RİZE'DE 94. YIL COŞKUSU

  1. YIL COŞKUSU

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Rize ‘de de coşkuyla kutlandı.

Rize’de dün çelenk koyma töreni ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıldönümü kutlamaları bu sabah Rize Valiliğinde tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti. Rize protokolu daha sonra resmi törenin yapılacağı Valilik önü tören alanına geldi.

Buradaki törende Vali Erdoğan Bektaş ‘ın yanı sıra , Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma  Komutanı  Albay Hakan Dedebağı ,  Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  Daire müdürleri STK’lar  öğrenciler ve çok sayıda Rizeli vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan törende ; Vali Erdoğan Bektaş,  Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Halkın ve protokolun bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı ise Rize Valisi Erdoğan Bektaş  yaptı.

Öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Şiir Resim ve Kompozisyon dalında ödüllerin takdimi yapıldı. Rize Belediyesi Bando Takımı eşliğinde gerçekleşen resmi geçit töreninde Jandarma ve polis ekipleri büyük alkış aldı.

Vali Bektaş , Belediye Başkanı Kasap, ve protokol daha sonra Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen İKKM’deki Fotoğraf sergisini gezdi.


Önceki Haber 
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın