ARABASINA ‘SATILIK’ YAZDI CEZA YEDİ

ARABASINA ‘SATILIK’ YAZDI CEZA YEDİ
- İŞ ADAMI ÖMER KUŞOĞLU:
- “BEN BUGÜNE KADAR BÖYLE BİR ŞEY DUYMADIM”
- “BİRÇOK İNSAN BU KONUDA MAĞDUR”

 

 

Kayseri’de arabasını satmak isteyen işadamı Ömer Kuşoğlu, aracına ‘satılık’ ilanı asınca zabıta ekipleri tarafından para cezası kesildi.
Yaklaşık 20 gün önce kendisine bir ceza tebliğ edildiğini söyleyen işadamı Ömer Kuşoğlu, ceza nedenini öğrenince şoke oldu. Aracına ‘satılık’ ilanı astığı için kendisine para cezası yazıldığını söyleyen Kuşoğlu, başından geçenleri şu şekilde anlattı:
“Yaklaşık 20 gün önce bana bir ceza geldi. Cezayı evimize bırakan zabıta arkadaş telefonla da bildirdi. Aracımın üzerine satılık yazdığım için 250 TL ceza yazdığını söyledi. Daha sonra ben bunu araştırdım, belediyemizin Beyaz Masa diye birimi varmış. Buraya gerekli itiraz yapıldığı takdirde değerlendirmeye alınacağını söylediler. Ben de dilekçe haline getirdim bu konuyu. Kanuna da baktım diyor ki, ‘Belediye yetkilileri belirli araçlarla bu duyuruyu yapması gerekir, cezayı ondan sonra yazabilir’ diyor. Ben bugüne kadar böyle bir şey duymadım. Beyaz Masa ve Belediye Başkanlığı’na aynı dilekçeleri gönderdim. Gelen cevapta ise ‘Siz bu suçu işlediniz, işlediğiniz için bu cezayı ödemeniz gerekiyor’ diye yazı geldi” dedi.

 

 



''O SİZİN ARKADAŞINIZ,KARDEŞİNİZ DE BİZLER FARKLI BİRİ MİYİZ?''
Görüşmek için gittiği zabıta karakolu bahçesinde zabıta memuruna ait aracın üzerinde de ‘satılık’ yazısı olduğunu ve bunu fotoğrafla belgelediğini iddia eden Ömer Kuşoğlu, "Hunat Cami’nin orada zabıta noktası var. Oraya bu konu ile alakalı şikayete gittiğimde gördüm ki zabıta karakolunun bahçesinde bir araç daha duruyordu üzerinde ‘Satılık’ yazan. Vatandaşın aracı mı acaba dedim, baktım zabıta müdürünün arabası. Bunun itirazını da yaptım, o arabayı o bahçenin içerisinde fotoğraflarla belgeledim. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi zabıtalarından Hacı Ali Bey telefon açtı ‘Ömer Bey aracınıza yazılan ceza ile ilgili bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İncelendi, bu cezayı ödemek zorundasınız’ dedi. Ben de kendisine ‘Bir de sizin aracınız var zabıta karakolunun içinde ‘Satılık’ yazıyor diye söyledim. O da dedi ki ‘Biz arkadaşa gerekli izahatı yaptık, doğrudur. Bizim zabıta arkadaşlardan. Bu aracı oradan kaldırttık, üstünden de yazıyı sildirttik’ dedi. O sizin arkadaşınız, kardeşiniz de bizler farklı biri miyiz? Biz de vatandaşız, aynı ikazı bana da yapmış olsaydı, ben bunun suç olduğunu bilseydim ben bu cezai duruma düşmezdim" diye konuştu.

“BİRÇOK İNSAN BU KONUDA MAĞDUR”
Cezayı ödemeyi düşünmediğini ve bu konuda birçok vatandaşın mağdur olduğunu kaydeden Kuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’ten yardım istedi. Kuşoğlu, “Cezayı yatırmayı düşünmüyorum, sonucunu bekleyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik Bey’den de bu konuyla ilgilenmesini bekliyorum. Birçok insan bu konuda mağdur” ifadelerini kullandı.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın