VALİ, ZİYARETÇİ DEFTERİNİ İMZALADI

VALİ,  ZİYARETÇİ DEFTERİNİ İMZALADI

 

Vali Ersin Yazıcı, Derepazarı Ali Rıza Yılmaz Ortaokulunu ziyaret etti.
Öğrenciler ve okul idarecileri Vali Yazıcı'yı kapıda karşıladı.
Vali Ersin Yazıcı Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu'nda günün nöbetçi öğrencileri tarafından Ziyaretçi Defterini doldurmak üzere nöbetçi masasına davet edildi. Nöbetçi öğrenci masasına geçerek ziyaretçi defterine kendi adını yazarak imzalayan Vali Ersin Yazıcı, nöbetçi öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra, 8. Sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.
BAŞARIYA DOĞRU KOŞMALISINIZ
Okulun konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, tecrübelerinden ve hayatından örnekler verdi. Sıcak ve samimi bir ortamda geçen sohbette Vali Yazıcı, " Biz çocukları çok seviyoruz, sizler bizim geleceğimiz ve eğitiminize destek olmak için elimizden geldiğince öğretmenlerinizle, ailenizle birlikte yapabileceğimiz çoğu imkânı sunuyoruz. Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, kendinize ve topluma faydalı birer birey olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Elinizde ki imkânları iyi kullanarak, başarıya doğru koşmalısınız. Ben de sizler gibi bu okullardan geçerek bu göreve geldim. Gireceğiniz sınavlarda şimdiden sizlere başarılar diliyorum" diye konuştu.
AKTİF OKUR
Öğrencilerden 'aktif okur' olmalarını da isteyen Vali Yazıcı, "Okuduğunuz kitapta bilmediğiniz kelime ya da benzeri durumları merak edip araştırarak bulup öğrenmek etkili ve doğru okumanın sonucudur "dedi.
MAHKÛMU DEĞİL HÂKİMİ OLUN

 

Bilgisayar ve internet kullanımıyla ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Ersin Yazıcı, "Bilgisayarın ve teknolojilerinin mahkûmu değil, hâkimi olun. Nasıl kullanılacağını öğrenin ve hayatınıza kolaylık sağlayacak, bilgi kaynağı olacak bir araç olarak kulanın " dedi.
SEVMEDİĞİNİZ İŞ SİZİ MUTSUZ EDER
Bir insanın sevdiği işi yapınca başarılı olacağını dile getiren Vali Yazıcı, "Çalışmaktan asla vazgeçmeyin.  Ve başarmak için bir önceki günden daha çok çalışın. Olumlu düşünün. Önce hayalinizi kurun ve ardından bu hayalinize ulaşma adına adımlayın, yürüyün ve koşun.   Yapmak istediklerinizi zihninizde canlandırın. Sevmediğiniz iş sizi mutsuz eder. İstediğiniz mesleği seçin. Hedefe ulaşırken çalışma disiplini kurun. Nasıl, ne kadar çalışmalıyım, benim yeteneklerim hangi doğrultuda bunu iyi bilmemiz lazım. Hedefinizde bir eksiklik ve kırılma yoksa başarılı olursunuz. Ben bir işi başaracağım demelisiniz. Daha sonra da planlı, programlı çalışma sisteminiz olmalıdır. Eğer yeterli bir hayal gücünüz ve vizyonunuz varsa yapmayacağınız hiçbir şey yoktur " diye konuştu.
Vali Yazıcı daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Samimi bir ortamda geçen söyleşi programı hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.
Okul öğretmenleri ile de bir araya gelen Vali Yazıcı, "Eğitim, toplumların en önemli konusudur. İlin eğitim durumunu en üst seviyeye çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz" dedi.
HAYALLERİ BÜYÜK OLANIN GELECEĞİ DE BÜYÜK OLUR
Geleceğin Türkiye'sini öğretmenlerin şekillendireceğini ifade eden Vali Yazıcı, "Öğrencilerinizle ne kadar ilgilenirseniz, hayalleri o kadar büyük olur ve başarılı olurlar. Unutmayalım ki, hayalleri büyük olanın geleceği de büyük olur.  Bizim istediğimiz mesleklerden ziyade çocuklarımızın severek yapabilecekleri, kendilerine ve memleketine faydalı olabilecekleri işleri yapmalarıdır. Çocuklarımızın sınavlarda başarılı olması elbette önemli ama bunu spor ile kültürel faaliyetlerle desteklemezsek başarıları yarım kalır. Çocuklarımızın spor yapmasına, sosyal faaliyet yapmasına imkân verin. Genç nüfusumuz ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırsa ülkemizin geleceği de o kadar güçlü olacaktır. Bu konuda eğitimcilerimize büyük görev düşüyor.  Gurur duyacağımız bir nesil yetiştirmek öğretmenlerimizin elindedir" şeklinde konuştu.
Ziyaretleri sırasında okuldaki eğitim durumu, öğretmen ve öğrenci sayıları, derslikler ve fiziki mekânlarla ilgili bilgi alan Vali Yazıcı'ya Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Derepazarı Kaymakamı Adem Can, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, Derepazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keskin ile diğer ilgililer eşlik etti.

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    derya

     28 Aralık 2015 23:00
         

    SAYIN CUMHUR BASKANIM RIZE BELEDIYESI IMAR MUDURLUGUNE BI SORARMISINIZ KENTSEL DONUSUM YASASINI BIR KANUNU UZERINE NASIL OLUYORDA RIZELI MUTEAHITLERDEN ZOR KULLANARAK YASAYA RAGMEN KORKU VE TEHDITLE MUAF OLDUKLARI O BUTUN HARÇ PARALARINI NASILDA TEHDITLE SONRADAN NEOLUR OLMAZ DIYEDE BAGIS YAPTI BAKBUZU CIKARARAK ALIYORMUS BI SORARMISINIZ ALLAH ASKINA USTUNE USTELIK BIRDE DEVLETIN KANUNU UZERINE ENCUMEN KARARI ALMISLAR BUNLAR PARALELIDE GECTIDE E NE DIYEYIM.

Yorum Yapın