bu dönemden sonra hem bizim takım, hemde rakipler oturur. İşte o zaman yol haritamız, rotamız netleşir.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın