"DELİ İBRAHİM" RİZE'YE GELİYOR!

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Turne Sahnesi’nde 2015 yılının ilk oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun “DELİ İBRAHİM” adlı oyunu olacak. “DELİ İBRAHİM” 13 - 14 Ocak 2015 Salı ve Çarşamba akşamları saat:19:30’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi Sahnesinde sahnelenecek.

 

 

           Saltanatı süresinde bir kafeste yaşamaya mahkum olan İbrahim, ruhi yapısıyla padişah olacak nitelikte bir kişi değildir. Ama Osmanlı devlet geleneğinin bir sonucu olarak IV. Murat’tan sonra tahta çıkartılır. Şizofrenik yapısının öne çıktığı tahta çıkış töreninde İbrahim’in söylediği sözler onun aslında güç ve iktidar peşinde olmadığını gösterir. Bu durum ise bürokratların içini rahatlatır. Padişah IV. Murat’ın ardından tahta oturan İbrahim’in devlet işlerindeki tecrübesizliğini sadrazamı Kara Mustafa Paşa kapatır. Ancak Kara Mustafa Paşa’nın yönetimdeki bu etkisi Valide Sultanı endişelendirmektedir. Kösem Sultan ile Kara Mustafa Paşa arasında başlayan savaş ise İbrahim’in çılgınlığını cinnete çevirir ve saray karışır.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde 13 - 14 Ocak 2015 Salı ve Çarşamba akşamları saat:19:30’da sahnelenecek olan oyunun biletleri İsmail Kahraman Kültür Merkezi Bilet Satış Gişesinden temin edilebilir.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın