Günhafder'den Sahur Buluşması

Günhafder'den Sahur Buluşması
Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Ramazan ayı vesilesiyle bu yıl üçüncüsünü düzenleyerek geleneksel hale getirdiği Sosyal Dayanışma ve sahur programıyla örnek oluyor.

 

04 Temmuz 2015 Cumartesi gecesi teravih namazı sonrası Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği'nde Yönetim Kurulunun, Ramazan ayının manevi ikliminde buluşmak amacıyla düzenlemiş olduğu sahur sofrası programına, Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik, İl Vaizi Mustafa Çakır, Günhafder Başkanı Mustekim Kaba, İmam Hatipler ve Dernek Üyelerimiz katıldı.

Program, Rize Müftü Yusuf Karali Diyanet Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Aşere Takrib Tayyibe Kursiyeri ve Dernek Üyemiz Kadir Yılmaztürk hocamızın okuduğu kuran tilavetiyle başladı.

 

 

Akabinde Günhafderin başlattığı  Arapça Eğitim projesi ve derneğin diğer faaliyetleri hakkında bilgiler veren GÜNHAFDER Başkanı Mustekim Kaba "Amaçlarının, dini hassasiyetleri yüksek, hayırlı bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek Kur’an-ı Kerimi öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmek için ve Milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere sahip, ruhsal ve bedensel yönden sağlıklı, üstün vasıflı örnek nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamaktır." dedi.

İlçe Müftümüz Abdulkerim Çelik "Kur’an ve Sünnet eksenli bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu davaya sahip çıkmalıyız", sözleriyle dernek yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında ellerinden geldiğince destek olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Program daha sonra karşılıklı tanışma ve verilen sahur yemeğinin ardından, Filistin ve Dünyada zülme uğrayan Din Kardeşlerimiz için edilen dualarla son buldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ..


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

  1. 0 0
    {usertitle}

    Ahmet Sarı

     5 Temmuz 2015 15:51
         

    Güneysu hafızlar derneği çok güzel etkinliklerde bulunuyor. maşallah güzel çalışmalar bunlar

Yorum Yapın