RİZE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU RENK PROJESİ’NE RENK KATIYOR

RİZE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU

RENK PROJESİ’NE RENK KATIYOR

 

 

 

 

TOBB Rize Genç Girişimciler Kurulu çalışmalarına’’ eğitimle’’ başladı. Rize Valiliği tarafından başlatılan Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi ‘ne destek vermek amacıyla 21. Yüzyılda Eğitimde Öğretmenin Rolü konulu panel düzenleyecektir. Panel Rize’de görev yapmakta olan sınıf öğretmenlerine yönelik olacaktır.

 

Eğitimin temelinin ilkokulda başlandığının ve bu anlamda sınıf öğretmenlerine düşen görevin çok daha fazla olduğuna değinen Genç Girişimciler Kurulu panelde ‘’ farkındalık yaratacaklarına’’ inandıklarını belirtti.

 

Düzenlenecek olan panel öncesi Rize Genç Girişimciler Kurulu tarafından Rize Valisi Sayın Ersin YAZICI ve Rize İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Şemsettin DURMUŞ’u ziyarette bulunuldu. Rize Valisi Ersin YAZICI ve Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ Genç Girişimciler Kurulu üyelerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.

 

  1. Yüzyılda Eğitimde Öğretmenin Rolü Paneli 21 Şubat 2015 Cumartesi günü Saat:13.00’da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi Konferans Salonunda yapılacaktır. Panelin moderatörlüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜK tarafından yapılacaktır.

 

Panelin konuşmacıları, Türkiye’de eğitim alanında yapmış oldukları çalışmalar ile ön plana çıkan değerli kişilerden oluşmaktadır. Bunlardan biri Dilek Livaneli’dir.

 

DİLEK LİVANELİ, Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildi. Samsun’un Çarşamba ilçesi Kumköy ilkokulunda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin seçtiği ‘’ dünyada en iyi 50 öğretmen ‘’ arasında yer aldı.

Livaneli, öğrencilerini operaya, tiyatroya, sinemaya, götürüp buz pateni pistinde paten yapmalarını sağladı. Dilek öğretmen, çocuk aile arasındaki iletişimin güçlenmesini sağlamak amacıyla öğrenci velilerine İlçe Halk Eğitim Merkezi desteğiyle aile eğitimi kursu açtı. Veliler her hafta okulda kurs kapsamında eğitim görmeye başladı. Dilek Livaneli, ayrıca açtığı okuma-yazma kursuyla köyde okuma yazma bilmeyenlere yardımcı oldu. Öğretmenin girişimleri ardından Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün sanatçıları köye gelip köylülere özel mini konser verdi. Ayrıca yine 30 köylü kadın operaya götürülerek bu sanatı yerinde izleme fırsatı buldu.

Dilek Livaneli, öğrencilerinin yanı sıra öğrenci anneleri içinde projeler üretti. Geçen yıl hazırladığı proje kapsamında İş-Kur ve İlçe Kaymakamlığı’nın desteğiyle ’Sayacılık kursu’ açıldı. 20 kadın meslek edindirme kursuna katılıp eğitim aldı. Livaneli, okulun lojmanının iki odasını atölyeye çevrildi. Köylü kadınlar eğitim sonunda sertifika aldı bazıları da çalışmaya başladı.

Diğer önemli konuşmacı ise ÖZGÜR BOLAT’tır. Özgür BOLAT, 2008 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı. Özgür Bolat, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Bir yıl New York Üniversitesi’nde burslu,  öğrenme psikolojisi eğitimi aldı. Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı.

Türkiye’ye dönüşünde Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim üyeliği yaptı. Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesinden aldı. 2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında dersler alarak ve MIT Liderlik Merkezinde araştırma yaparak geçirdi. 2008 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı.

Dr. Özgür Bolat, Hürriyet’te köşe yazarlığı, TEV’de danışmanlık ve Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmaktadır.  Aynı zamanda okullara ve şirketlere öğrenme, liderlik, ve kültür değişimi konusunda danışmanlık yapmaktadır. Cambridge Liderlik Merkezindeki araştırmalarına devam etmektedir. Özgür Bolat, 2008’de okullarda Öğretmen Liderliği Projesini başlatmıştır. Proje 50’den fazla devlet okulunda ve özel okulda  uygulanmaktadır.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın