AV.ATEŞ HATİNOĞLU'dan MAHİR ÜNAL'A TÜRKÇE DERSİ !..

"Türkçe Dünya üzerinde coğrafi olarak en yaygın dillerdendir ve 300 milyon insanın ana dilidir. İngilizce 500 milyon , İspanyolca ise 250 milyon insanın ana dilidir. Dünyada Coğrafi olarak en yaygın dil Ingilizceden sonra Türkçe'dir"

 

AKP'li Mahir Ünal "Maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir. Bugünkü Türkçe ile düşünce üretilemez” demiş.Şuursuz Mahir Ünal efendinin söyledikleri Siyasal İslami hareketin köklerinin ve kodlarının milli olmamasının ürünüdür.
Alfabenin dini olmaz.İslamın da dili , alfabesi yoktur. Bu bakış İslamı Araplaştıranların dayatmasıdır , kimliksiz , aşağılık kompleksi sahiplerinin inancıdır.
Cumhuriyet karşıtlarının bir gecede cahil kaldık diye tanımladıkları Harf inkılabı Atatürk'ün veya Cumhuriyetin icadı da değildir. Sultan Abdülmecit Han döneminde Azeri bilim adamı Mirza Ahunzade efendinin hazırladığı rapor Sultan Abdülmecit tarafından Encümeni Daniş'e sevkedilmiş , Azeri bilim adamına devlet nişanı dahi verilmiştir. Ancak bu çalışmalar iktidar çalkantıları , savaşlar nedeniyle tamamlanamamıştır. İhtilaller , savaşlar nedeniyle akim kalan bu büyük devrimi başarmak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e nasip oldu.
Neticede Latin alfabesini aldık ancak her harfi kendi dilimize göre bir sese uydurup kendimize has bir alfabe yarattık. Harflerin sesleri İngilizceden de , Almancadan da farklı sesleri tanımlıyor , aynı değil. Okunmasıda , yazmasıda , öğrenmeside çok basit ve dilimize uygun.
Arap alfabesi Türkçe’nin gramer yapısına kesinlikle uymuyor. Arap alfabesiyle Türkçe oluma yazma öğrenmek adeta bulmaca çözmeye benziyor.Alfabe daha yatkın olduğu ve kolay yazılıp kavrandığı için dilimiz Arapça ve Farsça kelimelerle doldu. Zira Arap alfabesi Arapça seslere uygun. Türkçenin seslerine uymuyordu. Ancak bu durum taşraya mahsus değildir. Anadolu ve Rumeli Türklerinin dili o zamanlarda da gayet sade ve öz Türkçedir.
Bir gecede cahil kaldık safsatasına şunu söylemek gerek Osmanlıda erkeklerde okuma yazma oranı % 17 , kadınlarda % 4 , ortalama % 10,5.Harf inkılabından sonra 1935’de ise okuma yazma oranı % 19 , 1940’da % 24.Bence çok şey anlatıyor.
Yani birde bilseniz ne okuyacaksınız be andavallar. Şanlı günleri geride kalmış çöküşe geçmiş İmparatorlukta 1729’la 1923 arasında yani koca ikiyüz yılda basılı eser sayısı sadece 33 bin ki bunun büyük kısmı sadece dini eserlerdir.Avrupa’da basılı eser sayısı Matbaanın icadından 20.nci yüzyıla kadar 10 milyonun üzerindedir. Tüm Osmanlı Coğrafyasında ki kütüphanelerde kitap sayısı 150 bin kadardır. Bu rakam İngiltere’de bir yılda basılan kitap sayısına eştir.
Mezar taşı okuma meraklısı bu kara cahillerin öncelikle bilmesi gerekir ki Dünyanın en eski dillerinden biri Türkçe'dir. Dünyanın en eski alfabelerinden biri ise 'Runik Türk Alfabesi'dir.Kazakistan'da ki Issık Kurganında bulunan MÖ 4.ncü yüzyıldan kalma bir Türk prensinin kurganından çıkan Altın Elbiseli Adam'ın elindeki altın tasın üzerinde Runik Türk Alfabesiyle ve bu gün ki Türkçeyle bile anlaşılabilecek şekilde “Han’ın oğlu yirmi üç yaşında yol oldu halkın adı sanı yok oldu" yazmaktadır.
 
Orhun Kitabeleri ise 7.nci yüzyıldan kalma şaheserlerdir.Bilge Kağan'ın bu gün bile anlaşılabilen yalın bir Türkçe ile Orhun Kitabesini yazıp diktiği tarihlerde hatta 300 yıl sonra Divan'ı Lugati't Türk yazıldığında henüz İngilizce , İspanyolca , İtalyanca , Fransızca , Almanca ve Rusça ortaya dahi çıkmamıştı.Türkçe ; Latince , Farsça , Eski Yunanca , Arapça ve Çince'yle birlikte insanlık tarihinin en eski 6 dilinden , yaşayan en eski 4 dilinden biridir.
Türkçe Dünya üzerinde coğrafi olarak en yaygın dillerdendir ve 300 milyon insanın ana dilidir. İngilizce 500 milyon , İspanyolca ise 250 milyon insanın ana dilidir. Dünyada Coğrafi olarak en yaygın dil Ingilizceden sonra Türkçe'dir.Bu gün Oxford İngilizce sözlük 500 bin kelimeden oluşur ki bunun %70 'i Fransızca , kalanın büyük kısmı latincedir.İngilizcenin kökü olan Anglo Sakson kelime sayısı sadece 2 bin civarındadır.TDK sözlüğü 570 bin kelimeden oluşan Türkçe'de ise 14 bin yabancı kelimenin 6 bini Arapça 2 bini Farsça , 4 bini Fransızcadır. Sırpçada ise 9 bin , Ermenicede 4 bin , Rumcada 3 bin , Rusça ve Arapça'da 2 bin , Ingilizcede 600 Türkçe kelime vardır.
Bir Alman profesörün konferansını izledim youtube’den Kore ve Japon dillerinin de Türkçe’nin kadim aile yapısından ayrıldığını , bir diğeri Türkçe’nin bir matematik şaheseri olduğunu anlatıyordu.
Ana dilini bu derece hakir gören bir şahıs Fransa’da parlamentodan atılır. Suudi Arabistan’da falakaya yatırılır. Kendinden emin , çok kültürlü adam pozları yok mu bide. Her yanın kibir olsa ne yazar pabucumun kenarı.Adı üstünde Şuursuz Mahir…
AV.ATEŞ HATİNOĞLU

Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın