GÖNÜL İSTER Kİ BUNLARA HİÇ İHTİYAÇ DUYULMASIN

GÖNÜL İSTER Kİ BUNLARA HİÇ İHTİYAÇ DUYULMASIN

 

Rize’ye, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından , " AFAD yeni nesil orta tonajlı arama kurtarma aracı" gönderildi.
Rize Valiliği önünde yapılan teslim töreninde İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk’tan bilgi alan Vali Ersin Yazıcı, daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek için tam donanımlı orta tonajlı arama kurtarma aracının hizmete girdiğini belirtti.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne tahsis edilen Arama ve Kurtarma Aracının tanıtımında konuşan Vali Ersin Yazıcı, kurtarma aracının özellikle kaza ve acil durumlarda ekiplerimizin hızlı müdahale ve kurtarma kabiliyetini artırmaya yönelik malzeme ve donanıma sahip olduğunu söyledi.
24 SAAT ÇALIŞMAYA HAZIRDIR…
Rize’nin sel ve heyelan bölgesi olduğunu belirten Vali Yazıcı; “İlimize tahsis edilen arama kurtarma aracının maliyeti yaklaşık 240 bin TL’dir. Bu araç, karanlıkta net aydınlatma yapabilme, kayıt yapabilme, ses ile hassas arama yapabilme, kırıcı, delici ve havalandırma gibi önemli donanıma sahip bir araç. Temenni etmiyoruz ama muhtemel bir kaza ya da afet durumunda bu donanımla daha sağlıklı bir kurtarma yapılacak, kurtarmaya katılan görevlilerimizin müdahale imkân ve kabiliyeti artacaktır. Kurtarma ekibimizin hizmetine sunulan bu son model araçtır. Tabi gönül ister ki bunlara hiç ihtiyaç duyulmasın ama biliyorsunuz sel ve heyelan gibi afetlerde kurtarma ekiplerimize ihtiyaç duyuluyor. Ekiplerimiz yedi gün yirmi dört saat çalışmaya hazırdır. Başta sel ve heyelan olmak üzere ekiplerimizin müdahalesi olmuştur. AFAD ekiplerimize teşekkür ediyorum. İl müdürlüğümüze sunulan yeni model aracında hayırlı olmasını diliyorum. Umarım bu felaketler ilimizde ve ülkemizde yaşanmaz.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı, yaptığı inceleme sonrasında yeni nesil kurtarma aracını İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın