RİZE’DE ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ

RİZE’DE ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ

 

Rize’de bu yıl 4.’sü düzenlenen Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı açıldı.
Rize’de, öğrencilerin motivasyonunu arttırmak, hedefledikleri üniversiteler ve bölümler hakkında bilgiler edinmesini sağlamak amacıyla Rize Valiliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Rize Millî Eğitim Müdürlüğünce planlanan, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürlüğü tarafından RENK Projesi kapsamında organize edilen, ”Rize 4.Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı” törenle açıldı. Tanıtım Fuarına,  Vali Ersin Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı J.Kd.Alb.İsmet Cansaran, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Rize Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Akademisyenler, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Protokol konuşmaları ile devam etti.  Törende protokol konuşmacıları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve Ali Metin Kazancı Rize Lisesi Müdürü Ahmet Okutan yaptıkları konuşmalarda, “Gelenekselleşen bu fuar, ülkemizde eğitim-öğretim hizmeti veren üniversiteler ile öğrenci adaylarının bir araya gelmesini sağlayan önemli bir organizasyon olduğu ifade edilerek; fuarımıza katılarak desteklerini esirgemeyen bütün üniversitelerimize, öğretmenlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, öğrencilerimize, velilerimize teşekkürü borç bilir, şükranlarımızı sunarız şeklinde konuştular. Ardından Ali Metin Kazancı Rize Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Fuarın açılış kurdelesini ise, Vali Ersin Yazıcı ile birlikte Protokol Üyeleri kesti.  Fuarda,  katılımcı üniversitelere plaket takdim edildi.  Yoğun ilgi gören etkinlikte, ziyaretçilere üniversitelerin programları, eğitim hizmetleri ve sınav sürecine ilişkin detaylı bilgi ve tanıtım materyalleri sunuldu. Rize Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğinde, çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesinin katılımıyla Ali Metin Kazancı Rize Lisesi’nde organize edilen fuarı, ağırlıklı olarak Rize ili ve çevre iller genelinde lise son sınıf öğrencileriyle, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler ziyaret ediyor.
Stantlarda öğrencilere üniversiteleri tanıtan broşürler ve promosyon ürünleri hediye edilirken, stant görevlileri bağlı oldukları üniversiteler hakkında öğrencilerin sorularını cevaplandırıyorlar.
Katılımcı üniversite temsilcileri de, “Fuara gelen ziyaretçiler bilinçli olarak geliyor. Ziyaretçilerin üniversiteler ve ilgi duydukları bölümler hakkında araştırma yaparak gelmesi bizim için çok önemli” diye konuştu.
34 üniversiteye ev sahipliği yapan fuar 2 gün açık kalacak.

 

 

 

 

 


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın