Karali Çay’dan çevre dostu üretim

Karali Çay’dan çevre dostu üretim


 

 

Türkiye’nin köklü şirketlerinden Karali Çay Sanayi A.Ş., yaş çay sezonunda bölgedeki fabrikalarında çevreye duyarlı üretim teknikleri ile istihdama ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Karali Çay’ın Fındıklı ilçesindeki yaş çay işleme fabrikasının yer aldığı bölgedeki üreticiler, çevre duyarlılığı gösteren işletmeye yöreye katkısı için teşekkür etti.  

 

Rize, Trabzon ve Artvin'de yaş çay işleme ve paketleme ile tarım, hayvancılık ve gıda toptancılığı sektöründeki Türkiye’nin köklü şirketlerinden Karali Çay Sanayi A.Ş., çevreye duyarlı üretim teknikleri ile istihdam ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Karali Çay’ın Fındıklı ilçesinde günlük yaklaşık 400 ton yaş çay işleme kapasiteli 300 kişinin çalıştığı fabrikasında alınan tüm tedbirlerle üretim sürüyor. Bacasında 1 metre arayla 2 sulu filtre, 1 kuru toz filtre sistemi yer alan fabrikada sürekli laboratuar ortamında kontroller ve analizler yapılıyor.

 

DENETİMLERDEN ‘TAM NOT’

 

 

Bakanlıkların ilgili kuruluşlarının denetimlerinden tam not alan fabrika da yöre kadınlarının istihdama katılmasına önem veriliyor. Fabrikanın yer aldığı bölgedeki üreticiler ve çalışanlar çevre duyarlılığı gösteren işletmeye yöreye katkısı için teşekkür etti. Karali Çay’ın Karadeniz’in eşsiz çay yapraklarından elde edilen siyah, yeşil, organik ve meyve aromalı çeşitleri çay tiryakilerinin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

 

‘İYİ Kİ BU FABRİKAYI KURDULAR’

 

4,5 yıldır fabrikada çalışan Nariye Gürkan, “Burada yüzlerce arkadaşımız çalışıyor, ekmeğini kazanıyor. Karali Çay iyi ki bu fabrikayı Fındıklı’ya kazandırdı. Çayımızı satıyoruz, paramıza kolayca alıyoruz, çalışıyoruz. Allah razı olsun” dedi.      

 

Asiye Karaahmetoğlu, “Hem çayımızı satıyoruz hem fabrikasında çalışıyoruz. Kadınlar olarak burada ekmek paramızı kazanıyoruz. Ben oğlumla burada çalışıyorum. Çok memnunuz” diye konuştu.

 

Emine Özcihan ise fabrikada 10 yıldır çalıştığını belirterek “Ben aynı zamanda çay üreticisiyim. Çayımızı da Karali Çay’a satıyoruz. En çok kadın istihdam edilen fabrika Karali Çay’ın fabrikası. Bu yönüyle çok memnunuz. Kimseye muhtaç olmadan sunulan bu iş imkanı ile paramızı kazanıyoruz. Bölgemizin için önemli bir işyeri. Fındıklı’da böyle bir fabrika kurdukları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘KARALİ ÇAY HEP BİZE DESTEK’

 

 

Çay üreticisi Aynur Öztürk, “Alın terimiz kurumadan çayımızı Karali Çay’a satıyoruz, paramızı alıyoruz. İyi ki Karali Çay var. Üreticiler olarak Fındıklı halkı olarak bize her zaman destek olan Karali Çay’ın yanındayız” ifadelerini kullandı.

 

‘EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ’

 

Hayrettin Öztürk de “Çayımızı toplayarak günü gününe satıyoruz. Emeğimizin karşılığını alıyoruz. Karali Çay’ın bölgemizde oluşu istihdama ve çay tarımına büyük katkısı var” dedi. 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın